Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сливен

Мнения: 889
здравейте момичета Smile
ами това ми е въпросчето:как правите шоколадова глазура?
само разтопен шоколад ли newsm78
а нещо за гланц Thinking
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Шоколад и олио - хем за гланц, хем като се втвърди, да не стане твърд като стъкло, да е стегнат, но мек  Peace
Цитирай

Сливен

Мнения: 889
Блонди, мерси за бързия отговор  bouquet
а дали ще се напука глазурата newsm78
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Зависи колко мазнина ще сложиш. Скоро в Тортената тема се обсъждаше, че е добре е да е поне 1:4 или 1:5 шоколад:мазнина. Аз и 1:1 съм правила - тъничка става, но ок.

Аз се чудя белия шоколад как да разредя  newsm78 знам, че обикновено се прави с мляко, но какво съотношение?
Цитирай

Сливен

Мнения: 889
шоколад една част-мазнина четири части ли #Crazy
или аз не разбрах Thinking
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Зависи колко мазнина ще сложиш. Скоро в Тортената тема се обсъждаше, че е добре е да е поне 1:4 4:1 или 1:5 5:1 шоколад:мазнина. Аз и 1:1 съм правила - тъничка става, но ок.

Аз се чудя белия шоколад как да разредя  newsm78 знам, че обикновено се прави с мляко, но какво съотношение?

Уф, грешка при писането, обратното е съотношението!
Цитирай

Сливен

Мнения: 889
Зависи колко мазнина ще сложиш. Скоро в Тортената тема се обсъждаше, че е добре е да е поне 1:4 4:1 или 1:5 5:1 шоколад:мазнина. Аз и 1:1 съм правила - тъничка става, но ок.

Аз се чудя белия шоколад как да разредя  newsm78 знам, че обикновено се прави с мляко, но какво съотношение?

Уф, грешка при писането, обратното е съотношението!
така съм съгласна Laughing
Цитирай


Мнения: 707
При мене глазурата винаги става много твърда и се чупи трудно,  макар че слагам кокосова мазнина  newsm78.
Цитирай


Мнения: 161
аз слагам маргарин и прясно мляко. Става хомогенна и лъскава + мека.
Може да се рисува с нея, обаче с кво съотношение - просто незнам.
Правя го на око. Първо един цял шоколад + млякото. Леко да се стопли.
Отнемам от котлона, слагам от маргарина 2-3 големи лъжици маргарин и
бъркам с дървена лъжица енергично. Тва е.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.