Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 585


Ризото (стъпка по стъпка)

Необходими продукти:

(за около 4-5 порции)

300 г ориз за ризото  (1 пълна ч.ч.)
250 -300 г гъби
100 гр. бяло вино
150-200 г. пушен бут (филе, врат)
1 морков
2 чушки
2 -3 с.л. сладка царевица
150 гр. стерелизиран грах (ок 1/3 от малка опаковка от 400 гр)
1 л горещ пилешки бульон (2 кубчета бульон маги)
2 с.л. краве масло
2 с л зехтин (олио)
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
настърган Пармеза (обикновен кашкавал)
черен пипер
магданоз

Начин на приготвяне:
1. Измитите и нарязани гъби предварително се  задушават с малко масло и вода до готовност

2 Приготвя се бульонът от 2 кубчета готов пилешки бульон и 1 л. вода и се оставя леко да къкри.
3.Нарязаното месо на кубчета се запържва заедно с нарязаните чушки. Чушките трябва да останат хрупкави.
   

4.Изваждат се и в същата мазнина се задушават ситно нарязания лук, счукания чесън  и морковите, нарязани на кубчета.
5. Прибавя се оризът, бърка се 1 мин., прибавя се виното и се вари, докато течността се абсорбира.


6. Прибавя се бульонът черпак по черпак, като се бърка непрекъснато и се изчаква всеки път напълно да се поеме от ориза на бавен огън.
7. Готовият ориз се разбърква с гъбите, чушките и месото, царевицата и граха и магданоза.


8. Сервира се  поръсен  с кашкавал


*Може да се използват и замразени зеленчуци. В този случай зеленчуците се поставят накрая и не се приготвят предварително.

Тези 2 рецепти ми помогнаха да стане този резултат:
Ризото с гъби
Ризото

« Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 08:18 от Home raider »
Цитирай

Sofia

Мнения: 718
благодаря за рецептата, аз обикновено импровизирам, но никога не бях слагала вино, чесън и кашкавал, но ще се пробва Naughty
Цитирай


Мнения: 100
браво,изглежда невероятно вкусно Peace
Цитирай


Мнения: 750
Не съм поднасяла поръсено с кашкавал,но ми се струва добра идея. Peace
Цитирай


Мнения: 1 705
Само като видях снимката и започнах да слюноотделям  Laughing . Много вкусно изглежда.
Благодаря за подробното описание (точно от такова имах нужда  Embarassed ).
Цитирай

София

Мнения: 1 585
Радвам се, че ви  е харесала рецептата. Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.