Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

out of space

Мнения: 6 183
Продукти:

1,5 кг тиквички
2 яйца
1 връзка магданоз
1 връзка копър
3 сухарчета
черен пипер
сол
1 кофичка кисело мляко
2-3 кисели краставички
4-5 скалидки чесън (по желание)


Подготовка: В голям съд се слага тензух и тиквичките се настъргват в него. Прибавя се доволно количество сол, обърква се и се забравя за час. След това от време на време тиквичките се изстискват през тензуха. Колкото по-малко сок остане- толкова по-добре! (около 3 часа трае процедурата при мен).

Приготвяне: Изцедените тиквички се омесват с двете яйца, накълцания на ситно чесън, черния пипер, половината копър и магданоз, счукания сухар.

С лъжица се гребва от сместа, оформя се плоско кюфте и се гмурка в силно загрятото олио.

Сосчето: в разбитото кисело мляко се прибавят нарязаните остатъци от копъра и магданоза, накълцаните на ситно кисели краставички и малко солчица. Всеки си полива в чинията.

Вкусотия! Малко сиренце може да се прибави в сместа при тиквичките- по желание разбира се.  Very Happy
Цитирай
изглежда много вкусно. Непременно ще го направя утре, имам всички продукти и обожавам тиквички. Ще ти кажа после как е станало.
Цитирай


Мнения: 4 358
Вкъщи мъж ми е майстор на тези кюфтета  Mr. Green
Всеки път слага сирене в сместа Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 1 038
Пробвайте с кашкавал настърган като добавка, става фантазия.
Цитирай

Варна

Мнения: 287
Може да пробвате и малко по различен сос.
В олиото където сте пържили тиквичките запържете 1 или 2 с.л. брашно изсипете 1 кофичка кисело мляко/ добре разбито /, ако ви се стари че силно ври отеглете го от котлона, пибавете счукан чесън /аз лично го настъргвам/ Копър, сол и сместа е готова.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Обожавам кюфтета от тиквички. Laughing Аz също слагам малко сирене и брашно вместо сухар. Следващият път обаче ще пробвам със сухар.
Цитирай

out of space

Мнения: 6 183
Обожавам кюфтета от тиквички. Laughing Аz също слагам малко сирене и брашно вместо сухар. Следващият път обаче ще пробвам със сухар.

Да, това със сухара аз си го измислих, много по-вкусно е, кюфтенцата става хрупкави.
Цитирай

София

Мнения: 1 766
Обожавам кюфтета от тиквички. Laughing Аz също слагам малко сирене и брашно вместо сухар. Следващият път обаче ще пробвам със сухар.

Да, това със сухара аз си го измислих, много по-вкусно е, кюфтенцата става хрупкави.
Сигурно в този случай и с галета ще бъде добре. newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 349
Обожавам кюфтета от тиквички. Laughing Аz също слагам малко сирене и брашно вместо сухар. Следващият път обаче ще пробвам със сухар.

Да, това със сухара аз си го измислих, много по-вкусно е, кюфтенцата става хрупкави.
Сигурно в този случай и с галета ще бъде добре. newsm78
Точно това и аз щях да питам. Аз ги правя по същият начин ,но с брашно, но според мен е важен и сосът с който се поливат - ах как ми се приядоха.Утре май знам вече какво ще готвя.
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 322
Браво, супер рецепта, ще я пробвам на всяка цена, че съм се заринала в тиквички. Много ги обичам, но така мразя да ги пържа...Все измислям печени варианти. Кюфтета не правех заради брашното, че става доста калорично, но със сухар (имам черен в къщи) поне ще си мисля, че е по-добре Smile
Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
АниК, щом мразиш да ги пържиш направи като мен-описаната смес слагам в широка тавичка на тънък слой, за да може да се изпече и мятам във фурната докато хване кафява коричка. После режа на парчета с големината на кюфте...досега не съм пробвала да ги заливам, научих още една страхотна идея от тази темичка...мммм
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 853
А ако се добави галета вместо сухар, аз така слагам на кюфтетата от месо и стават много хубави???
Цитирай

out of space

Мнения: 6 183
АниК, щом мразиш да ги пържиш направи като мен-описаната смес слагам в широка тавичка на тънък слой, за да може да се изпече и мятам във фурната докато хване кафява коричка. После режа на парчета с големината на кюфте...досега не съм пробвала да ги заливам, научих още една страхотна идея от тази темичка...мммм

Еййй това е гениално!!! Браво!!

Абе мацки...галетата не са ли счукан сухар? Rolling Eyes newsm78
Никога не съм купувала галета...чукам си сухара и си мислих, че е това... Embarassed
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 175
АниК, щом мразиш да ги пържиш направи като мен-описаната смес слагам в широка тавичка на тънък слой, за да може да се изпече и мятам във фурната докато хване кафява коричка. После режа на парчета с големината на кюфте...досега не съм пробвала да ги заливам, научих още една страхотна идея от тази темичка...мммм

Еййй това е гениално!!! Браво!!

Абе мацки...галетата не са ли счукан сухар? Rolling Eyes newsm78
Никога не съм купувала галета...чукам си сухара и си мислих, че е това... Embarassed
Абе мацки, аз пък сипвам от сместа във формички за мафини, като предварително съм ги намазала отвътре с масло и посипала по стените галета.
Аз слагам до половината смес и в средата изненадка (маслина, сиренце, шунка...) и пак досипвам със същата смес.
Пече се на фурна. Преди да извадя, ги поръсвам с настърган кашкавал.
Много шукарно стават.
Имайте предвид че малко се надуват - да се предвиди.
Цитирай

у дома

Мнения: 2 601
Mamica,а какво е мафини Embarassed Rolling Eyes
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора