Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 9
Вижте какво намерих в е-маила си. Какво мислите за желанието на човека да се пребори с проблема.Хайде да споделим мнения.
Уважаеми господа народни представители,

Не бъркам именно господа, макар да знам , че има и госпожи.
Искам да споделя следното с вас – подкрепям жените , които искат издръжки от бившите си мъже – да нямат таван , както при вас се махна за пенсиите. Взехме пример от Вас – щом като 11 депутата накара цяла България да се съгласи да ви се махне тавана , ами направете го и за издръжките от липсващия родител , кое му е лошото .
Защо искам това? Ще ви разкажа моята история.
Разведен съм от 1995 година. Тогава бях социално слаб – без работа , съда ме осъди на 5000лева издръжка.Изобщо не съм я плащал.Синът ми беше на 2 годинки и остана естествено при майка си , че къде другаде?Преди 5 години ми се обади адвокат от името на съпругата ми / бившата/ да ме подсети , че ако не си платя задълженията ще отидем в съда . Наругах я и казах , че при първа възможност ще уредим въпроса. Първата възможност ми дойде след 4 месеца и заплатих сумата по пощата . Заплатих по 5 лева на месец, нали имаше деноминация, та 5000 стават 5. Е малко закръглих. Получи се , че съм дал по 6 , 16 стотинки в период на месец. Три месеца след изплащането на сумата от мен бях призован в съда за актуализация. Признавам си постреснах се . Наех адвокат и той ме посъветва теглиш кредити и казваме , че нямаш пари за себе си камо ли за ЖЕНА СИ? Инересно !!!! Номерът естествено мина осъдиха ме на  60 лева и аз още по – естествено не си я плащах.. Бившата ми съпруга пусна молба до прокурор. Той от своя страна  разпределя с изходящ номер до съответното районно управление по местоживеене, те съответно ме търсят , но не ме намират , отново го връщат до прокурор , той отново го връща в районното, те ме обявяват за национално издирване , а аз си пия кафето с кварталния и така .......8 месеца. Повикаха ме и ме предупредиха да платя. Казах добре и  нищо , защото знам , че нищо няма да ми случи, че какво пестъпление е да нямаш грижа за детето си? Насрочи се ново дело. По съвет на моя адвокат не се явих.След 5 месеца имаше друго – отидох сам и казах , че имам нужда от защита ЗАЩОЛИ?Пак го отложиха за след 10 месеца и така нещата се проточиха 4 години . Непосредствено преди делото изплатих сумата с лихвите , която както се досещате вече не би трябвало да е същата и делото се прекрати , защото целта е постигната . Това ви го разказвам за да ви кажа , че в България няма ЗАКОН , КОЙТО ЗАДЪЛЖАВА НАПУСКАЩИЯ СЕМЕЙСТВОТО РОДИТЕЛ , ПО – ЧЕСТО ТОВА Е МЪЖЪТ ДА ПОЕМА КАКВАТО И ДА Е ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЦАТА СИ !!!!! Той наистина има само права и няма задължения. Всичко се поема от жената – майка. И престъпното безхаберие носи проблеми не само на децата , но и на майките , които ги отглеждат. Позаинтересовах се защо всичко е толкова мудно . Установих , че  поне в половината седмица  съдът се занимава с искове за издръжки и дела за разводи . Позаитересувах се как е в другите държави  и установих , че такива проблеми те нямат. Обикновено в закона е заложена сума , която се явява % от дохода, тя автоматично се уддържа от възнаграждението на съпругът или съпругата / бивши/, така както става с данъците , пенсионните , здравните.До съд се опира само при положение , че си закъснял и не си уведомил , или за нещо друго.
ПИТАМ ВИ КОЕ МУ Е СЛОЖНОТО ДА СЕ ВЪВЕДЕ ПОДОБНА СХЕМА ? СЪС ЗАКОН!!! Да знам ще кажете , ама хората се осигуряват на минимална заплата. Да ама минималната заплата се индексира по бързо от процедурите в съда .

Какво Предлагам:
Издъжката за 1 дете – 30% от реалния доход
За 2 деца – 45% , а за три и повече да сга 60 %. Аз като искам да живея добре , ще работя на още едно място и за себе си.
2. Разведение , които не са ангажирани с отглеждането на децата си задължително да се осигуряват на реалния си доход , направете със съответните нормативни актове, постановления и така нататък.
3. Да се спазват предвидените от закона дни , които този родител трябва да сегрижи и да вижда детето си . Забравих да ви кажа , че аз видях сина си на предпоследното дело, а не бях го виждал от 10 години.
4 Да се въведат санкции, при това незабавни за тези , които не спазват закона, който в момента го няма . Известни личности по света за къде къде по дребни провинения се осъждат на пробация.

ДО какво ще доведе това ?
1. До по добро съществуване на децата ни.
2. До повече свободно време на родитея на , на който е дадено попечителството за тях, а не както се случва сега да работят на по 3 места и да ги гледат.
3. Вероятно до намаляване на разводите , защото липсващия родител няма да се чувства като волна птичка , която може да си прави каквото си поиска и за нищо да не си плаща.
4 Слагане на прът в колелото на сивата икономика – няма само да обвиняваме учителите за това. Или поне частично . Но то май в България по – голяма част са разведени, та може и да не  е частично.
5. По този начин съдът няма да се ангажира с подобни дела , ще се спести време и за тях и на нас , а да не говорим за унижението което търпят тези , кото гизавеждат .
6.Децата ни ще знаят , че безплатен обяд няма – в живота  и , ч е апатията и безхаберието не поемането на отговорности за нещо , което си сътворил се наказава.

Какво се иска от ВАС
Поне един ден в , който да сте повечето на работа , да не се прозявате, да не спите по банките, да обсъдите нещата и  експедетивно да вземете решение. Защото за децата утре няма има днес.
Помнете не искаме нищо от държавата , искаме справедливо регулиране на взаимоотношенията и отговорностите. Изковете едни здрави членове , от закона имам предвид, които да подпрат мъжа , за да мисли с горната си глава .
Знам какво си мислите – ами разчитаме на съвестта на хората , защо да ги задължаваме Ама ако имаше човекът съвест България щеше да е на друг хал. Не пропускайте и ден да обмислите тези въпроси , защото на всички ни е ясно , ч е се нарушават основни права на човека от един куп международни конвенции.
Чрез това писмо поставям началото на подписка за изпънението на тези предложения и ако не намерят нужния отзвук най – вече от ваша страна, ще съдействам , като свидетел държавата да се осъди за небрежно отношение към децата и жените – основно . Сами се досещате , че става въпрос за дискриминация на определени хора.

С Уважение д-р МЛАДЕН КОЛЕВ

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 2 261
Тоз доктор, ако наистина е такъв, като го чета само ми става гадно.
Да увърташ, да не плащаш, да видиш детето си веднъж на 10 години, че на всичкото отгоре акъл взел да дава. censored
Истината е, че такива като него ще има винаги. Бащите, които наистина са достойни да се нарекат така, отдавна не плащат 80 лв. Те не лишават децата си от пари, време, внимание и всичко, нужно за ежедневните им нужди. И не си отмъщават чрез тях на майката.
А на такива като тоя каквито и закони и тавани да им сложат - все тая.  #2gunfire

# 2
 • Мнения: 1 431
Аз и преди съм казвал - трябва да се върже издръжката към доходите на бащата. Най-простото нещо:
1 дете - издръжка 25% от приходите
2 деца - издръжка 35% от приходите
3+деца - издръжка 40% от приходите
цифрите са примерни и разбира се има много подробности които трябва да се обмислят.
Също така трябва да се подобри механизма за събиране на издръжките и да има начин за периодично или извънредно индексиране на сумите.
За съжаление нямам никаква представа какво може да се направи конкретно в тази насока, но ако има мероприятия, ще се постарая да участвам.  Peace
А доктора май наистина не знае какво иска. Ако човек има желание няма нужда закона да го кара да си изпълнява задълженията на родител, а ако няма желание - еинаги ще намери как да се скатае.

# 3
 • София
 • Мнения: 6 452
А пък аз искам да има закон, който реално да защитава по-добра издръжка за детето ми! Защото ми писна да се сражавам с БНД да ми актуализира издръжката...на което той подсмихвайки се кавза - е, и кво ще направиш като не я актуализирам? Ще ме съдиш? Максимум 80 лв ще взимаш.....Е, ако това не е цинизъм, здраве му кажи! Е въпреки,у че сме разделени от сума години аз все трябва да се съобразявам донякъде и да му търпя тъпотиите, понеже винаги може да каже - ми аз пък няма да плащам издръжка! А положението ми е такова, че имам нужда от тези пари и то точно за малката!

# 4
 • Бургас
 • Мнения: 2 261
Добре, обвържат издръжката с приходите. И кво от туй? Той ако се осигурява на 300 лв., 25% от тях са 75 лв. Пак танту за кукуригу.
И тия магарии ги вършат най-вече хората с пари и собствени фирми.
Ако човекът е наемен работник и работодателят му го осигурява на реалната заплата, там вече скатаване няма. Но колко от фирмите у нас осигуряват на реална заплата?

# 5
 • София
 • Мнения: 10 738
Божеее, повдигна ми се от това писмо  Sick
Човек, който цял живот не се е погрижил за детето си и е дал сигурно повече пари на адвоката си, отколкото на детето си, седнал да се бори за чуждите деца.
Честно, драйфа ми се

# 6
 • София
 • Мнения: 1 351
Аз мисля, че доктора е написал това само за да илюстрира на какъв хал сме и
колко прави държавата за нас, тези които си гледаме сами децата.
Аз нямам против да получавам издръжка за двете си деца на стойност 45% от реалния
доход на баща им. Друг е въпроса, че в момента голям процент от служителите не се осигуряват
върху реалните си заплати. Ако това стане някога - супер.

# 7
 • Мнения: 9
Според мен , той наистина описва какво е положението в нашата страна. Явно е от малцината дето са се осъзнали. Може би е решил да изпробва върху себе си как може да се издържа с тази издръжка от 6, 16 стотинки + 6,16 - не са му стигнали хляб и мерудия , а при тая инфлация май само за мерудия.. Според закона , а и ако сте се консултирали с адвокат излиза , че тази издръжка е толкова за да се осигури екзистенцминимума минимума за детето.Те наистина така ти казват от бащата 60 и от майката толкова и ето готово. Но актуализациите стават бавно и то много . Освен това детето няма нужда само от храна има нужда и от пространство и от уют  и от дрехи и от образование и от забавления . А как мислите вие ако сте останали сами с детето си когато то е да речем на 1 Год. , както е в моя случай ,, на кои се пада честта да осигурява всичко това , след като по закон бащата остава с едно задължение минимум издръжка. А в същото време продължава да се води татко. Няма какво да се заблуждаваме животът ни е подчинен на желанието ни да живеем все по - добре , а според законите ни излиза , че държавата иска едни да оцеляват и това да им стига , а други да са освободени от това.В конституцията пише , че в семейството се поделят правата и отговорностите , но след развода негативите остават за този , при който е детето, за него са отговорностите а правата явно за друг. Много лесно може да се измисли механизъм за издръжките, но явно голяма част от депутатите имат този проблем , аз поне се сещам за петима. Дават на бившите си жени по 80 лева , а другото семейство , което създават живее в лукс, децата им от първите бракове не , понеже закона казва 80лева и ние спазваме. Както и да е от една година аз и мои приятели обмисляме варианта да се осъди държавата за това , че наистина допуска , чрез тези закони , едните да живеят за сметка на другите , което води до нарушаване на основни човешки права . В момента и юристи и съдии изпълнител са на това мнение , Събрали сме доста доказателства и ви моля , който има интересна история в тази посока  да пише . И ако желаете нека да направим подписка с нужните предложения и да внесем петия . Срамота е осъзнал се мъж да ни изпревари.  Благодаря ви предварително   

# 8
 • на 6 ет..под звездите
 • Мнения: 2 175
Божеее, повдигна ми се от това писмо  Sick
Човек, който цял живот не се е погрижил за детето си и е дал сигурно повече пари на адвоката си, отколкото на детето си, седнал да се бори за чуждите деца.
Честно, драйфа ми се


Tova e i moeto useshtane..

Milavasi,
tezi konstatacii vseki gi znae..no vmesto dapishat pisma - horata deistvat..
Kakvo ti prechi da davash povece, ako imash vazmojnost.Darjavata li ti ocenqva obichta ili ti samia?

# 9
 • Мнения: 9
ne mojah da razbera koi da dava poveche ako ima vyzmovnost? Ako imash predvid men da taka stana, zastoto go iskah , i namerih nachin da moga. Kupih si sama jilisteto , oste malko i ste go izplatia , sama si otgledah deteto , bez pomosta na roditeli ,kato namerih nachin da rabotia ot vkysti . Sega si imam sobstven biznes. No znaesh li s kakvo platih s godinite na absolutna samota i sys jivota . Dori imam problem s tova da si dam na sebe si ot sebe si . Syjaliavam , no ne mislia , che e normalno da poemam vsichko az. V prirodata vsichko se krepi na davaneto i poluchavaneto i na balansa mejdu dvete.Pone taka vyzpitam sina si . Ako tova triabva da e taka neka togava deteto da si e samo moe - zasto nosi imeto na basta si ?

# 10
 • Мнения: 1 217
Искаш да съдиш държавата за пренбрежително отношение към жените и децата,а твърдиш,че 10години не си намерил сили и време да  видиш детето си? Какъв герой!!!

# 11
 • София
 • Мнения: 1 351
Хора, излезте от частния случай. Безотговорни бащи винаги ще има.
Ако не е доктора - ще е друг. Трябва обаче да има нормативна база,
която да защитава правата на децата. И на тези, които се грижат за тях.
Не искам да чакам милостиня и благоволението на някой, дето
чавка му е изпила акъла. Искам по право да ми се полагат някои неща,
а не когато на безхаберния БНД му щукне.
Що се отнася за историята, дето докторчето е описало, наистина е... Sick

# 12
 • на 6 ет..под звездите
 • Мнения: 2 175
МилаВаси,
имах предвид бащата ( и то по принцип), а не теб..  bouquet

# 13
hora..izvinete za che ne pisha na kirilica...ama sam na sbarkania komp na maja mi
no tazi istoria  koiato ni  e opisala milavasi ybiistveno prilicha na moiata s bivshia mi sapryg.....
...sigyrno ne sam edinstvenata ..absolutno sam saglasna che triiabva ima promeni v zakona ...   Rolling Eyes

# 14
 • Мнения: 9
Цитат
Не искам да чакам милостиня и благоволението на някой, дето
чавка му е изпила акъла. Искам по право да ми се полагат някои неща,
а не когато на безхаберния БНД му щукне.
какво е БНД

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт