Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 105
Здравейте мили мами! Имам такава риба в къщи и тази година ми се иска да променя малко традицията за шарана. Все риба е не е необходимо според мен все шаран да се яде. Поне моето виждане е такова. Бих искал някоя идея да приготвя моята червеноперка. Може ли да стане с ориз и гъби?
Цитирай

Ловеч

Мнения: 47
Ето една рецепта:  Very Happy

Рибник от червеноперка

Съставки:

6 бр. червеноперки , 2 стръка праз , 1 чаша ориз , 4 с. л. олио , 1/2 с. л. червен пипер , 1 клонка девесил , магданоз , копър , сол

Приготвяне:

Рибата се почиства от люспите, перките и вътрешностите. Празът се нарязва на едри четвъртити парчета и се запържва, докато омекне.Добавя се оризът и се пържи, докато стане “стъклен” (или докато поеме мазнината). Подправя се с червен пипер и сол. Разбърква се и се налива вода. Задушава се, докато оризът поеме водата. Готовият ориз се изсипва в тава и се разрежда с 1 ч. ч. вода. Отгоре се подреждат рибките.Всяка рибка се полива с малко олио и се поръсва със ситно нарязани копър, магданоз и девесил и по щипка червен пипер. Ястието се поставя в предварително загрята до температура 180 градуса фурна за около 20-25 минути.

 
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Червеноперката е  пълна с кости  Sick Затова най-добре нарязана по дължина хубаво да се препържи чак го костите, да може да се хапва като чипс.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Червеноперката е  пълна с кости  Sick Затова най-добре нарязана по дължина хубаво да се препържи чак го костите, да може да се хапва като чипс.
Peace
Това е решението...Аз на тая риба Й викам "изплюй-хапка" ....Ужас е с костите...
Цитирай


Мнения: 1 705
Червеноперката само пържена  Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Червеноперката е  пълна с кости  Sick Затова най-добре нарязана по дължина хубаво да се препържи чак го костите, да може да се хапва като чипс.

Абсолютно. Макар, че аз винаги ги усещам и се давя, не мога да ги ям такива  Twisted Evil
Обожавам обаче зъбатите попчета и за тях правя компромис с чистенето  Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 1 578
Хвърляй я тая риба,че ще си развалите празника. Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Хм, и аз очаквах някое разумно предложение от майсторите тук. Според мен червеноперката е не само костелива, но и безвкусна риба. Излъгах се 1-2 пъти и спрях отдавна да я купувам.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Хм, и аз очаквах някое разумно предложение от майсторите тук. Според мен червеноперката е не само костелива, но и безвкусна риба. Излъгах се 1-2 пъти и спрях отдавна да я купувам.
Ние си я ловим  Mr. Green Пари за тази риба не бих дала. Иначе костур си хапвам с кеф  Flutter
Цитирай


Мнения: 606
Аааа риболовци значи.....честити ни празник на патерица.
За да не се усещат костите на червеноперката е хубаво да се разцепи през гърба и после да се направят прорези под формата на буквата X с цел да се препържат малките плаващи костици.
Гръбнака също се маха.
Цитирай


Мнения: 606
По този начин могат да се пържат и др. кокаливи риби Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.