Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Белгия/София

Мнения: 27 528
Първата ми палачинково-импровизирана торта, не мога да се сдържа да не я споделя и с вас  Blush
И кажете вие как я правите  Hug

За палачинките:

6 яйца
500мл прясно мляко
14 с.л. брашно
щипка сол, захар и сода

Правя 10 големи и не много тънки палачинки. Редя във форма за торта.

За плънката: В

Всичко налично в хладилника  Very Happy - някакъв майонезен сос, шунка, пилешко филе, кисели краставички, яйца, кашкавал, сирене, пастет...

На дъното първата, намазана със сос Тартар (или майонеза) и настърган кашкавал:



Втората - сос и пилешко филе:



Третата - пастет:



четвъртата - сос и нарязани 3 твърдо сварени яйца на кръгчета:



Петата - сос и кръгчета кисели краставички:



Шестата - сос и сирене Рокфор:



Седмата - пак пастет:



Осмата - сос и пилешко филе с подправки:



Най-отгоре последнатите две, слепени само със сос:



За заливката:

500гр изцедено кисело мляко
сол, черен пипер, копър
желатин

Смесвате всичко, като предварително си разтваряте желатина в чаена чаша вода и заливате, като с нож подпъхвате да падне и отстрани. Заглаждате отгоре.



За украсата:

Настърган кашкавал, маслинки, филе или тънко нарязани саламчета...



Прибирате в хладилника да стегне и... voila  Smile :




Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Изглежда страхотно, браво Блонди   bouquet, аз никога не съм правила солена палачинкова торта  Rolling Eyes ще трябва да се поправя, дори като се замисля и въобще палачинки не съм правила сигурно повече от година, а мъжа ми толкова ги обича, направо се засрамих  Embarassed
Цитирай

Gijon(Asturias)-Русе

Мнения: 52
Блонди  smile3501 страхотна солена торта   chef поредна чудесна рецепта  благодаря ти   bouquet непременно ще я приготвя  Peace
Цитирай


Мнения: 4 496
А желатинът защо се слага? Цеденото мляко не е ли достатъчно гъсто? Или целта е да се разреди, за да има и отстрани? Embarassed
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
А желатинът защо се слага? Цеденото мляко не е ли достатъчно гъсто? Или целта е да се разреди, за да има и отстрани? Embarassed

Не, за да стегне. Като махнеш страничните стени, да остане стегнато, гладко и оформено като торта. Иначе само цедено мляко не може да стегне до такава степен, ще е меко и ще се скльофа (има ли такава дума всъщност в книжовния бг?  Laughing).
Но не е задължителен, разбира се, аз така си го представих, не променя вкуса, а стои добре  Smile
Цитирай


Мнения: 6 020
 Crazy Crazy Crazy
 newsm10
Мммм, колко обичам палачинки! Страхотно става такава торта. Mr. Green  chef Аз рецепта не мога да кажа, защото винаги изпровизирам с наличните продукти, които имам.  Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 598
Блонди, страхотна е  Crazy
Цитирай


Мнения: 4 496
Иначе само цедено мляко не може да стегне до такава степен, ще е меко и ще се скльофа (има ли такава дума всъщност в книжовния бг?  Laughing).
Но не е задължителен, разбира се, аз така си го представих, не променя вкуса, а стои добре  Smile

Вече има. Mr. Green 35
Благодаря за идеята, ще я пробвам.  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 7 590
ох, много обичам палачинкови торти.  Mr. Green хубавото е, че можеш да наблъскаш всичко, каквото има в хладилника. аз само отвън мажа с майонеза, но да е lesuer или helmann (ако така се пишат). другите имат много гаден дъх. не знам при теб как се е получило на вкус (не мога да си го представя), но аз гледам да не слагам много разхородни плънки, защото много ми се мешат после. може би само пастетът не ми се връзва в комбинацията.
Цитирай


Мнения: 1 720
Много хубава тортичка! Аз също мисля да правя тези дни и докато намисля плънките - ето готовата рецепта. Имама обаче въпрос - пастета дали не се "бие" с вкуса на останалите продукти?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ами... добре стана. Не се усещаше конкретно и натрапчиво той. То пък и какво може да бие по миризма Рокфор-а  35
Цитирай

София

Мнения: 711
Аууууу страхотна е! Дано утре остане време да я направя! Ох, със сигурност ще я сънувам  Crazy
Цитирай


Мнения: 795
Много апетитно изглежда, все се каня да направя нещо подобно и май му е дошло времето.. Peace
Цитирай


Мнения: 750
Често правя палачинкова торта.Рецепта нямам,защото обикновено е в стил-почисти хладилника.За разлика от теб обаче слагам повече зеленчуци.Редувам пласт майонеза,пласт лютеница.Пастет досега не съм слагала.Обикновено върху мойонезата редя печени червени чушки,патлажани,моркови и царевица.А върху лютеницата слагам кисели краставечки,пушени филета и сирена.Отгоре и отстрани намазвам със крема кирене+майонеза.Обилно настъргвам кашкакал,а декорацията е въпрос на въображение.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.