Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Севлиево

Мнения: 2 433
Здравейте момичета.
По странно стечение на обстоятелствата Mr. Green / подарък/ се сдобих с 1кг. замразен гъщи дроб.
Е...повярвайте ми идея си нямам какво да го правя Blush
Надявам се на Вашето сътрудничество Mr. Green относсно справянето ми с 1килограмовият проблем! Hug
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Пека го на резени във фурната.  Peace
Цитирай

пловдив

Мнения: 243
Ето 3 рецепти от www.rozali.com



ПАСТЕТ ОТ ГЪШИ ДРОБ В ТЕРИНА

Разделяме дроба на две и внимателно го почистваме от всички жили и кръвоносни съдове. След това го накъсваме на малки парчета. Посоляваме ги обилно и подправяме с бял пипер, индийско орехче, канела, малко счукан карамфил и вегета. Поръсваме и с коняк. Покриваме съда, в който се намира черният дроб с фолио и ги поставяме за една нощ в хладилника.
На другия ден поставяме дроба в правоъгълна, плоска, керамична терина и го заглаждаме с пръсти.
В голяма плоска тава наливаме вряща вода и поставяме терината за 30 минути в нея и то така, че водата да стига до горния ръб на терината. Поддържаме кипенето в тавата с помощта на бързовар.
След 30 минути изваждаме пастета и го съхраняваме в хладилник най- малко 8 дни, преди да го консумираме. Можем да го съхраним обаче не повече от 21 дни.


ГЪШИ ДРОБ С ЧЕРЕШОВ СОС

Нарязваме гъшия дроб на тънки филийки. Овалваме ги много добре в брашно, след което ги подправяме със сол, бял пипер, канела, индийско орехче, счукан карамфил и вегета.
Поставяме дроба в тефлонов тиган без никаква мазнина в него и пържим дроба по 2 минути от всяка страна.
В същия тиган загряваме малко масло. В него поставяме конфитюр от цели, обезкостени череши. Варим няколко минути и изливаме върху гъшия дроб.


ГЪШИ ДРОБ С ГЪБИ И КАРТОФИ

Отрязваме тънка филийка от черния дроб и я набраздяваме леко по повърхността. Поставяме я без мазнина в нагорещен тиган и я изпържваме добре и от двете страни. Подправяме с бял пипер и сол и изваждаме я в чиния.
В друг тиган загряваме малко зехтин. В него пускаме един картоф, нарязан на тънки надлъжни ивици. След като те станат златисти, прибавяме и няколко гъби пачи крак, нарязани на ивици. Пържим още 2- 3 мин., посоляваме, подправяме с бял пипер, разбъркваме и изсипваме върху дроба в чинията.
Цитирай

Севлиево

Мнения: 2 433
Благодаря Ви Hugособенно за пастета. Мисля че се насочих към този с гъби и картофи Mr. Green
Цитирай

пловдив

Мнения: 243
Моля пак заповядай!
Цитирай

Plovdiv->Toronto

Мнения: 1 361
В един ресторант в Пловдив го ядох на скара, поднесен върху запържени до карамелизиране кръгчета лук и резени ябълка, беше вълшебно  Peace ...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.