Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 214
Здравейте!Моля ,дайте ми насоки как да сготвя телешко месо? newsm78.Признавам,че това е едно от месата на което въобще не му знам цаката за приготвяне.Знам единствено,че се вари много дълго.Понеже искам да сготвя и за малката,която е на 1 годинка и 3 м. кое телешко месо бихте ми препоручали?Какви подправки също ме вълнува отиват на телешкото?
Благодаря предварително!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Измиваш и нарязваш месото на хапки.Слагаш ги в студена вода в тенджерата.Като започне да ври,отпенваш докато се махне пяната и остане бистър бульон.После прибавяш 1 глава лук,1 морков,парче корен целина.Ври докато омекне месото(аз го варя в тенджера под налягане около 50 мин. след като се вдигне налягането).Като се посвари месото добавяш 2-3 картофа.Накрая поръсваш с пресен магданоз.

П.П. Това е телешко варено.Когато е за възрастни всеки си слага в чинията по една с.л. настърган хрян+оцет.

Яхния с телешко и картофи
Месото пак так нарязано на хапки се запечатва в загрята мазнина,добавя се водичка за да не се пържи,прибавяме 1 глава лук нарязана,1 морков също нарязан,3-4 скилидки чесън.Добавя се 1 ч.л. червен пипер,сол и доливаме вода колкото да се покрие месото.Вари се до готовност на месото(ако трябва се долива гореща вода още).Добавяме измити и нарязани картофи.Когато картофите омекнат се слага 1 с.л. доматено пюре,размито с 1 ч.л. брашно за сгъстяване на маджичката и пресен магданоз.Ври още 5-10 мин. и е готово.

« Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 19:26 от TheNMaster »
Цитирай

Sofia

Мнения: 214
Много,много благодаря!Кое телешко месо бихте ми препоръчали?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
За съжаление в България телешкото е говеждо т.е. по жилаво месо  Whistling
Та гледай поне да е прясно,да е свежо червено и да не е повяхнало.Също така избери месо,което да е цяло,а не изрезки.Най-добре да вземеш ШОЛ (малеее колко обяснения  ooooh!  hahaha) Very Happy


П.П. И си "говорим" на  Ти,а не на Вие  Hug Hug Hug Hug Hug
Цитирай

София

Мнения: 580
 Аз го варя в тенджера под налягане и като стане готово го задушавам с масло, вино или бира, чесън и подправки (вегета, черен пипер, абе каквито имам в момента).Става страшно крехко и вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз го варя в тенджера под налягане и като стане готово го задушавам с масло, вино или бира, чесън и подправки (вегета, черен пипер, абе каквито имам в момента).Става страшно крехко и вкусно.
Зори,ммммм вкусно звучи....Обаче детенцето е на годинка и три месеца...Черен пипер,вино и т.н. не е подходящо като подправки  Whistling
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Аз го готвя в глинен гювеч. Слагам го с каквито зеленчуци имам, 1 чаша вино, 1 чаша вода. Пъхам го във фурната за 4.5 - 5 часа и обикновено става мнго крехко, но пак зависи и дали съм случила на младо теле Smile
Цитирай

София

Мнения: 580
Зори,ммммм вкусно звучи....Обаче детенцето е на годинка и три месеца...Черен пипер,вино и т.н. не е подходящо като подправки  Whistling
Аз съм го правила и без подправки и вино (бира), когато мойто дете беше малко.Става много вкусно и само задушено в масълце, малко чесън и бульонче от свареното месо.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Понеже при нас няма деца,ще го направя както си описала... Crazy Crazy Crazy
Цитирай

Montreal

Мнения: 1 032
Тези две рецепти са много хубави. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=237184.0 Но незнам детенцето дали ще ги хареса? Защо не направиш с една част от месото телешкото варено на TheNMaster, става много вкусно и е подходящо за дъщеричката ти, а останалото месо го приготви по рецепта, която ти допада.
Вторият линк сега не ми се отваря, не знам защо. Рецептата е за телешко в гювеч. Ако те интересува, ще ти я препиша - имам я принтирана.
« Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 20:20 от Eclat »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.