Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Варна
  • Мнения: 21
Здравейте на всички, на много от нас тази година ни предстои поредното изпитание - подаване на документи за детска ясла или градина. Темата ми не е насочена обаче само към тези родители, а и към онези чиито деца вече посещават такава.
На въпроса, запознати ли сте с новите правила и изисквания за прием в детски ясли и градини и по-точно с един неверочтен документ, който вече се изисква при подаване на комплекта документи? Става въпрос за това: Удостоверение от НАП- Варна, че двамата родители-имат регистриран трудов договор в общинско, държавно предприятие, частно търговско дружество или сдружение с нестопанска цел със седалище територията на община Варна.
Малко разсъждения по темете - във Варна най-добрият град за живеене, препитанието на доста от жителите му е свързано с пътуване по корабите и то под чужд флаг, едва ли фирмата към която пътуват съпрузите ви е регистрирана на територията на община Варна. Или пък големите вериги магазини от типа на Метро, Кауфланд, Практикер - аз лично не мисля ,че те са регистрирани във Варна , а колко други фирми в които работят варненци имат регистрация на територията на общината? И какъв ще бъде процента на семействата  в които и двамата родители работят във Варненска фирма? Това не ви ли прилича малко на Сталинският метод на действие - има човек , има проблем - няма човек няма проблем. И да не си помислите,че ако работите сега с половинката си във фирма регистрирана на територията на Варна , сте се уредили или ако детето ви е вече във ясла и детска градина всичко е наред? Тук  също има препядствие защото:
Тези документи се представят в детските ясли и детските градини за всяка учебна година, както и при преминаване в по-горна възрастова група.
Какъв е извода ?
1. Ако работите добре платена работа, но във фирма със Софийска регистрация например - напуснете я веднага!
2. Ако пък работите във фирма регистрирана във Варна , но не сте доволни от заплащането - търпете следващиите няколко години докато детето ви завърши градината.
3. Ако пък вие отговаряте на условията , а съпругът ви не - най-добре направо се разведете!

# 1
  • Варна
  • Мнения: 531
За този проблем си има специална тема в "Нашите деца" и се разисква доста отдавна...

# 2
  • Варна
  • Мнения: 21
Съжалявам не съм видяла, нека модераторите преместят или изтрият темата.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 8 311
Вчера разговарях с директорката на нашата градина по този въпрос.Тя каза че ние сме заварено положение и няма да изискват тези документ от приетите вече деца Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт