Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Spain

Мнения: 3 416
Пала4инки с кайма
 нещо насподледък съм се зарибила по украинска кухня и тези пала4инки ужасно ми харесаха .
 продукти
за пала4инките
мляко
3яица
брашно
сол ,захар

за пълнеж
а
 каима
подправки (на вкус - при мен 4ервен пипер , 4ерен пипер и сол )
глава лук

допълнително - 1 яйце

приготвяне - приготвяме пала4инките -  изсипвам брашното+ щипка сол и захар  , правя кладен4е и вътре слагам 3-те яица след което доливам с мляко или вода до смес за пала4инки .
пълнеж - запържвам в малко мазнина лука с подпрвките след което добавям каймата . оставям да се задуши за малко и после махам капака и разбърквам . из4аквам каймата да се запържи .
слагам от пълнежа (в слу4ая кайма ) в центъра на пала4инката и я сгъвам като плик . полу4ава се квадрат4е което се овалва в предварително разбито яйце  и се запи4а за момент на тиган .  оригиналната рецепта, която знам е с агнешки дреболии (правят се все едно за дроб сърма , но след като се сварят се нарязват на пар4енца и се запи4ат с лук )
 да ви е вкусно !

 
Цитирай


Мнения: 1 855
Аз използвам същата плънка, но после панираам палачинките - стават палачинкови бюреци. Също е много вкусно.
Цитирай


Мнения: 1 818
Ада Hug ,невероятни са тези палачинки...непременно ще се пробват и у дома ! 

  bouquet

Цитирай

Spain

Мнения: 3 416
Аз използвам същата плънка, но после панираам палачинките - стават палачинкови бюреци. Също е много вкусно.
а как ги панираш ? аз като ги панирам ми стават много мазни но може да има някаква цака .
Цитирай

Gijon(Asturias)-Русе

Мнения: 52
Ада мерси за рецептата   bouquet непременно ще ги пробвам  newsm10
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.