Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 597
Здравейте,
знам че от царевичния грис се прави качамак,т.е е солено ястие.(със сирене)
Но мога ли да приготвя царевичен грис с прясно мляко,както правя пшеничния или няма да е добре? newsm78
Питам ви,защото не ми се правят излишни опити Flutter
Цитирай

София

Мнения: 5 940
За можене сигурно може, но не бих го яла. Много си е вкусно със сирене и масло, не виждам причина да се прави с мляко. С мляко могат да се правят овесени ядки, пшеничен грис, просо, елда, ечемичени ядки и т.н. Има доста варианти.
Цитирай

София

Мнения: 1 597
Е да,така е Wink
Но аз реших да попитам.
Мерси Валери Love
Цитирай

sofia

Мнения: 55
Ние си хапваме царевичня грис с мляко (ам),сиренце и масло и ни е много вкусно chef
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 6 318
Може-вкусно е
Цитирай

София

Мнения: 9 918
може,защо да не може Thinking
Цитирай


Мнения: 1 090
С прясно мляко, сирене и масло става чудесно. Понякога добавям и сварен жълтък.
Цитирай


Мнения: 1 649
Никога досега не съм правила грис. Изисква ли някакъв по-специален "майсторлък"? Чела съм, че грисът се сипва във врящата вода на тънка струя, за да не се стане на бучки. Това ли е основното? 
Цитирай


Мнения: 4 279
Никога досега не съм правила грис. Изисква ли някакъв по-специален "майсторлък"? Чела съм, че грисът се сипва във врящата вода на тънка струя, за да не се стане на бучки. Това ли е основното? 
да аз така го правя,в горещо мляко сипвам на тънка струя грис със водичка.
Цитирай

София

Мнения: 11 059
Никога досега не съм правила грис. Изисква ли някакъв по-специален "майсторлък"? Чела съм, че грисът се сипва във врящата вода на тънка струя, за да не се стане на бучки. Това ли е основното? 

И бъркаш постоянно.
Колокто повече се вари, толкова повече се сгъстява. След като поизстине, се сгъстява още повече.
Аз уцелих точната консистенция на гриса на принципа на пробите и грешките. Много пъти го правих ужасно гъст и твърд, докато успея да налучкам на колко вода/мляко колко грис да сложа и колко време да варя, за да стане приличен грис.  Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.