Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 дек. 2008, 20:04 ч.

Просто искам да се оплача

 • 7 061
 • 202
 •   1
Отговори
Здравейте! Много ми се иска да си разкажа живота на някой, но така и не намерих на кого. Целия е низ от неприятности, които продължават и досега. Ще разкажа само последната....живеем при майка ми и баща ми от около две години - аз, съпруга ми и детето, от една година племенника ми идва всяка седмица при баба си и дядо си, абсолютно всяка седмица без изключение - като се почне от петък вечер, та чак до неделя вечер. Няма значение дали майка ми е болна и едвам гледа, няма значение дали племенника е болен - винаги е вкъщи, не само уикендите, а и изобщо когато е свободен. Лошо няма, но това дете е страшно много разглезено, когато той е в къщи, непрекъснато реве, гевези се, около него се крещи, правят му се забележки непрекъснато - изобщо малък ад. Съпруга ми не може да понася ситуацията и всяка събота и неделя ходи на работа, за да не е  в къщи. Едвам го удържам да не напусне изобщо къщата, а лошото е че нямаме пари да излезем на квартира! Чакаме да уредим документите около наследствен имот. Чакаме вече една година и незнам кога ще му се види края. Днес със сестра ми си разменихме няколко по остри реплики, по повод непрекъснатите посещения на детето. Верно, че то има право да идва при баба си и дядо си, но пък аз какво да правя тогава? Всъщност каквото и да кажа аз, е все едно и също. Сестра ми е дебелокожа и продължава да го води, майка ми дава мило и драго за това дете.......
Просто исках да се оплача!

# 1
 • Мнения: 14 979
Нищо не можеш да направиш, освен да се изнесеш.
Това е домът на родителите ти, не твоят. Бил е твой, докато си била малка и те са отговаряли за теб. Сега си голяма, имаш собствено семейство, на което му се полага собствен дом. Съжалявам, че не можете да го осигурите в този момент, но...
Родителите ти са напълно в правото си да канят другото внуче и да му се радват. Както биха направили и с твоето дете, ако живеехте отделно.
Моят съвет е да седнете с мъжа ти и да пресметнете - дали наистина не можете да се отделите, макар и в маломерно и не-толкова удобно жилище, но за сметка на това да спечелите спокойствие и добри взаимоотношения с роднините.
Няма такава сума на този свят, която да може да купи вече изхабените нерви.

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 473
Аз пък смятам, че няма кой друг да се опита да те разбере и да ти влезе в положение от собствената ти сестра. Тук въпроса е, че човек трябва да има някаква мярка и да умее да съобразява някои неща. Никога не съм пратила детето си при майка, когато племенника е при нея. И брат ми е дете на майка ми и той има право да остави детето си, но да подлудяваме майка ми с двамата е излишно. Нищо не й пречи на сестра ти да го води по-рядко. И моето дете го взимат бабите един, два пъти месечно, но те си имат и други ангажименти, внуци и пр. Твоята сестра се разтоварва и си почива от напрежение и от гледане на дете два дена и половина, а не мисли ли на теб какво ти е в лудницата, която става у вас? Това е чист егоизъм и безчувствие. Много ме дразнят хора, които обичат само себе си и мислят единствено за собствения си комфорт.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 17 914
Когато се нанесеш в чужд дом,търпиш доста неприятни неща.Съпругът на какво се сърди-да осигури той жилище тогава.

Сестра ти може да бъде по-толерантна и да се съобрази,че и вие живеете там.Но и тя може да има някакви неприятности и така да й е по-добре.В крайна сметка вие двете трябва да се разберете.Поговорете спокойно.

# 4
Сестра ми изобщо не се и опитва да ми влезе в положението! Един път говорих с нея по въпроса, резултат нямаше. Тя е разведена и в момента живее с друго момче, така че според мене просто и е удобно детето да не е при нея. От друга страна майка ми също непременно държи племенника да идва, предполагам за да ги остави на спокойствие. За мене никой не си и помисля! Да не говорим, че не мога да оставя двете деца заедно, защото моето е малко, и не може да се пази от баткото, а и на два пъти се случи племенника  да обвинява сина ми за някоя бела.
Тристан и аз така казвам - поне да го води през седмица  ooooh! няма такъв филм! Сестра ми работи на половин работен ден, работата е много лека, по голяма част от работното време минава в сърфиране в нета, от какво си почива тогава?!


# 5
 • София
 • Мнения: 3 138
Според мен единствения начин, е да седнеш и да се разбереш човешки със сестра ти. Не мисля, че си в позиция, която да позволява да поставяш ограничения на сестра ти. Колкото твоето дете е внук на майка ви, толкова и нейното. Трябва да изхождаш от тази позиция, а не от това дали сестра ти се уморява или не. И още нещо - живееш при родителите ви и трябва да се съобразявате с тях и с техните желания, колкото и неприемливи да ви се струват. След като майка ти иска да вижда другия внук, нямаш право да претендираш за ограничения.

# 6
 • насам натам
 • Мнения: 163
Според мен проблема не е нито в родителите, нито във вас, че живеете при тях и че сте в чужд дом. А само в сестра ти, тя предпочита да има повече свободно време и да е независима от страна на дете за да може спокойно да се отдава на новата си изгора. Не е интересува нищо освен нейното й спокойствие и свобода. Извинявай не искам да я обиждам, но от последния постинг това ми прозвучаНаистина поговорете с мъжа ти и гледай да се отделите, за да не се стигнеш и ти до там да се развеждаш.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 1 874
Питаща без да се заяждам, наистина, но ако бях на мястото на сестра ти и прочетях горната ти изповед, бих ти отговорила в стил:"Аз поне, не съм се натресла да живея у нашите постоянно, само през почивните дни им водя детето. Кой е по-нахалният, а?" Mr. Green
Мисля си, че леко прекаляваш в изискванията си. Разбирам те напълно, че е дразнещо и уморително, че семейните ви отношения сигурно страдат от създалата се ситуация, но....ти нямаш думата.
Или стискаш зъби, или намирате начин да живеете отделно- няма среден път.

# 8
 • София
 • Мнения: 3 149
Логиката на сестра ти е ясна - твоето дете по цял ден е "на ръцете" на майка ти и баща ти, защо  нейното да не го гледан "поне" два дни от седмицата. Майка ти дава мило и драго за него, защото е първото внуче...

Наистина, няма начин да промениш нещата, защото е ясно, че досега 100 пъти си се опитвала да говориш със сестра си, но не е станало, затова подобни съвети са безсмислени...

Мъжът ти е този, който трябва да намери пари за наем, щом се сърди.

Аз бих правила постоянно скандали, просто никога не бих понесла болно дете до моето.

Северина е напълно права.

# 9
 • Мнения: 34 829
Питаща без да се заяждам, наистина, но ако бях на мястото на сестра ти и прочетях горната ти изповед, бих ти отговорила в стил:"Аз поне, не съм се натресла да живея у нашите постоянно, само през почивните дни им водя детето. Кой е по-нахалният, а?" ...

Абсолютно! Поне идва само за почивните дни, а вие сте нон стоп там  Shocked
Поемете си отговорниостите като семейство, поне покрив над главата не чакайте наготово  Crazy

# 10
 • Мнения: 14 743
Представям си сестра ми да пусне такава тема (живееше с нашите родители, ама вчера се изнесе) - ще я напердаша на дърти години, да си знае. Как така ще определяш кога бабата и дядото да виждат внучето си? Нахална работа.

# 11
 • Мнения: 352
Ще ти отговоря с моята ситуация. Живеем в един и същи блок със свекървата. Но при тях е семейството и на девера. Е, синът ми вече е на 4 години, но НЯМА ПРАВО да върви у тях. На снахата и е криво и стават скандали. Отделно свекървата се притеснява и веднъж я заварих да го държи в коридора. #CrazyИзлиза се с думата ,че аз имам горе 5 свободни стаи, а на тях са само 3. Да, ама детето иска да смени обстановката, искаШЕ при баба и дядо. Вече не се занимавам с тях.

# 12
Момичета започвам да отговарям по ред на всички, дано не пропусна нещо. Няма да се обръщам поименно.
Факта че ние живеем при нашите, не означава че детето е на ръцете на майка ми и баща ми. В никакъв случай  Naughty Ние просто обитаваме едната спалня, това е всичко. Никога не съм имала помощ за детето си от никой, никой не ми е помагал да го гледам, никой не е ставал вечер вместо мен, никога не съм го оставяла на нашите за да отидем ние някъде  Naughty
Имаше време когато сестра ми също живееше при нашите, просто нейния бивш мъж има жилище от майка си /не купено от него, забележете  Naughty/, и тя живее там. А детето й нашите го порастиха, тя работеше в чужбина, върна се преди около две години.
Моите наблюдения са, че понастоящем в Бг много е трудно сам да си купиш апартамент  Naughty не всеки е бизнесмен, и не всеки получава добра заплата  Thinking Освен това мъжа ми иска да излезем на квартира, но аз не разрешавам, защото по добре от него знам докъде ще ни стигнат финансите.
Когато дойдохме тук да живеем, трябваше да е временно, само за няколко месеца, но нещата малко се проточиха. Преди да започне племенника ми да идва тука, нямахме проблеми. Не се дразня че детето е непрекъснато тука, а това че е безкрайно много разглезен, и от петък - в къщи са само крясъци, ревове и викове.

# 13
 • Мнения: 34 829
... понастоящем в Бг много е трудно сам да си купиш апартамент  Naughty не всеки е бизнесмен, и не всеки получава добра заплата  Thinking Освен това мъжа ми иска да излезем на квартира, но аз не разрешавам, защото по добре от него знам докъде ще ни стигнат финансите ...

Трудно е, да, наеми, кредити, всеки се бори. Но да живееш на гърба на майка си и да плюеш детето на сестра си е грозно.
Майка ти от тази спалня може да изкара 100-200 лв. Но ви прави жест и ви търпи.
Запомни - този дом не е твой и кой ще идва в него, решава майка ти. Когато ти създадеш твой - тогава ще казваш кой ще идва в него.

# 14
 • Мнения: 18
Е дай сега внучето да не идва при баба си или да му се ограничи времето с нея, щото ти си имаш някакви проблеми , с които не можеш да излезеш на глава. Какви изобщо са тези взаимоотношения между вас? Това нормално ли е за теб? Като чета как се изказваш за собствената си сестра лошо ми става  Sick..
Не се заяждам, просто по начина, по който описваш нещата ми се струва, че просто мразиш детето и сестра ти...Ако имаш проблеми с това, просто намери възможност и се изнеси..
Ако моята сестра или брат ми каже подобно нещо, което ти си обменила с твоята, ще му или ще и се изсмея в лицето, честно!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт