Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 234
Момичета, моля за помощ!
Днес излезе и резултатът ми от този хормон!
Резултатът е 2.0 ng/ml при референтни граници от 0.1-0.8!
Завишени са всичките ми мъжки хормони.
Всичко останало е в референтни граници- инсулина и кр. захар, и репродуктивни хормони, и щитовидните също....
Най-рано след 2 седмици ще мога да се добера до ендокриноложката, а до тогава!? Споделете опит...Имам  овулация /следена с фоликулометрии/, редовни цикли! Толкова ли пречат тези проклети хормони на забременяването!?!
Изобщо- има ли забремелели с високи мъжки хормони!? Crying or Very sad
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 244
Здравей , и при мен се наблюдаваха завишени мъжки хормони , въпреки че никога не съм имала проблеми с теглото , кожата или окосмяването , единствения проблем който подксазваше за това  беше нередовен цикъл и липса на овулация, , но въпреки това успях да забременея . Спазено ли е изискването при изследване на прогестерона , а именно 7 дни след доказана овулация ?
Цитирай


Мнения: 234
Здравей , и при мен се наблюдаваха завишени мъжки хормони , въпреки че никога не съм имала проблеми с теглото , кожата или окосмяването , единствения проблем който подксазваше за това  беше нередовен цикъл и липса на овулация, , но въпреки това успях да забременея . Спазено ли е изискването при изследване на прогестерона , а именно 7 дни след доказана овулация ?
Радва ме това, че виждам бременна линийка в профила ти! Hug
Аз никога не бих разбрала, че имам хормонални проблеми, ако не бях почнала изследвания по повод стерилитет....Имам редовен цикъл, макар и  леко оскъден! Имам ову /колко качествено незнам/
Mindi , този прогестерон е друг/моя, за който питам/! Секретира се от надбъбрека, доколкото знам! Правен е на 3-ти ден от МЦ! Завишената му стойност, доколкото разбрах говори за проблем с надбъбречна жлеза!  Crying or Very sad
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 244
wine не се отчайвай , сигурна съм че с правилно лечение ще преодолееш хормоналние смущения , пък може и преди това да ни изненадаш  Hug
Нека и други по-запознати момичета да се включат по темата  Peace
Цитирай


Мнения: 765
При мен изследваха 17 ОН Прогестерона във връзка със СПКЯ. Но ми беше в норма, и не се интересувах особено от този хормон. Розали е имала проблеми с него, ако искаш намери я и поговорете. Спомням си, че завишението на 17 ОН Прогестерона говореше или за СПКЯ или за надбъбречна хиперплазия. Но за да се установи дали е второто се прави един по-сложен тест, май се вземаше три пъти кръв..... не си спомням точно.

Толкова ли пречат тези проклети хормони на забременяването!?!

Естествено, че пречат, но ако се намери правилната диагноза и се постави правилното лечение, изход има  Peace

Инсулина само на гладно ли го пуска? Яйчниците ти кистозни ли са? А да си забелязала засилено окосмяване, акне, напълняване? Хормоните може да са ти в норма, но нарушеното отношение между ЛХ и ФСХ примерно може да е показател за СПКЯ. Ако искаш напиши резултатите да ги видим. И не се шашкай предварително, важното е да си подбрала добър ендокринолог, който да ти назначи необходимото лечение. Има забременели и с по-сериозни проблеми.
Цитирай


Мнения: 234
LH  3,8 (реф.2,12-10,90)
FSH 8,5 (реф.3,85-8,8)
Prolaktin 493 (реф. 70-565)
Естадиол 245 (88-420)
SHBG 29.3 (15-120)
Тестостерон -0,88 ng/ml  граници за жени 0,1-0,75
DHEA-S -11.2 umol/l   за жени под 50г. 0.60-8.00
Андростендион-5,2 ng/ml граници за жени 0,35-3,15

Progesteron 76.1 (16.4-59.0) !?!
TSH 3.40 (0.34-5.5)
FT4 10.53 (7.85-14.40)
Anti- Tg 0.0 (0-4)
Anti -TPO 1.10 (0-9)
 Ами ето това е всичко....и като добавим завишения хормон, зарадо който съм пуснала темата, картинката става пълна! Confused
Не съм пълна, даже напротив- доста слаботелесна съм...нямам акне и никога не съм имала, дори в пубертета...Може би като оплакване мога да спомена бързо омазняваща се коса....Окосменка съм си, ама това си ни е семейна черта, а според козматичката ми  съм си имала съвсем обикновено окосмяване...Ох, знам ли....Още даже и час за ендокриноложката нямам! Дасно днес успея да се докопам до този заветен час....
Благодаря на всички за помощтта!!!! Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.