Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
15-18 от 18 отговора


Мнения: 407
Ето обещания от мен тиквеник
Цитирай


Мнения: 321
момичета ето рецептата и на моят тиквеник, която научих преди 2 години и правя само такъв. когато е за Бъдни вечер,го правя с олио, а в останалото време с масълце. е не е  от най -ниско калоричните храни но от време на време си го позволявам. единствената разлика от да речем популярната версия е ,че плънката се прави така: настъргвам тиквата на по-едрото ренде, смилам 1 чаша орехи с машината с 1 супена лъжица зяхар в тях .може да се оставят и по едри парченца. в дълбок тиган загрявам мазнината ,слагам тиквата, започвам да я задушавам, като бъркам нон стоп. когато си промени цвета добавям захар на вкус и орехите , канела и лиманова есенция. бъркам дакото захарта започне да се карамелизира. става почти като крем. пропорции не ви давам ,защото  правя на око.  след това процедирам по стандартният начин. тънки кори 2 броя без да мажа с повече мазнини, в единият им крий от сместта и навивам на руло. след като свърша всечки кори , ги режа на парчета по7-8 см. намазвам ги с четка отгоре с мазнината и ги пека до златисто.  още топли ги пудря със захар и след като изстинат ги пудря вторе път ,за едик кг.тиква са необходими ,1 чаша орехи, 125 гр.масло и захар според вкусовити предпочитания.
Цитирай

Шумен

Мнения: 425
Чушчица,много хубава рецепта.Сиропира ли се след това?
Цитирай


Мнения: 321
ива,хубава е наистина,поне според нашият вкус. не не се сиропира. плънката става просто като шоколад.  аз обичам канела и обикновенно слагам повечко от нея. естествено ,че е по вкусен с масълце а не с олио Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
15-18 от 18 отговора