Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 126
   Може ли някой да ми даде идея за пълнени далаци .
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Една рецепта на eli-di :

Пълнен свински далак

600-700 грама далак
3-4 с.л.ориз
1 глава лук
Далакът се измива добре и внимателно се прави дупка по продължението му/по-скоро отвор/
Лукът се задушава с мазнина, добавя се ориза, червен, черен пипер,сол, гьозум-вари си до полу-готовност. С малка лъжичка се пълни всеки далак с плънката. Нареждат се парчетата далак в тавичка, слага се малко масло-на кубчета,1ч.ч вода и малко соев сос, 2-3 с.л.бяло вино. Пече се покрита с фолио-поне 40 минути, след това се маха фолиото и още 15-20 минути да се запече.

...............................

Продукти за 1 порция: Далаци - 200 гр, лук - 20 гр, кайма - 50г, лютеница - 50 гр, олио - 15 гр, вино - 40 гр, джоджен, магданоз, чесън на гранули, червен пипер, чер пипер и сол

Далаците се измиват и с остър нож се прави разрез откъм вътрешната страна. С ръка внимателно се прави отвор във вътрешността на далака. В мазнината се задушават последователно ситно нарязания зеленчук и каймата, прибавят се подправките. Всеки далак се пълни с плънката и се затваря с шишче. Напълнените далаци се нареждат в тавичка с шишчетата нагоре, заливат се с мазнината, виното, малко топла вода и се задушават във фурна, докато омекнат. Сервират се поляти с получения сос.

 


Цитирай


Мнения: 4 748
ето аз как правя свински далаци:

колко броя свински или телешки  далаци
толкова стръка праз - ситно накълцан
за всеки брой - по 1 ч л кимион и 1 к л черен пипер и 1 ч л сол
1 к ч червено вино

бекон или шарена сланина - тънки ивици

Далака се реже на две части по средата. От срязната част към крайната с остър дълъг нож се правиш отвор по цялата дължина - промушва се  така, че  да се получи джоб.
Джоба се пълни с праза, смесен с подправките и виното.
Щипва се с клечка за зъби на отрязания край.
Завива се със бекона или сланината и се пече на скара, като се обръща добре от трите страни.

а да  Very Happy при сервиране се махат беконо/сланинките и така, без тях се нарязват  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.