Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Преди време  редовно ядях едно арабско ядене,което се казваше  "middle Eastern". В мего имаше хумос и тахини. Моля, кажете как се прави.
Имам подозрения, че тахинито се прави с тахан и боб....но не съм сигурна.
Моля помагайте. Искам да давам на бебо това, а и аз обожавам.
Моля, кажете топчетата в това ястие от какво се правят?
Цитирай

usa

Мнения: 810
Хумуса: леблебия /сварена, или от консерва/, тахини /тахан/, един лимон, зехтин, кимъон /не знам къде ми е ер малкото Smile))/ и чесън по желание.

Тахана го продават готов. Той е пюре от сусам.
Цитирай


Мнения: 6 142
Мамице, понеже си огън - жена и не искам да ми скочиш с тоя твоя южен темперамент, глей ся:
ТАЯ РЕЦЕПТА НЕ СЪМ Я ПРОБВАЛА, преписвам ти я от една книга за кухнята на Близкия Изток (Middle Eastern Wink), но ми се струва, че това е, което ти трябва.

Хомос би тахини (пюре от нахут с тахан)

Продукти:
1 ч. ч. нахут
1/2 ч. ч. таханова паста (или майонеза)
сок от 2 лимона
1/2 ч. ч. зехтин
1 ч. л. сода бикарбонат
1 глава чесън
1 връзка магданоз
сол

Нахутът се измива и накисва в 2 ч.ч. студена вода заедно със содата за около 5 -6 часа. След това се измива отново и се оставя да ври на тих огън докато омекне. Нахутът се отцежда и се пасира през гевгир или с миксер. Счуканият с малко сол чесън се разбърква с тахана, лимоновия сок и зехтина. Смесва се с пюрето от нахут, посолява се и се гарнира със ситно нарязания магданоз.

Дано да е това.
Бях я забравила тая книга, а като гледам има готини неща - особено при десертите. Ще пробвам нещо и ако излезе сполучливо, ще го пусна и тука.



Цитирай

Sofia

Мнения: 40
Не е по темата обаче имам тази рецепта от моя приятелка, която живее в Израел. Там го здраво хапват хумус  Smile Аз така и не я пробвах.

пиле или пилешко филе
2 чаши хумус (нахут)
1 глава лук
1 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. куркума или къри
Хумусът се накисва за цяла нощ във вода, и се вари 1 1/2 часа докато омекне. Отделно се задушава лука, добавя се пилето. Долива се вода (не трябва да става водно) и се прибавя сварения хумус и се вари още около 1 1/2 часа. Може да се добави кимион.

(Дали пък няма да е добре, ако се запече на фурна?)

За информация на тези, които искат първо да го опитат в заведенията ОНДА  продават приготвен хумус. Отгоре добавен пасиран домат и магданоз. Наистина е много вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.