Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 ноем. 2008, 13:35 ч.

С какво лекувате вируси и грип?

 • 17 097
 • 38
 •   1
Отговори
 • Мнения: 11 154
 ДЪщеря ми е болна от около 40дена. Отначало с кашлица и хрема без температура и отпадналост. Пихме разни сиропи-Вентолин, Флудитек, Мукоплант, Аериус, капки Коларгол, Тобрекс, Еуфорбиум. Хремата мина, но кашлицата остана. Така продължи месец, докато не видгна температура над 38.5 преди 5дена и отпадна доста. Започнахме Зинат, Мукосолван и Ксизал и температурата спадна. Казаха, че гърдите са чисти на слушалка. Чакаме носен и гърлен секрет, а СУЕ-то излезе 15(при граници 5-15). Другите кръвни са горе-долу в  норма.

Днес вече пети ден пием антибиотика, но от вчера детето кашля адкси много и носът й тече като река. Пак е отпаднала и спи по 4-5 часа на обяд (нормално спи само по 2).
Въпросът ми е оттук накъде. Това пак вирус ли е?! Мъжът ми и аз също започнахме да се разболяваме.

Какво е това чудо, какви са тези вируси, адекватно лечение ли изписват лекарите?
Гледах в някакво предаване (май писа и в друга тема, но не помня вече) известен вирусолог каза, че грип се лекувал с антиоксиданти, химиотерапевтици, вит. С и Е и някакви имуномодулатори.
Знае ли някой от вас повече затова? Досега не съм чула нито един лекар да прилага горната схема при вирусни заболявания.
Ние от август месец насам вече трети път сме болни от грип. Постоянно сме при различни лекари, дадохме маса пари за лекарства и никакъв ефект. Решила съм да я заведа на хомеопат като оздравее, но пък разбрах, че в нашия мизерен град нямало добър хомеопат.

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 9 531
По-принцип секретите е хубаво да се вземат преди започване на курс с антибиотик,но щом тогава не са взели по-добре тези отколкото никакви изследвания.Не ви ли споменаха за снимка на гърдичките?

# 2
 • Мнения: 11 154
Секрет взехме преди да започнем антибиотика, но ое не е излязъл резултата. Снимка правихме още в началото като започна да кашля и не се виждаше нищо нередно. След като вдигна темепратурата ходихме на лекар (всъщност на трима различни лекаря по стечение на обстоятелствата) и казаха, че нищо не се чува на слушалка и ако Т спадне няма нужда от снимка. Температурата спадна, но кашлицата се усили и излязоха и сополи.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 1 804
Грип още в самото начало атакувам с Фервекс, ама още при първите симптоми, тогава "пресича", по-късно не е толкова ефективен поне по моя преценка.

# 4
 • Мнения: 7 198
Грип още в самото начало атакувам с Фервекс, ама още при първите симптоми, тогава "пресича", по-късно не е толкова ефективен поне по моя преценка.
Аз давам осцилококцинум и вит. С,но на ампули.Но наистина при 1-ви симптоми. Peace

Какво е това чудо, какви са тези вируси, адекватно лечение ли изписват лекарите?
Гледах в някакво предаване (май писа и в друга тема, но не помня вече) известен вирусолог каза, че грип се лекувал с антиоксиданти, химиотерапевтици, вит. С и Е и някакви имуномодулатори.
Ами вирусите вече мутираха и не се повлияват така лесно от традиционните лекарства.И да,леченията не винаги са адекватни за съжаление. Tired

# 5
 • Мнения: 166
Децата ми не са от често боледуващите/дано така да е и занапред baby_neutral/,но когато е налице вирусна инфекция/в детската възраст това са над 70% от инфекциите/,започвам възможно най-бързо с осцилококцинум,парагрип,коризалия,тонзилотрен,изопринозин,при температура-антипиретици и при нужда-капки за нос,както и винаги имам готовност за включване на сироп против кашлица-най-вече на билкова основа.Витамините ги осигурявам с плодове,шипков чай,мед.Далеч съм от мисълта ,че гореизброеното е готова схема,която действа при вс.случаи,просто при нас е на почит ,защото дава търсеният резултат.Всяко продължително протичане на инфекцията може да доведе и до усложнения в резултат на сринат имунитет и вторична ,най-често бактериална инфекция.Дано бързо оздравее малкото момиче.

# 6
 • Мнения: 11 154
Изопренозинът как го вземате? И ние го пихме около месец, но после ми казаха да го спра, защото не било хубаво да се пие без нужда. Сега много се чудех дали да не започнем пак, но едната лекарка каза, че не било необходимо. Не знам защо така реши при положение, че детето очевидно е с нама лена   имунна защита в момента

# 7
 • Мнения: 34 754
Възможно е в началото да е бил вирус, а после да се е развила бактериална инфекция. Повторете изследванията Peace

По темата - не лекувам.
Само облекчавам състоянието:
- капки за нос (ако хремата пречи на съня)
- нещо за смучене/пръскане (ако много я дразни гърлото)
- температуропонижаващи (Нурофен + оцет, ако Т скочи над 38.5)
- витамини - рядко, обикновено в първите 1-2 дни след симптомите. Мултисаностол
- мляко и плодове на корем
- храна - ако иска
- сън, колкото желае

# 8
 • София
 • Мнения: 151
Изопринозин  newsm10

# 9
 • София
 • Мнения: 647
Изопринозинът как го вземате? И ние го пихме около месец, но после ми казаха да го спра, защото не било хубаво да се пие без нужда. Сега много се чудех дали да не започнем пак, но едната лекарка каза, че не било необходимо. Не знам защо така реши при положение, че детето очевидно е с намалена  имунна защита в момента

Здравейте, майки!
Ще си позволя да направя няколко коментара, свързани с лечението на острите респираторни състояния. Но, преди това, малко въведение:

Накратко: вирусите не са живи същества, а биохимични молекули с био-потенциал. Когато един вирус навлезе в жива клетка- приемник, тогава той я подчинява на своята генетична програма. Затова тези молекули се наричат ВИРИОНИ, а чак когато влязат в клетката и я подчинят, този комплекс от вирион и клетка се нарича вече ВИРУС. Обратно, бактериите са живи клетки.  Думата анти-био-тик произлиза от концепцията, че това е вещество, което потиска живо същество. Следователно, антибиотиците могат да окажат влияние само на БАКТЕРИАЛНИ инфекции. При лечение на ВИРУСНИ инфекции, антиБИОтиците просто не действат. Дотук с въведението.

При една вирусна инфекция, симптомите са най-често: рязко (внезапно) вдигане на температура, воднист носен секрет (тече като чешмичка), болки в гърба и ставите, обща отпадналост, главоболие, остра болка в гърлото, втрисане. Сега, трябва да направим уточнението, че подобни симптоми има и при бактериалните инфекции, но те имат по-плавно развитие (около ден-два). При определени щамове на грипния вирус, има стомашно разстройство, болки в корема, тенезми (тежки напъни и болки от стомашно-чревния тракт), газове в стомаха.

Накратко, това, което препоръчвам, като специалист, е първо консултация с лекар (не по телефона), но на първо време, добре е да ползвате противовирусен препарат, например Ремантадин, Тамифлу или общия противовирусен препарат Изопринозин. Добра действие има и Есберитокс таблетки или капки (според възрастта на пациента).  Едновременно с това дайте парацетамолов препарат (парацетамол, панадол, ефералган, тайлол, колдрекс, фервекс, грипостад, грипекс, тонипирин, хюмекс,...) , но в необходимата доза! Много често майките имат навика да намаляват дозата, щото да било безвредно, а истината е, че най-безвредно е да се даде в добрата доза за кратко време - до три дена, след което да няма повече нужда, отколкото да го влачите с дни и да хронифицирате състоянието.  Когато редувате един прием парацетамол с един прием аналгин и един прием нурофен, в края на краищата давате не един, а три препарата в недостатъчна доза от което ще страда само детето ви. Препаратите не събират действието си, а всеки препарат си има своята доза.

Ако овладеете състоянието на пациента с противовирусен препарат, въобще няма да се налага да давате антибиотик и няма да товарите черния дроб на пациента. В същото време, пациентът може да се излекува още на четвъртия ден и да остане само долекуването... Обратно, даването на антибиотик в самото начало, вместо противорирусен препарат, прави следните ефекти: 1. Пациентът очевидно не се лекува. 2. Чакаме да развие бактериално усложнение, което превантираме с антибиотик. 3. Товарим пациента излишно с тежък препарат. 4. Възможна е проява на алергия към антибиотика, която е доста тежко състояние.

И не забравяйте един много важен ваш помощник - билките- чайове, негорещи, подсладени с мед или без захар- те са много полезни за болния ви близък!

Ако имате още въпроси, свършете се с мен!

# 10
 • София
 • Мнения: 2 175
Всяка година прекарвам бронхит.И тази година като се започна едно кашляне.....още в началото започнах да смучам Коризалия/хомеопатичное/ през 1 час,пих Ердомед 3 пъти по 1табл./капсула/,прахчета АЦЦ200-пак 3 пъти по 1,вит.Ц 3 пъти по 2табл. и смучах билкови лукчета.Незнам кое от всичко изброено до тук ми помогна,но е факт,че на третия ден нищо ми нямаше,а обикновено,когато се лекувам сама,накрая стигам до докторката и антибиотика.Все пак съм голям човек,незнам за дете...

# 11
 • София
 • Мнения: 696
Вируси НЕ се лекуват с антибиотици  Peace

# 12
 • Мнения: 14 954
Тъкмо влязох да похваля Ремантадина и гледам, че са ме изпреварили.  Laughing
Ползвала съм го и като превенция срещу грип, и като лекарство (разликата е в схемата на прием).  Действа!

# 13
 • гр Варна
 • Мнения: 65
Умкалор , и Изопринозин ако съсем зазлеем

# 14
 • Мнения: 11 154
Умкалорът дава като странична реакция много лоши чернодробни стойности и не трябва да се дава на пациенти с увреден черен дроб. При нас АСАТ-а и АЛАТ-а скочиха тройно след 2 дена прием.

Ние вече имаме бронхит и ни включиха втори антибиотик на инжекции за три дена-Тобрамицин, както и кортизон Метилпреднизолон.
Толкова ми се иска да повярвам, че този път ще се оправи..Много често майките имат навика да намаляват дозата, щото да било безвредно, а истината е, че най-безвредно е да се даде в добрата доза за кратко време - до три дена, след което да няма повече нужда, отколкото да го влачите с дни и да хронифицирате състоянието.  Когато редувате един прием парацетамол с един прием аналгин и един прием нурофен, в края на краищата давате не един, а три препарата в недостатъчна доза от което ще страда само детето ви. Препаратите не събират действието си, а всеки препарат си има своята доза.

При нас се случи точно обратното. Една докторица ни изписа 10мл Зинат по 2 пъти на ден при положение, че дъщеря ми тежи 10кг. После ми казаха, че това е двойна доза, но вече бях дала 4пъти. На всичкото отгоре ми каза да давам лъжиците с качул, за да може да погълне колко се може повече, както и да давам Нурофен за над 12,5кг.

Много благодаря на всички ви за полезните съвети.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт