Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 ноем. 2008, 19:46 ч.

некоректно отношение в хомеопатичен център ФИТОЛЕК

 • 853
 • 12
 •   1
Отговори
 • СОФИЯ
 • Мнения: 143
Здравейте,
искам да ви разкажа за моя горчив опит в хомеопатичен център Фитолек.
За първи път заведох дъщеря си там, коята е на 1.11г. средата на октомври с надеждата да я подсилят, за да не боледува много, защото ходи и на ясла. Прегледа я д-р Зорка Угринова, беше много внимателна и и предписа поддържаща схема. Тя е взимаше 1 месец и миналия петък се разкашля, заведох я при нея, прегледа я и предписа ново хомеопатично лечение. Обаче на следващия ден тя беше вече много зле, аз и званя цял ден, тя не ми вдига или ми затваря. В неделя вече едвам я откривам, казава ми да купя нови хапчета на Бойрон. И тях ги купувам, като се разбираме да и звънна към 1 часа да кажа как е детето, но тя вече си беше изключила телефона и въобще не можах повече да я открия, като и казах, че е много зле. Което напарво ме вбеси. А малката в това време вдига 40 градуса и става много зле. Вече се стига до норамален педиатър.
Само да кажа, че първоначалният преглед там е 50 лева, а след това по 30 лева другите, ако ходиш. Според мен си е доста скъпичко и трябва да държат на пациентите си.
Детето ми вече е на антиботик и с бронхит и ускорена утайка 50. Не искам да ви казвам колко тежко го изживяхме.
Днес реших да се обадя в център да говоря с управителя д-р Иванов. И останах допълнително огорчена и изумена ,как може да има толкова нагли хора. Той ми каза , че тя не можела 24 часа да бъде на разположение и че събота и неделя четяла лекции и не може да говори. Аз това го разбирам, но те поемат отговрност и то към дете за лечението ми. Тя не спи на тия лекции и можеше да ми вдигне и вечерта и званях. Също въпросният доктор ми каза, че сме си ималя Джи Пи и педиатър и се случвало да се взима антибиотик.
Ако исках да се стигне до антибиотик, нямаше да ходя във ФИТОЛЕК и да се доверявам на тях.
Та тук преключи разговорът ни, дано не съм ви досадила, но реших да споделя с всички майки, лошото им отношение!

# 1
 • Мнения: 822
Съжалявам за това ,коета си преживяла ,ама темата ти е за черният списък.

# 2
 • София
 • Мнения: 573
И аз и на моя колежка детето се лекуваме при д-р Угринова. На мен също ми се е случвало да не ми вдига, но при лекарите това е нещо нормално, все пак това не е телефонна централа. Дори и аз не всеки път вдигам, особено когато работя. А и като имам по десетина неприети повиквания не ги прозвънявам. Съжалявам за преживяванията Ви, но хомеопатията не е панацея, когато нещата започнат да се влошават, мисля че е по-добре да се обръщаме към класическата медицина. Не може да очаквате да свалите 40 градуса температура и да лекувате бронхит с хомеопатия.

# 3
Добро утро,искам да ви питам нещо...а вие случайно да се замислихте,че докторката може да ги води лекциите-и според вас цялата зала трябва да изчака...може би..Лично познавам доктор Угринова,по добър човек и професионалист от нея на познавам,това че вие сте уцелили неподходящия момент не прави докторката лоша или по малко добър човек.Съжелявам за преживяванията ви,но не създавайте грешно впечатление в другите мами,лек и усмихнат ден на всички  bouquet

# 4
 • СОФИЯ
 • Мнения: 143
Съжалявам, но не съм казала, че доктрката е не е добра. Но според мен, като тя е прегледала предишния ден и е дала лечение,  трябва да отговори на поне едно от повикванията. За какво ходя тогава при нея, само да ми предписва лечение и ако не помага да търся отново педиатъра.
За какво взимат парите. Пък и в крайна сметка, те са лекари, няма никаква заинтересованост. Аз също съм чувала, че е добър лекар, но отношението според мен, не е правилно!

# 5
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
Съжалявам за това, което ви се е случило.

Но не мога да ви разбера.
Поемате огромен риск, като ходите при някакви доктори, които лекуват с треви, дробове на патици и т.н.
Мъчите детето н-на брой дни и след това пак опирате до класическата медицина.

На всичкото отгоре при спешно състояние /40 градуса температура/ лекарката се прави на велика и няма връзка с нея.
Да може повечето лекари да са така, но има алтернатива. Хващаш си детето и хоп в спешния център. А при тревохомеопатията къде отиваш? Или лекарите са длъжни да оправят всички бъкии и попари забъркани от псевдолекари.

Еми на кого е нужна тази гимнастика.

И последно към мацката защитничка на лекарката. Тя не чете лекции по готварство и аз не я търся да я питам как да си направя кекса. Да ми се обяснява, че воденето на лекции е приоритетно пред живота на пациентите е малко инфантилно, каквото е и поведението на въпросната лекарка. То хубаво да се търсят оправдания, но да са смислени. Не можела да вдигне пред цялата зала. Много хубаво - на това ще научи и бъдещите хомеопати - вършете си работата, пък пациентите да си ходят при ОПЛ-тата, нали вече сме им взели 50-те лева. По телефона няма как да ни дадат още.

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 11:48 от Гери

# 6
 • София
 • Мнения: 3 995
Много лоша случка. Играят си с детето ти. Парите вече са ти взели, можело е и още доста да ти приберат, преди да се стигне до такъв случай. Гледам, че са ти изписвали на Боарон? Тия там, дето се водят лекари, не са ли класически хомеопати? За Боаронско лечение не бих дала такива пари за преглед. Да ти дам моята фармацевтка, със сигурност ще е по-добра.
Съвсем съгласна.

# 7
 • Сoфия
 • Мнения: 1 650
Не можела да вдигне, а парите може да вземе, а? Моето джипи вдига винаги, когато й звъня, а не е длъжна и не й давам пари.
Ама и вие какво се занимавате с тия "треви", както каза една мама по- горе?

# 8
 • София
 • Мнения: 573
Абе, хора вие виждате ли какво пишете?
Ходили ли сте някога на лекции? И знаете ли как звънят телефоните на качествените лекари? Това значи, че аз ще отида на лекцията, за да слушам лектора как говори по телефона си.
И може би някой тук не е разбрал още, че тези симтоми не се лекуват с хомеопатия. Да, алтернатива е, но не в остри периоди. Аз дори за себе си не бих избрала хомеопатията при 40 градусова температура, та камо ли за детето си.
Освен това на ОПЛ-тата работата им е да си вдигат телефона по всяко време, не защото вие не им плащате, а защото парите им идват от вашите здравни осигоровки. При тях това е вид абонамент. А и не мисля, че някой, най-малкото д-р Угринова би си играла с децата ви. По-скоро израза е за този, който пряко отговаря за детето си.
Парите са за прегледа, за отделеното време, за диагнозата и за определянето на схема за лечение, но това въобще не означава, че ако нещата се влошат, а те не са се влошили от конкретната терапия, не трябва да се търси класическата медицина. Хомеопатията е за намаляване на заболеваемостта, не е за лечение. Освен това в аптеката явно могат да ви дадат достатъчно информация, защо са ви тогава лекарите? Нека ви лекуват фармацевтите. Да им раздатат слушалки, рентгени, може и скалпели, то явно те със всичко се справят.

# 9
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
Абе, хора вие виждате ли какво пишете?
Ходили ли сте някога на лекции? И знаете ли как звънят телефоните на качествените лекари? Това значи, че аз ще отида на лекцията, за да слушам лектора как говори по телефона си.

Представи си ходили сме, да. Даже някой сме били от двете страни.
Но няма такъв филм - четене на лекции цял ден. Момичето вече е написало - цял ден звънене.
Второ, ако не си забелязала:

В неделя вече едвам я откривам, казава ми да купя нови хапчета на Бойрон. И тях ги купувам, като се разбираме да и звънна към 1 часа да кажа как е детето, но тя вече си беше изключила телефона и въобще не можах повече да я открия, като и казах, че е много зле. Което напарво ме вбеси. А малката в това време вдига 40 градуса и става много зле. Вече се стига до норамален педиатър.

Когато поемам ангажимен ясно си правя сметката мога или не да го изпълня и съм коректна към отсрещния без да давам напразни обещания.

И последно:
Виж какво се наемат да лекува въпросният център http://www.phytolek.com/showpage.php?PageID=15 и тогава твърди, че той само профилактира. Ако е така трябваше ясно да го напишат, че не лекуват а профилактират

# 10
 • София
 • Мнения: 573
Явно ходиме на различни лекции. Мойте СДО-лекции започват в 9 сутринта и свършват към 7 вечерта. Но най-вероятно влагме и различен смисъл в "цял ден". Освен това тук чуваме само едната гледна точка. А защо й е бил изключен телефона? Може да има много причини за това. Не съм съгласна и с твърдението "тя вече си беше изключила телефона". Може да й е паднала батерията, може да е била на място без обхват. Все пак и тя има личен живот. Мисля, че всичко си има логично обяснение, а майката към момента е афектирана. А какво пише в сайта и на какво вярвате вие си е ваш проблем. И пак да кажа: острите състояния не се лекуват с хомеопатия.

# 11
 • София / Пловдив
 • Мнения: 8 067
... А малката в това време вдига 40 градуса и става много зле. Вече се стига до норамален педиатър....

Късно сте стигнали до педиатъра. И това е грешка не на лекарката, която не ти е вдигала телефона, а твоя. Когато детето се влошава, действаш според ситуацията, а не чакаш!

Аз не съм привърженик на хомеопатичното лечение и то с Боарон  Tired
Но хората са се подсигурили в случая, защото под списъка със заболяванията, които "лекуват", ясно е написано това: "Внимание! Някои от гореизброените заболявания могат да застрашат живота или да предизвикат сериозни усложнения. Това може да наложи включването и на конвенционални медикаменти, както и на конвенционални методи на лечение." Винаги могат да излязат от ситуация, а и шефът на центъра ти го е казал вече.

# 12
 • СОФИЯ
 • Мнения: 143
Момичета не е нужно да си водим спорове. Да грешката е моя, че се реших да се доверя по този начин и да не звънна на педиатъра. Но тя ми беше казала в петъка, че ако име нещо мога да и се обадя. Не казвам, че е длъжна по всяко време да вдига телефона, но дори и след това не звънна да попита, как е това дете, какво е станало.
Аз преключих дотук с тия истории, защото щях да направя беля.
И по принцип те са лекари и по ред причини съм контактувала с много. Много голем ипрофесори и лекари, които са известни са ми връщали обаждането. В крайна сметка щом някой те търси по телефона не е да се забавлява.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт