пилешки дроб с макарони

  • 2 317
  • 11
  •   1
Отговори
  • в града на младостта
  • Мнения: 136
Здравейте! Много искам да приготвя дроб с макарони, но се чудя по какъв начин newsm78. Ако някоя от вас знае вкусна и изпробвана рецепта,моля да я сподели. Благодаря   bouquet

# 1
  • Мнения: 1 219
не мога да ти дам идея,но звучи много интересно FlutterПилешки дроб с макарони newsm78Странно,но интересно WinkЩе следя темата да видим кой какво ще сподели  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 4 052
Пробвай, като за дроб с ориз, но го замени с макарони.

# 3
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Ей за такава комбинация не бях чувала,ама ми звучи интересно,ще следя темата.

# 4
  • София
  • Мнения: 4 052
jorjia, от къде ти дойде тази идея, яла ли си нещо подобно? Признавам си, че съм заинтригувана.

# 5
  • Мнения: 589
И аз не съм го правила,ама сега не ми изглежда никак лоша идея...Може би първо дробчетата трябва да се задушат с малко лук,морков,домат,чесън и доматено пюре(естествено,и мазнина) и да се изсипят върху пастата?Как мислите-би ли станало?

# 6
  • в града на младостта
  • Мнения: 136
И аз не съм го правила,ама сега не ми изглежда никак лоша идея...Може би първо дробчетата трябва да се задушат с малко лук,морков,домат,чесън и доматено пюре(естествено,и мазнина) и да се изсипят върху пастата?Как мислите-би ли станало?
             Peace Браво olimpiia  мисля,че твоето предложение е добра идея. ще трябва да я  пробвам и да видим как ще се получи...

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Сервирала съм дробчета по селски върху сварена в зеленчуков бульон паста /използвах трицветните спираловидни макарони/. Беше красиво и на вкус никак не беше зле Peace

# 8
  • Мнения: 1 906
Звучи интересно, но няма ли да е голямо изпитание за стомаха  newsm78

# 9
  • София
  • Мнения: 974
Аз ги правя по следният начин:
Дробчетата задушени и леко запържени, докато им изври водата...овкусяват се със сол след като са готови. Отделно правя топъл доматен сос..смлени консервирани домати с подправки,  чесън и босилек задължително.
Поднасят се като в голяма купа /или директно в чинията/ се редят сварените макарони, дробчетата и се заливат с доматеният сос Hug

Принципно тази рецепта е за бъбреци, но я използвам и с дробчета

# 10
  • Мнения: 711
Звучи супер. Ще се пробва.  Peace

# 11
  • София-България, Израел - където си поискам
  • Мнения: 2 856
Аз ги приготвям по следния начин - пилешките дробчета ги задушавам в малко мазнина, лук, черен пипер и сол (може и други подправки по вкус), отделно сварявам макароните обикновено от тези късите или на спирала и след това смесвам дробчета и готовите макарони в йенска тенджера или тавичка.Ако са в тавичка настъргвам малко кашкавал отгоре и ги запичам за 10 мин във фурната.
На мен лично тази комбинация ми харесва, но трябва да не се прекалява с количеството, защото много засища.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт