И кажете вие как я правите
За палачинките:
6 яйца
500мл прясно мляко
14 с.л. брашно
щипка сол, захар и сода
Правя 10 големи и не много тънки палачинки. Редя във форма за торта.
За плънката: В
Всичко налично в хладилника - някакъв майонезен сос, шунка, пилешко филе, кисели краставички, яйца, кашкавал, сирене, пастет...
На дъното първата, намазана със сос Тартар (или майонеза) и настърган кашкавал:
Втората - сос и пилешко филе:
Третата - пастет:
четвъртата - сос и нарязани 3 твърдо сварени яйца на кръгчета:
Петата - сос и кръгчета кисели краставички:
Шестата - сос и сирене Рокфор:
Седмата - пак пастет:
Осмата - сос и пилешко филе с подправки:
Най-отгоре последнатите две, слепени само със сос:
За заливката:
500гр изцедено кисело мляко
сол, черен пипер, копър
желатин
Смесвате всичко, като предварително си разтваряте желатина в чаена чаша вода и заливате, като с нож подпъхвате да падне и отстрани. Заглаждате отгоре.
За украсата:
Настърган кашкавал, маслинки, филе или тънко нарязани саламчета...
Прибирате в хладилника да стегне и... voila :