Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 26 ноем. 2008, 15:42 ч.
  • Преглеждания  1 646  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 597
Здравейте,
знам че от царевичния грис се прави качамак,т.е е солено ястие.(със сирене)
Но мога ли да приготвя царевичен грис с прясно мляко,както правя пшеничния или няма да е добре? newsm78
Питам ви,защото не ми се правят излишни опити Flutter

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 940
За можене сигурно може, но не бих го яла. Много си е вкусно със сирене и масло, не виждам причина да се прави с мляко. С мляко могат да се правят овесени ядки, пшеничен грис, просо, елда, ечемичени ядки и т.н. Има доста варианти.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 597
Е да,така е Wink
Но аз реших да попитам.
Мерси Валери Heart Eyes

# 3
  • sofia
  • Мнения: 55
Ние си хапваме царевичня грис с мляко (ам),сиренце и масло и ни е много вкусно chef

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 325
Може-вкусно е

# 5
  • София
  • Мнения: 9 951
може,защо да не може Thinking

# 6
  • Мнения: 1 090
С прясно мляко, сирене и масло става чудесно. Понякога добавям и сварен жълтък.

# 7
  • Мнения: 1 955
Никога досега не съм правила грис. Изисква ли някакъв по-специален "майсторлък"? Чела съм, че грисът се сипва във врящата вода на тънка струя, за да не се стане на бучки. Това ли е основното? 

# 8
  • Мнения: 4 279
Никога досега не съм правила грис. Изисква ли някакъв по-специален "майсторлък"? Чела съм, че грисът се сипва във врящата вода на тънка струя, за да не се стане на бучки. Това ли е основното? 
да аз така го правя,в горещо мляко сипвам на тънка струя грис със водичка.

# 9
  • София
  • Мнения: 11 555
Никога досега не съм правила грис. Изисква ли някакъв по-специален "майсторлък"? Чела съм, че грисът се сипва във врящата вода на тънка струя, за да не се стане на бучки. Това ли е основното? 

И бъркаш постоянно.
Колокто повече се вари, толкова повече се сгъстява. След като поизстине, се сгъстява още повече.
Аз уцелих точната консистенция на гриса на принципа на пробите и грешките. Много пъти го правих ужасно гъст и твърд, докато успея да налучкам на колко вода/мляко колко грис да сложа и колко време да варя, за да стане приличен грис.  Crazy

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт