Регистрирах се в този форум защото знам, че тук има много посещения, а бих искал всички, които притежават телефони Nokia да знаят какво да очакват от един от двата оторизирани сервиза в София-Alpha Copy.
Ето как започна сагата ми...преди точно година и половина си купих телефон Nokia 6288 от магазин на 2be в Стара Загора. Точно 1 година по-късно се появи първия проблем - Спийкърът отказа да работи, телефонът се рестартираше, а дисплеят се пикселизираше-занесох го в сервиза на Alpha Copy-Бизнес парк София. След 5 дена ремонт си го взех и видимо всичко беше наред, като изключим факта, че горния панел старчеше в долния край на телефона и иначе гладкия ръб сега запираше на пръста, като пишеш СМС-и..Въпреки това превъзмогнах този факт...и така допреди месец когато се появи СЪЩИЯ проблем-спийкърът се прецака, дисплея също. Отново го занесох(тук отварям скоба, за да кажа, че докато чаках да ми приемат телефона до мен имаше жена, която се оплакваше, че си купила телефон преди 7 месеца и за тия 7 месеца го е ползвала сумарно около 1, защото непрекъснато бил в ремонти..Жената пита дали не е редно да й сменят телефона при положение, че явно е бъгав и то Alhpa COpy й отговориха, че нямали подобна практика.)..Та оставих си аз телефона за втори път на ремонт. Отново го "оправиха" допреди 1 седмица. Когато започна наново да се рестарира , дисплеят отново се прецака, а една сутрин просто телефонът "умря" и отказа повече да се включи. Занесох го на сервиза и си мислех, че всичко ще е наред. Тази сутрин ми се обадиха и ми каза :" Дoбър ден, обаждаме се от сервиза на Alpha Copy, телефонът ви е готов, може да дойдете да си го вземете"..Отидох аз и какво се оказа...цитирам становището- Телефона е с корозирала платка и пълен с перушина. Гаранция отказана".(б.а. Наблягам на факта, че "телфона", трябва да е "телефонът")..Тъй като на мен това ми се стори смешни оправдание настоях да извикат сервизникът-появи се някакво момче, на което обясних, че твърдения за перушина са несериозни-да, якето ми е Бенетон и уви пуска перушина, но не може перушина да е предизвика подобен проблем или ако го предиозвика би следвало оправянаето да се състои в почистване...така или иначе дойдохме до корозиралата платка-Аз казах, че искам да я видя. Момчето взе телефона, скри се някъде и след малко се появи с разглобения ми телефон и някаква платка. КАзвам "някаква" защото изказвам съмнение, че това е платката на моя телефон. По въпросната платка имаше кафяви петна, които според дружния отговор на служителките на рецепцията и на сервизчикът е кафе. Въпреки мойте обяснения, че телефонът никога не е бил заливан с каквото и да е било, камо ли с кафе..те бяха непреклонни. И в крайна сметка се оказа, че телефон за над 500 лева на година и половина отива в боклука.
След като се оплакаха на моите колеги стана ясно, че и други са имаили подобни проблеми със същото глупаво оправдание. Аз съм повече от убеден, че са си го измислили, включително е възможно умишлено да са ми прецакали платката или да са ми показали чужда платка с цел да ме разкарат просто защото не знаят как да отстранят проблем, който се появява за трети път и то след 2 техни ремонти.
С цялото ми съвест приканвам всички, които имат телефони Nokia ДА НЕ ползват услугите на сервиз Alpha Copy, защото рискът да ви сподели съдба , като моято е много голям.


ПП: Надявам се да съм уцелил раздела, ако не е така, ще се радвам ако модератор премести темата на правилното място.
Благодаря за вниманието.