Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Сухи чушки

  • 27 ноем. 2008, 08:50 ч.
  • Преглеждания  4 172  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
Купих сухи чушки. Сега обаче как да ги направя?  Thinking
Дали е достатъчно да ги накисна в топла вода от чешмата или трябва да ги пускам във вряща вода?
И после след като ги напълня ( с кайма) в тавичка или в тенджера е по-добре?
Това ми е питането, защото за пръв път ще правя пълнени сухи чушки.  Grinning

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Загрявам в каната вода,накисвам чушките.Като набъбнат и поомекнат,пълниш с каквото си решила.После може и в тенджера,може и в тава.Слагаш обаче водичка,да не са на сухо чушките.На мен лично и в двата варианта ми харесва,но има хора,които предпочитат в тава...Въпрос на вкус е... Hug

# 2
  • Плевен
  • Мнения: 789
Майка ми ме съветва същото - за пълнене само се накисват в топла вода за да омекнат и набъбнат.Взех си към Испания малко сухи чушки,специално да си приготвя такива за Коледа.

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Да, накисват се в топла вода. Едно уточнение - преди да ги накиснеш, много, ама много внимателно, да не се натрошат, махаш дръжката и семките  Peace
Аз лично също ги предпочитам в тава, пълнени с намачкан боб и смлени орехи  Flutter

# 4
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Моля ви, за да не пускам нова тема, кажете ми как да си изсуша чушки? Има ли нещо особено при приготвянето, мият ли се, махат ли се дръжките Blush, къде е добре да се сушат - навън или вътре?

# 5
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
Благодаря за отговорите  Hug
Реших да ги направя в гювеча - нещо средно между тава и тенджера  Laughing

Блонди, те са изчистени тези, които съм купила, та направо накисвам  Peace

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Моля ви, за да не пускам нова тема, кажете ми как да си изсуша чушки? Има ли нещо особено при приготвянето, мият ли се, махат ли се дръжките Blush, къде е добре да се сушат - навън или вътре?

Баба ми на село сушеше - нанизват се на връв за дръжките (не се махат) и се окачват нанизите на сухо и проветриво място.

# 7
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 370
Моля ви, за да не пускам нова тема, кажете ми как да си изсуша чушки? Има ли нещо особено при приготвянето, мият ли се, махат ли се дръжките Blush, къде е добре да се сушат - навън или вътре?

Баба ми на село сушеше - нанизват се на връв за дръжките (не се махат) и се окачват нанизите на сухо и проветриво място.

Само е добре да се избере тънкостенен сорт, защото има едни много месести - трудно изсъхват и понякога даже мухлясват.
И се сушат само червени - зелените горчат.
По същия начин се сушат люти или чорбаджийски чушлета, бамя, а мисля че в Родопите беше така сушат и зелен боб.
Ама това - на лято, естествено, сега ще преровя на мама запасите Laughing.

# 8
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Сега ако провеся чушки на балкона няма ли да станат newsm78, ще ми се за Коледа да направя Confused.

# 9
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 370
Сега ако провеся чушки на балкона няма ли да станат newsm78, ще ми се за Коледа да направя Confused.
Мисля, че не - въздухът е прекалено влажен.
по-скоро опитай във фурната, ама не гарантирам.
По пазарите продават, потърси.

# 10
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
По същия начин се сушат люти или чорбаджийски чушлета, бамя

А, да, аз си изсуших миналата година бамя, стана екстра, още имам   Simple Smile

# 11
  • София
  • Мнения: 5 001
Сега ако провеся чушки на балкона няма ли да станат newsm78, ще ми се за Коледа да направя Confused.
Сега няма да станат.Купи си ,продават се.

# 12
  • в капчица роса
  • Мнения: 800

И на мен сухите чушки са ми много по-вкусни от замразените във фризер примерно!

В топла водичка накисвам, докато омекнат и пълня!

Междудругото в Сирия издълбават тиквички и патладжани, нанизват ги на връв и сушат по същата технология като чушките.
 

# 13
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Междудругото в Сирия издълбават тиквички и патладжани, нанизват ги на връв и сушат по същата технология като чушките.

Много интересно. И после?  Simple Smile

# 14
  • в капчица роса
  • Мнения: 800
Междудругото в Сирия издълбават тиквички и патладжани, нанизват ги на връв и сушат по същата технология като чушките.

Много интересно. И после?  Simple Smile

И после пълнят с ориз и кайма  Wink  Те и домати сушат там, нарязани на парчета и после събират в буркан, все не проумявам как не прокисват  newsm78  но явно и климата е от значение  Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт