Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7 914

             

ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.


......................................
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки , прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка
личните данни се изпращат с лично съобщение до звездичка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките праваПоследна редакция: пт, 05 дек 2008, 12:33 от звездичка

# 1
 • Мнения: 7 914
мила lulumba,
 желая ти прекрасен Имен ден, с много радост и щастие!

весел празник и наздраве!
Hug Hug Hug

# 2
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Хоп троп!
Хе хе хе! Пу първа на новата тема! Звездичка, благодаря за новата темичка.   bouquet С тази коледна украса е супер. Дано да ни донесе много минусчета! Хайде време е за обяд. По-късно ще ви пиша момичета, че сега имам много работа!  Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 13:42 от Stelxen

# 3
 • Мнения: 484
Звездичка,благодаря за новата темичка!!! Hug  bouquet
Stelxen,голяма си сладурана да знаеш!!! HugЩе свалиш килцата,сигурна съм Peace  bouquet

Аз днес съм на плодове,а утре ми е воден.Много ми е труден,но ще устискам.Само малко ме притеснява,че лекаря каза да не гладувам,но ще видя докъде ще го изкарам.

lulumba,Честит имен ден!!!!  bouquet

# 4
 • Мнения: 99
Хайде хоп...аз трета за щастие Hug И дано тази темичка се напълни с много минусчета и още нови фиданки  bouquet

Звездичка мерси за новата темичка  bouquet
Иринка с теб съм днес-и аз съм на плодчета....но утре направо ти съчуствам Sad...на рибния ден да правиш воден. Но пак съм с теб да знаеш  bouquet И си мисля, че след като лекаря ти е казал е най-добре да не караш утре на вода. По-добре подмини водни и си го направи белтъчен-хем рибка ще хапнеш, хем с този воден ден няма да си напакостиш повече..., моля те мила помисли си, че ме притесняваш Praynig

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 13:25 от janeta*

# 5
 • Мнения: 484
Жани,благодаря ти,много си мила  HugТо и аз така си мислех да направя утре да го карам на белтъчен и най-вече заради антибиотика,но пък водния е важен...знам ли какво да направя  newsm78.То аз имам да свалям още 3 кг,та мисля че ще успея да ги сваля до края на диетата.До утре има време ще го измисля

# 6
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
ИринкаHug , благодаря за милите думи. Ако може и аз да взема отношение по твоят въпрос. Аз на твое място бих направила и утре плодов ден. Всъшност, когато правих диетата за първи път, не правех водни, а плодови дни и пак свалих 11 кг. Ти си прецени, но мисля че плодовият ден е добър компромис, ако го направиш без ядки и с по-воднисти плодове.  Peace

# 7
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
Хайде и а да се запиша в новата темичка.
Днес съм на плодове.За сега деня върви добре.Пускам по 1 кафенце

# 8
 • Мнения: 99
Stelxen при Иринка въпроса е, че дори са и забранили да спазва диета. И днес и утре на плодове май ще и дойде много. Тя както каза е на лекарства и аз знаейки, че не и разрешават диета(а камо ли ден само на вода и плод)предложих да мине на белтъчния. Защото да не си навреди вместо да си помогне...все пак здравето е по-важно от принципа на диетата. Е, това е само моето разбиране...Иринка ще прецени плюсовете и минусиме...пък и тя има вече много, много малка да свали Wink И на теб и на Иринка пращам по едно голямо гуш Hug Hug Hug
Ани мерси за кафенцето Hug

# 9
 • Мнения: 102
Хайде момичета да се разпиша и аз в новата темичка, пожелавам Ви приятен следобед, тук е страхотно времето  Simple Smile Водния ден върви на кафе, сок и ядки, директорката ни има имен ден и се почерпих, но само с ядки  Simple Smile

# 10
 • Мнения: 99
Срам ме е вече, че пак ще пиша Embarassed.....но искам спешен съвет от вас PraynigДнес съм на плодов ден, но кажете ми според вас тиквата какво е newsm78 и може ли да ям днес тиква. Аз мисля, че е плод и ако е така става ли да си хапна варена тиква. У нас имам останала сурова тиква от онзи ден от тиквеника и сега я сложих да се свари за де не я разваля. Аз много обичам варена тиква и искам да си хапна от нея....Хайде съветвайте ме(ако може да си хапна обещавам да си сложа на купичка тиква само много малко кафява захар...обещавам Mr. Green) Иринка сетих се, че за твоя проблем тиквата е супер полезна. Но нека момичетата кажат дали може да я хапваме когато е време за плодче. Съветвайте ме Praynig  bouquet

# 11
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 5 589
Хайде на почерпката
Малко късно се включвам, но чак сега стигнах до някакъв комп.  Grinning

МОМИЧЕТА, БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ! НАИСТИНА МЕ ТРОГНАХТЕ!
 Hug Hug Hug

Днес по принцип е Св.Сава и преди време един свещеник ми каза, че на този ден празнуват всички, чиито имена завършват на слав/а. Така че ако има още именници в темичката - честит имен им ден пожелавам. Hug

# 12
 • Мнения: 242
запис и от мен
благодаря звезди за хубавото оформление  Hug   Hug   Hug
страхотно настроение си създала   Grinning
и май всичките те дебнаха - я виж за нула време колко народ се е записал   Laughing

страхотна почерпка lulumba, ммммм много вкусно изглежда всичко и ако утре нямам минусче - виртуалната почерпка ще е виновна   Joy

# 13
 • Мнения: 484
Stelxen,janetaи за вас многоооо  Hug.Утре мисля да продължа на белтъци,че много ще ми станат два плодови един след друг.
При мен проблемът е,че имам цистит,който е много усложнен и е тръгнал нагоре към бъбреците и леко е възпален единият и пия силен антибиотик и още други хапчета.Лекарят ми забрани куп храни и като му казах,че съм на диета и той направо ми забрани да гладувам,даже и за плодовите беше против,но каза по начесто да ям плодове(не че го послушах  Embarassed) и затова се притеснявам.
Ако не ги сваля до края на диетата,ще направя някоя друга,все пак са ми останали малко за сваляне.

Жани,не съм много сигурна,но тиквата е за въглехидратния ден.Аз не съм и почитател и я ям само на баничка  Sick

lulumba,благодаря за почерпката!!! Hug  bouquet

# 14
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Жани за тиквата, някой вече беше споменал че може в плодов ден, но без захар, така че хапни щом я обичаш, обаче внимавай със захарта, че да няма  fight
Хайде отивам да работя пак. Чао за сега момичета!
Иринка, щом е така правилно, давай белтъчен. И да оздравяваш скоро!  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт