Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 дек. 2008, 12:34 ч.

Следобедно хранене при 7 месечно бебе

  • 3 236
  • 14
  •   1
Отговори
  • София-Света Троица
  • Мнения: 202
Може и да има такава тема вече,затова предварително се извинявам ако се повтарям.Въпроса ми е такъв-бебо ще стане скоро на 7 месеца.Единствено не е захранен с месо и с глутен.Следобяд му давам понякога каша,понякога АМ,понякога плодово пюре с бисквитки.Мислех да му направя и кисел тези дни.Чудя се какво още мога да му дам като следобедна закуска освен горепосочените неща?

# 1
  • Мнения: 2 102
Давала съм още грис с ванилия или плодове, както и извара с плодове, ако си я въвела Simple Smile

# 2
  • Мнения: 6 108
Да попитам как го правите този грис - какво мляко използвате? newsm78

# 3
  • Мнения: 27 525
Правя го с вода, после, след като се охлади, добавям сухо АМ.

Gugalinka, на този етап му е достатъчно разнообразието  Simple Smile

# 4
  • Мнения: 129
Аз правих и фини овесени ядки . Варя ги във водичка около 5мин. после прибавям и плод ,АМ 30мл. и пасирам.

# 5
  • Мнения: 9 973
Давала съм още грис с ванилия или плодове, както и извара с плодове, ако си я въвела Simple Smile
нишесте,

# 6
  • Мнения: 27 525
blueeyes, Екатерина_СК, тя не е захранила с глутен  Wink

# 7
  • Мнения: 1 512
При положение че още не си захранила с глутен освен да направиш кисел с натурално царевично нишесте не се сещам какво друго.А и на вашата възраст е достатъчно разнообразието поне според мене.

# 8
  • Мнения: 3 036
давах различни видове каши - чисти еднокомпонентни (оризова, като въведох и глутена - овесена), подправени с различни видове плодови пюрета - пак еднокомпонентни. не съм правила други закуски, започнах да давам след кашата пресни плодове да се учи да яде с ръчички  Peace АМ задължително давам, независимо дали е ял каша или не.

# 9
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 335
каша,кисел,грис

# 10
  • Мнения: 5 940
За тази възраст и с оглед на въведените неща,  менюто е достатъчно разнообразно. По По-голямото разнообразие ще дойде с въвеждането на глутен. Тогава вариантите стават много.

# 11
  • BG
  • Мнения: 1 899
За грис,нишесте,пудинг ползвам адаптираното мляко.

# 12
  • Мнения: 6 108
За грис,нишесте,пудинг ползвам адаптираното мляко.

как ги приготвяш с АМ? newsm78

# 13
  • Мнения: 56
ак се прави кисел? кой ще напише една рецепта за кисел? и за грис също

# 14
  • Мнения: 5 940
Ще се опитам да отговоря на последните два въпроса, макар и без точни грамажи, защото никога не готвила по рецепта.
Вариш една -две лъжици от въпросния продукт /грис, нишесте/ с малко вода. Най-добре  е да се бъркат постоянно и с дървена лъжица, за да не станат на буци. След това се оставят да се поохладят и се добавя адаптираното мляко, което се разтваря обикновено на около 60 градуса. По желание може да се добави пресен плод или плодово пюре.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт