Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

близо до Пазарджик

Мнения: 80
Здравейте,мисля тея дни да захранвам,но се чудя картофа как да го приготвя.Дали да го обеля и после да го сваря или необелен на пара ????И само един ли да сваря и на другия ден отново да варя или може повече и да го съхранявам в хладилника??? newsm78 И има ли значение какъв сорт е картофа newsm78
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
По принцип, за да се запазят ценните вещества в картофа, е хубаво да се свари с обелката. Може и обелен, може и на кубчета, но тогава голяма част от нещата заминават. На пара също е добре, да, води се най-полесно и здравословно. За захранване ще си правиш непосредствено преди яденето, няма да пазиш за другия ден. Пасираш гладко и добавяш малко АМ или кърма вътре. Аз лично никога не успях да направя нелепкаво пюре и синът ми така и не го пожела. Сортове картофи има стотици, не знам в България дали е отбелязано кои са за пара, за варене, за пържене, за салати... много са. Успех  Smile
Цитирай

Пловдив

Мнения: 129
Аз първо го обелвам ,нарязвам го на малки кубчета и го варя.После пасирам. Няма никакво значение вида на картофа. А и предпочитам всеки ден да и приготвям храната.Едно средно голямо картофче мисля ,че стига
Цитирай


Мнения: 2 334
Аз също слагам картофите обелени и нарязани на кубчета да се варят.След това пасирам гладко като добавям АМ.Според мен недей да слагаш в хладилника поне в началото а всеки ден си приготвяй прясна храна  Peace
Цитирай

София

Мнения: 11 065
По принцип, картофите за пюре се варят обелени. Това е една от хитрините за приготвяне на хомогенно, гладко пюре. А да постигнеш гладка консистенция е особено важно в началото на захранването.
Вариш един, приготвяш, даваш 1-2 лъжички, останалото изхвърляш или хапваш ти. На следващия ден-пак така. Това бих те посъветвала.
В сортовете не съм се вманиачавала-правех пюрето от картофите, които имах в момента в къщи. Иначе има сортове подходящи за пържене, сортове, подходящи за варене, сортове, подходящи за готвене..... но чак толко не се престаравай.  Peace
Цитирай

близо до Пазарджик

Мнения: 80
Благодаря ви мами за бързите отговори HugДобре,че ви има за да има към кого да се обърна когато се нуждая от съвет  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 2 604
Варях го с кората,за да запазя повече от полезните в-ва.После белех и пасирах с пасатор.за да избегна лепкавостта,която се получава от пасатора,слагах повече мляко.Ставаше перфектно хомогенно.Варях нов картоф всеки ден.
Цитирай


Мнения: 4 279
на кубчета варях картофа,правех всеки ден.
Цитирай

София

Мнения: 9 920
на кубчета варях картофа,правех всеки ден.
всичко останало се изхвърля
Цитирай

London

Мнения: 564
Като захранвах и аз белех картофа  Peace За сортовете, не съм се вторачвала в това  Wink Peace Изхвърляй остатъка за начало  Peace
Цитирай


Мнения: 4 279
на кубчета варях картофа,правех всеки ден.
всичко останало се изхвърля
ми да...
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 6 318
Всеки ден приготвях храната
Цитирай

BG

Мнения: 1 868
По-добре го вари с обелката и приготвяй храната на момента.
Цитирай

там където не искам

Мнения: 1 512
Беля,нарязвам на кубчета,варя,пасирам и добавям мляко за кърмачета.Остатъка изхвърлях в началото на захранването и до ден днешен ако остане изхвърлям.Всеки ден приготвям храната.
Цитирай

В успеха и щастието!

Мнения: 574
Аз варя картофа обелен и на малки кубчета, за да стане по- бързо. А сортове наистина има много и не всикчи са им вкусни на бебетата. Лиона например предпочита тези, които са по- жълти...и то нормално, по- белите са по безвкусни. Лошото е че се виждат чак като обелиш.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора