Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 165
Моля за мнения, защото септември ще сме в първи клас и нямам много инормация за добро училище в район Подуяне.

# 1
 • Мнения: 422
Мен ме интересува същия район. И ние септември ще сме първокласници.
Следя с интерес.

# 2
 • софия
 • Мнения: 58
 Имам личен опит от 24 соу "П.К.Яворов" и въобще не го препоръчвам. Синът ми е учил е в 24 СОУ периода 2002-2006 г. Изчаках да свърши 4 клас и го преместих. Абсолютна анархия, безотговорност от учители и и директор. От години всички ученици от 1клас до 12 кл.учат само първа смяна. Живея близо до у-щето и от две-три години много трудно събират ученици за първи клас дори се говори да го закриват. Не бих си записала детето там. На познати децата са учили в 49 ОУ и 13... ОУ не си спомням точно № /на Тодорини кукли посока базар Поли ъгъла след Експресбанк/ доволни са.

# 3
 • София
 • Мнения: 395
Моя син е втори клас в 49 ОУ Бенито Хуарес.Нямам забележки.

# 4
 • София
 • Мнения: 957
Препоръчвам 95 - то. Синът ми е учил там и бях много доволна. Разбира се, зависи много и от конкретния преподавател, но отзивите за училището определено са добри.

# 5
 • София
 • Мнения: 764
  .........13... ОУ не си спомням точно № /на Тодорини кукли посока базар Поли ъгъла след Експресбанк/ .
143 ОУ "Георги Бенковски".Дъщеря ми е втори клас.Доволна съм.

# 6
 • София-Троян
 • Мнения: 485
143 ОУ "Георги Бенковски".Дъщеря ми е втори клас.Доволна съм.
Синът ми е първокласник там.Бях голяма паника,но вече съм абсолютно спокойна.Доволна съм и от училището и от госпожата,голям плюс е и това че е основно,а не гимназия.

# 7
 • Мнения: 168
Дъщеря ми е във втори клас в 143 ОУ"Георги Бенковски".
Училището си има предимства - транспорт за живеещите по-далеч; добре организирани спортни занимания - карате и спортни танци в салона на училището и плуване в училище в "Дружба"(заплаща се само транспорта), по модул "Физическо" се организират периодично екскурзии (може би 4-5 пъти годишно); безплатна занималня за І и ІІклас(за ІІІ и ІV, доколкото знам, има възможност за платена в сградата на училището); нещо за което мога да ги похваля - тази година безплатните закуски са плодове (здрави и хубави ябълки, банани и мандарини, каквито и аз бих и купила); има стол - на дъщеря ми храната в повечето случаи и хоресва, но на някои деца - не (миналата година здраво хапваха боб - дори имаше случай с боб-чорба и боб-яхния в един ден, сега мисля, че менюто е по-разнообразно); това, че училището е малко, ми се струва че се отразява доста добре на дисциплината - ако е имало някъкви инциденти, те са били случайни и не особено сериозни и учителите са взимали мерки веднага; родители с по-големи деца твърдят, че подготовката в 4-7 клас е на ниво (нещо, което не знам дали е все още е така, защото лятото имаше обяви за набиране на преподаватели по доста от дисциплините, но пък класната ни уверява, че преподавателският състав в горния курс е доста добър и съм склонна да и вярвам, като виждам новоназначените в началния курс); във втори клас дъщеря ми има специализирани учители по физическо, музика, изобразително изкуство и английски (но това май не е валидно за всички втори класове), което струва ми се е важно както за отношението към предмета, така и за начина по който се изучава.
                        Това, за което трябва да предупредя е, че в това училище нямате право на избор на преподавател в начален курс. Директорката казва: "Нямаме такава практика. Всички съм ги назначила аз и за всички отговарям." Но "добър учител" означава едно за едни, а за друг - друго. Аз лично съм много доволна, че по стечение на обстоятелствата, класната ни се смени. Въпреки предимствата на училището, бях на крачка от местене. Все пак до ІV клас е най-важен преподавателя.

# 8
 • София-Троян
 • Мнения: 485
Това, за което трябва да предупредя е, че в това училище нямате право на избор на преподавател в начален курс.
Интересно,ние пък като ходиме да запишем сина ми можехме да изберем преподавател стига да има свободни места в паралелката му newsm78Само че молбата не ни я прие директорката,а една от началните учителки...явно сме извадили късмет.

# 9
 • Мнения: 168
telerika, може би сте някакво изключение, или сте подали молба по-късно. За миналогодишните първокласници знам от учител, че са разпределени по жребий. Вероятно са оформени класове, като гледат децата, които идват от едни и същи детски градини да са в един клас, както и да има баланс момичета-момчета и след това по жребий - кой учител, кой клас да поеме.
Аз питах на първата родителска среща (на кандидатучениците), дали ако имам предпочитание (не че имах, защото не познавах учителите) да го впиша в молбата и това ми отговориха.

# 10
 • Мнения: 165
Моя син е втори клас в 49 ОУ Бенито Хуарес.Нямам забележки.
какви езици се учат в 49-то и  до кой клас има занимална?

# 11
 • София
 • Мнения: 395
Моя син е втори клас в 49 ОУ Бенито Хуарес.Нямам забележки.
какви езици се учат в 49-то и  до кой клас има занимална?

Моя син от първи клас е с испански.Преподавателката им е много разумен (благ) човек.От първата седмица така хубаво им привлече внимание ,че ги закова.Децата я обожават.
От четвърти клас мисля ,че ще имат задължителен английски.
А занималнята е до втори клас.Аз съм доволна.

# 12
 • Мнения: 165
няма ли и английски от първи клас?

# 13
 • София
 • Мнения: 395
Мисля ,че не.Но не мога да кажа на 100%
Познавам деца от първи и втори клас ,които ходят на английски в център Британика.Има точно до училището.Но понеже моя син е испанска паралелка и мисля с английския да почнем от четвърти клас.
Не ми се иска да го товаря и обърквам допълнително.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт