Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
1 Потребител и 12 Гости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 633 отговора

Sofia

Мнения: 7 112
    Скоро попаднах на  рецептата на Тиквеник на Емили.Малко я обогатих и се получи  нещо направо божествено!!! Love Love Love
    Опитайте и вие! Hug
    

   продукти:

    1 пакет кори за баница Белла
    1.300 кг (или около това) тиква
    краве масло за намазване
    захар по 1- 1.5 супена лъжица за поръсване на плънката във всяко руло(гледайте обясненията долу).Увеличете захарта,ако обичате по-сладичко. Peace
    канела,индийско орехче,ванилия
    
    за заливката:
    2 яйца
    1/3 (или малко повече) ч.ч. прясно мляко
    сода бикарбонат на върха на ножа
    1 ванилия

    за глазурата:
    сок от половин лимон
    пудра-захар(толкова,колкото да се получи нещо,като каша)
    
    0.Тиквата рендосваме или нарязваме ситно в блендера.Не я задушаваме,остава сурова.
    1.Взимаме една кора,намазваме я леко с краве масло (аз не го разтопявам,рисувам направо с пакетчето няколко черти върху кората).
  

   2.Отгоре слагаме друга кора.Поръсваме я с канела,няколко прашинки индийско орехче и ванилия.
  

 3.Отгоре слагаме тиквата,някъде 3 големи супени лъжици с връх.Разпределяме я равномерно,като гледаме да не стигаме чак до краищата на кората.  
   Поръсваме тиквата с 1-1.5 чаена лъжичка захар.

  4.Завиваме 2-те кори на руло.Повтаряме процедурата с останалите двойки кори.

  5.Една тава намазваме с олио.Постиламе на дъното една от корите.Върху нея едно до друго започваме да редим рулата.
    
    

    6.След като сме ги наредили,нарязваме ги напречно.Така се получават квадратчетата(които се виждат на снимката).
    

   Ако ви е останала 1 кора може да я накъсате на малки парченца и да поръсите тиквеника с тях.Така ще придобие леко "рошав" вид.

    7.Приготвяме заливката от 2-те яйца,содата,млякото и ванилията.Заливаме с нея квадратчетата,като гледаме,тя да се разпредели равномерно.

    8.Тук-там отгоре слагаме малки парченца масло.
    

     9. Печем тиквеника на умерена фурна.
    10.След изпичането напръскваме го с глазурата от лимонов сок и пудра -захар.  
    

     Резултатът ми прилича на тиквена торта Наполеон!
     Не-ве-ро-ят-но вкусен,сочен и ароматен!!!
     Да ви е сладко! Love
  
    
    
      
« Последна редакция: пн, 23 дек 2013, 15:31 от Селма »
Цитирай

Sofia

Мнения: 376
Леле , страшна си точно снощи слюнкоотделях пред снимката му. Днес забравих да купя тиква но утре със сигурност.
Цитирай


Мнения: 407
Селма, аз мисля да правя утре тиквеник  Peace но ще си разточа аз корите  Peace Стига да се сетя как беше замесването  Thinking Ти правила ли си тиквеник с домашно разточени кори ?  newsm78   
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 112
Селма, аз мисля да правя утре тиквеник  Peace но ще си разточа аз корите  Peace Стига да се сетя как беше замесването  Thinking Ти правила ли си тиквеник с домашно разточени кори ?  newsm78   
   Не!Не съм! Rolling Eyes
   Този тиквеник ми е първи в живота!Обаче го направих вече 2 пъти в рамките на 3 дена.
   Просто е НЕПРИЛИЧНО ВКУСЕН! Crazy Hug

   Да ти кажа,и аз се замислях за домашно разточените кори.... Thinking Аз ги дърпам ,обаче.....
   Та мисля,като приготвя едната кора,ще  хвърля върху нея няколко малки парченца краве масло,ще я сгъна на 2,ще я поръся с подправките,ще сложа рендосаната тиква+ захар.После ще се опитам да я завия на руло.И така.... Rolling Eyes
   Но засега това е само на теория... Wink
   Ако направиш така,ще чакаме да споделиш какво(и дали Naughty ) е станало! Smile
   

   
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 112
   Нани М,забравих да кажа за замесването...
   Вода,малко сол,брашно ,колкото поеме.Замесваш тестото.Разделяш го на няколко топки.Всяка топка разточваш на кръг.Всеки кръг намазваш с олио.След около 15-20 минути започваш да дърпаш всеки кръг върху някоя памучна покривка...След това процедираш с плънката,както прецениш . Smile
   
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 861
Селма, а сода или някакъв набухвател или яйце за тестото???

Момичета, потекоха ми лигите, утре ще го направя този тиквеник  chef
Цитирай


Мнения: 7 262
Селма, в колко голяма тавичка го правиш туй чудо! Изглежда много добре! bouquet
Цитирай


Мнения: 407
Селма ,последния път когато си точих корите беше преди 4 години под стриктния надзор на баба ,но нея вече я няма и ще гледам да се справя сама  Hug Мерси за припомнянето на тестото  bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 112
Селма, а сода или някакъв набухвател или яйце за тестото???
    Не!Няма набухвател.Няма яйце.Само вода,сол и брашно.И по-дълго месене.Peace
    Вие верно ли ще точите корите сами? Rolling Eyes
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 112
  Лабрекс,тавичката ми е 32см -23 см. Smile
Цитирай


Мнения: 739
Селма, исках да те попитам не се ли слагат орехови ядки в тази рецепта?
Цитирай

Варна.....

Мнения: 1 628
И моите лиги затекоха,
и понеже по твоя препоръка правих Свинкото с оцетна марината, ще последвам и тази ти препоръка за рецепта  Hug
А по принцип нивга не съм правила тиквеник, ще отчета резултата обаче!!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 9 841
и аз ще се пробвам Blush
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 861
Селма, а сода или някакъв набухвател или яйце за тестото???
    Не!Няма набухвател.Няма яйце.Само вода,сол и брашно.И по-дълго месене.Peace
    Вие верно ли ще точите корите сами? Rolling Eyes

ако не ме домързи може и да ги разточа Laughing
С домашни кори е по-вкусно
Цитирай


Мнения: 407
Току що свърших с тиквеника  Crazy вече се пече  Crazy като си разточих сама корите По-късно ще докладвам   :bouquet:
Цитирай
1 Потребител и 12 Гости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 633 отговора