Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Доматена крем супа

  • 7 дек. 2008, 10:21 ч.
  • Преглеждания  14 351  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 1 734
Някой може ли да ми каже как мога да приготвя такава крем супа, правила съм картофена и с други зеленчуци, но точно доматена не съм. Търсих в по-стари теми, но нещо не открих.

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Аз си запържвам две глави лук с 2-3 моркова, в малко мазнина, после добавям домати - или от консерва или си беля пресни (от консерва става по-вкусно  Thinking), оставям да поври половин час, добавям малко фиде, сол и черен пипер. Пасирам, кипвам още веднъж, махам от огъня и добавям бучка масло и една лъжица захар.  Simple Smile

# 2
  • София
  • Мнения: 1 341







Аз  задушавам лука,после слагам дом.сок/пюре,после фиде и чубрица.
Накрая  разбивам с вилица 1 яйце и сипвам на тънка струя - да се пресече.
Това го правя на мъжът ми за бульон трезве......

# 3
  • къде ли не
  • Мнения: 774
На мен Супа "Томи& … 77;ти много ми хареса! Peace

# 4
  • weltweit
  • Мнения: 6 086
Аз си запържвам две глави лук с 2-3 моркова, в малко мазнина, после добавям домати - или от консерва или си беля пресни (от консерва става по-вкусно  Thinking), оставям да поври половин час, добавям малко фиде, сол и черен пипер. Пасирам, кипвам още веднъж, махам от огъня и добавям бучка масло и една лъжица захар.  Simple Smile
Горе-долу като моята рецепта, но аз пасирам с малко заквасена сметана и тогава добавям фидето, че обичам да ми е цяло. Захарта я слагам още в началото, заедно с доматите и за подрпавка слагам още риган или босилек, понякога дафинов лист.

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
А, имала съм я в рецептите, вече забравям какво съм сложила  Laughing

Килограм пресни домати или 700гр консервирани
2 глави лук
1 морков
2 суп. л. олио
4 чаши гореща вода
една пълна шепа фиде
2 чаени лъжички захар
магданоз

Суровите домати ги белите и рендосвате, консервираните нищо не ги правите   Задушавате лука и моркова в олио и вода, до омекване и приятен златист цвят на лука. Добавяте доматите и сипвате 4-те чаши вода. Бъркате и варите до сгъстяване, солите на вкус. 5 мин преди да е готова, добавяте фидето и накълцания магданоз. Накрая пасирате добре всичко и добавяте двете лъжички захар. Поднасяте с бучка масълце и натрошено сирене   Simple Smile




# 6
  • Мнения: 321
ето и моята супичка: в 1 супена лъжица масло  около 25 гр. задушавам 1 главичка лук ,настърган на мн.ситно. Като побелее добавям 2 картофа на парчета, 500 гр.домати настъргани ,ако са пресни или просто от кутия ,парче  целина и 1-2 щипки босилек,2 скил.чесан /аз използвам гранулиран/ ,вегета и чер пипер на вкус. след като уври, пасирам и подправям с 200 гр. сметана. виждам ,че не съм писала водата ,но то се подразбира Grinning Внимателно със сметаната . аз я разбивам с вилица и по малко добавям от горещата супа за да не се пресече

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 1 734
Много благодаря на всички за отговорите  Hug

# 8
  • София
  • Мнения: 2 480
ето и моята супичка: в 1 супена лъжица масло  около 25 гр. задушавам 1 главичка лук ,настърган на мн.ситно. Като побелее добавям 2 картофа на парчета, 500 гр.домати настъргани ,ако са пресни или просто от кутия ,парче  целина и 1-2 щипки босилек,2 скил.чесан /аз използвам гранулиран/ ,вегета и чер пипер на вкус. след като уври, пасирам и подправям с 200 гр. сметана. виждам ,че не съм писала водата ,но то се подразбира Grinning Внимателно със сметаната . аз я разбивам с вилица и по малко добавям от горещата супа за да не се пресече
Това "звучи" страхотно. Мисля да я пробвам, но имам и въпрос - каква сметана заквасена или течна? Подразбирам за течна, не все пак да питам. Ако е течна, може ли да се замени с прясно мляко newsm78

# 9
  • Мнения: 321
 ами правила съм я и с двата вида сметана. Аз я предпочитам със заквасена. С мляко няма да е същото, ще стане като застройка . Не погледнах в рецептата написала ли съм  мъъъничко захар , не е задължителна ако доматите ти са сладки. сервирам я с пресен магданоз във всяка чиния.

# 10
  • София
  • Мнения: 2 480
ами правила съм я и с двата вида сметана. Аз я предпочитам със заквасена. С мляко няма да е същото, ще стане като застройка . Не погледнах в рецептата написала ли съм  мъъъничко захар , не е задължителна ако доматите ти са сладки. сервирам я с пресен магданоз във всяка чиния.
  bouquet Благодаря!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт