Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

Плевен

Мнения: 1 364
Купих сухи чушки. Сега обаче как да ги направя?  Thinking
Дали е достатъчно да ги накисна в топла вода от чешмата или трябва да ги пускам във вряща вода?
И после след като ги напълня ( с кайма) в тавичка или в тенджера е по-добре?
Това ми е питането, защото за пръв път ще правя пълнени сухи чушки.  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Загрявам в каната вода,накисвам чушките.Като набъбнат и поомекнат,пълниш с каквото си решила.После може и в тенджера,може и в тава.Слагаш обаче водичка,да не са на сухо чушките.На мен лично и в двата варианта ми харесва,но има хора,които предпочитат в тава...Въпрос на вкус е... Hug
Цитирай

Плевен

Мнения: 790
Майка ми ме съветва същото - за пълнене само се накисват в топла вода за да омекнат и набъбнат.Взех си към Испания малко сухи чушки,специално да си приготвя такива за Коледа.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Да, накисват се в топла вода. Едно уточнение - преди да ги накиснеш, много, ама много внимателно, да не се натрошат, махаш дръжката и семките  Peace
Аз лично също ги предпочитам в тава, пълнени с намачкан боб и смлени орехи  Flutter
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Моля ви, за да не пускам нова тема, кажете ми как да си изсуша чушки? Има ли нещо особено при приготвянето, мият ли се, махат ли се дръжките Blush, къде е добре да се сушат - навън или вътре?
Цитирай

Плевен

Мнения: 1 364
Благодаря за отговорите  Hug
Реших да ги направя в гювеча - нещо средно между тава и тенджера  Laughing

Блонди, те са изчистени тези, които съм купила, та направо накисвам  Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Моля ви, за да не пускам нова тема, кажете ми как да си изсуша чушки? Има ли нещо особено при приготвянето, мият ли се, махат ли се дръжките Blush, къде е добре да се сушат - навън или вътре?

Баба ми на село сушеше - нанизват се на връв за дръжките (не се махат) и се окачват нанизите на сухо и проветриво място.
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 206
Моля ви, за да не пускам нова тема, кажете ми как да си изсуша чушки? Има ли нещо особено при приготвянето, мият ли се, махат ли се дръжките Blush, къде е добре да се сушат - навън или вътре?

Баба ми на село сушеше - нанизват се на връв за дръжките (не се махат) и се окачват нанизите на сухо и проветриво място.

Само е добре да се избере тънкостенен сорт, защото има едни много месести - трудно изсъхват и понякога даже мухлясват.
И се сушат само червени - зелените горчат.
По същия начин се сушат люти или чорбаджийски чушлета, бамя, а мисля че в Родопите беше така сушат и зелен боб.
Ама това - на лято, естествено, сега ще преровя на мама запасите Laughing.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Сега ако провеся чушки на балкона няма ли да станат newsm78, ще ми се за Коледа да направя Confused.
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 206
Сега ако провеся чушки на балкона няма ли да станат newsm78, ще ми се за Коледа да направя Confused.
Мисля, че не - въздухът е прекалено влажен.
по-скоро опитай във фурната, ама не гарантирам.
По пазарите продават, потърси.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
По същия начин се сушат люти или чорбаджийски чушлета, бамя

А, да, аз си изсуших миналата година бамя, стана екстра, още имам   Smile
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Сега ако провеся чушки на балкона няма ли да станат newsm78, ще ми се за Коледа да направя Confused.
Сега няма да станат.Купи си ,продават се.
Цитирай

в капчица роса

Мнения: 800

И на мен сухите чушки са ми много по-вкусни от замразените във фризер примерно!

В топла водичка накисвам, докато омекнат и пълня!

Междудругото в Сирия издълбават тиквички и патладжани, нанизват ги на връв и сушат по същата технология като чушките.
 
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Междудругото в Сирия издълбават тиквички и патладжани, нанизват ги на връв и сушат по същата технология като чушките.

Много интересно. И после?  Smile
Цитирай

в капчица роса

Мнения: 800
Междудругото в Сирия издълбават тиквички и патладжани, нанизват ги на връв и сушат по същата технология като чушките.

Много интересно. И после?  Smile

И после пълнят с ориз и кайма  Wink  Те и домати сушат там, нарязани на парчета и после събират в буркан, все не проумявам как не прокисват  newsm78  но явно и климата е от значение  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора