Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 дек. 2008, 09:35 ч.

много съм притеснена

 • 2 694
 • 45
 •   1
Отговори
 • Мнения: 158
Здравейте мили майчета, аз пак се нуждая от вашата утеха...Simple Smile Снощи много зверски ме болеше зъб, пратих мъжа до аптеката да му дадат нещо за бременни, и тя му казала аналгин или парацетамол. Аз изпих един течен аналгин, но не ми мина, и след това един парацетамол, и пак не ми мина и малко по късно изпих още един парацетамол. Бременна съм в девета седмица. Има ли му нещо сега на бебето, чак ме е страх да кажа на генеколога си. Много ме е страх, но беше такава болка, че ми се пръсна главата. Мъжа ме успокоява, че все пак аптекарката трябва да знае, но аз ходя като ударена и не можах и да спя като хората. Вие ззнаете ли нещо по въпроса за течния аналгин.

# 1
 • Мнения: 447
Следващия път като те заболи нещо се обади първо на гинеколога си. Той е докторът, който ще ти каже какво и колко можеш да пиеш. За парацетамола е ок, ама за течния аналгин не знам. Обади му се и го питай  bouquet

# 2
 • София
 • Мнения: 1 232
Мисля,че е по-добре да отидеш на зъболекар,щом не ти минава от аналгин и парацетамол!
И не,нищо му няма на бебето,не се шашкай!

# 3
 • Мнения: 805
Успокои се първо - нищо му няма на бебето!
Нищо страшно не се е случило!
Обади се на лекаря си за да ти е по-спокойно!

# 4
 • Мнения: 132
Не трябва да пиеш аналгин по време на бременност още по-малко течен защото е по- силен. Не вярвам да си навредила на бебето с един аналгин така, че споко. Парацетамол може, но все пак се консултирай с АГ. Лека бременност Simple Smile

# 5
 • Разград
 • Мнения: 2 077
По-добре се консултирай с лекаря си. Предполагам, че на бебето не си навредила.  Hug

# 6
 • Мнения: 158
Ами аз си знам, че си трябва да си се обадя на доктора, но беше много късно. Незнам здраво съм се шашнала, наистина. И винаги много съм се съобразявала с хаповете, дори и в нормално състояние. Но беше страхотна болка, то не се издържаше вече. Ще ходя на зъболекар то е ясно, но толкова ме е шубе от аналгина че треперя, наистина, голяма паника съм.

# 7
 • Мнения: 7 253
Когато имаш проблеми първо се консултирай с твоя АГ.Парацетамол е позволено да се пие през бременноста,но не и да се прекалява.А относно течния аналгин-позволен е ,но само в краен случай и то със знанието на лекаря ти.Не вярвам приема на тези лекарства да е навредил на бебчо,но си мисля,че едно посещение при зъболекар ще е по-безобидно,отколкото до се тъпчеш с разни лекарства!Успех и лека бременност  bouquet

# 8
 • Мнения: 645
Успокои се първо - нищо му няма на бебето!
Нищо страшно не се е случило!
Обади се на лекаря си за да ти е по-спокойно!
от един аналгин нищо няма да стане на бебето

# 9
 • Мнения: 2 334
От един аналгин няма да стане нищо ,но все пак се консултирай с лекаря си в такива случай какви обезболяващи да взимаш  Peace

# 10
 • Мнения: 1 121
Доколкото знам можеш да пиеш парацетамол, но не и аналгин. Затова, по време на бременност преди да пиеш каквото и да е се пита първо лекаря. Фармацевтът не е лекар, за да изписва лекарства Naughty

# 11
 • Мнения: 9 973
от 1 аналгин нищо не е станало

# 12
 • Мнения: 27 525
Нищо му няма, споко  Simple Smile

# 13
 • Мнения: 1 512
От един течен аналгин нищо му няма на бебчо.Но ако продължаваш да се шашкаш ще му навредиш повече.Така че по спокойно и беш при зъболекар.

# 14
 • Brokenpromiseland
 • Мнения: 1 428
Надявам се, наистина да няма проблем от еднократен прием, но гледай да се въздържаш друг път от произволно приемане на непредписани от лекар лекарства.При зъбобол аз лично съм се жабуркала (само) с алкохол до часът за зъболекар.
Друго за което сега се сещам е при евентуален проблем може да се жабуркаш с аналгина, но няма да гълташ...колкото просто да ти изстръпне мястото, след което плюеш.


Цитат
ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА
Моля прочетете внимателно тази листовка. Тя съдържа важна за Вас информация. Ако имате допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекуващ лекар.
АNАLGIN АНАЛГИН
Рег. № 9900303 Активно вещество: Метамизол
ФАРМАЦЕВТИЧНА ФОРМА И ФАРМАКОТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА: Фармацевтична форма - разтвор за инжекции.
Метамизол е аналгетик от групата на пиразолоните със силно изразено обезболя­ващо и лротивотемпературно действие. Притежава по-слаба противовъзпа-лителна активност, както и леко спазмолитично действие. ПОКАЗАНИЯ: В кои случаи може да се прилага Аналгин?
Остри и силни болки след операции или наранявания; болки при тумори, ко-лики, други остри или хронични силни болки, доколкото са противопоказани други терапевтични средства; висока телесна температура, която не се повлиява от други средства.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: В кои случаи не трябва да се прилага? Аналгин не трябва да се прилага при: свръхчувствителност към метамизол и други пиразолонови производни; глюкозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъч­ност (наследсвено заболяване с опасност от разрушаване на червените кръвни телца); остра чернодробна порфирия (наследствено заболяване с нарушено образуване на еритроцитите); тежки чернодробни и бъбречни заболявания; заболявания на кръвта, като апластична анемия (намаляване броя на червените кръвни клетки), агранулоцитоза (силно намаляване на определен вид бели кръвни клетки) и левкопения (намаляване на общия брой на белите кръвни клетки); първото и последното тримесечие на бременността; деца под 1 - годишна възраст. ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА: Кога Аналгин може да се прилага с повишено внимание?
Може да се прилага при определени условия и с повишено внимание при: съществуваща непоносимост към болкоуспокояващи средства (непоносимост към аналгетици и противоревматични средства); алергично обусловена брон­хиална астма (пристъп на задух); заболявания, протичащи с намаляване броя на левкоцитите; нарушения на бъбречната функция; нестабилно кръвообращение или ниско кръвно налягане.
СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ: Не се препоръчва прилагането на препарата през време на бремеността, особено в първото и последното тримесечие, а през вторите три месеца само след внимателна преценка от страна на Вашия лекуващ лекар. Аналгин не трябва да се прилага в периода на кърменето, тъй като неговите разпадни продукти преминават в кърмата.При приемането на високи дози Аналгин не се препоръчва управлението на моторни превозни средства или работа с машини, изискващи активно внимание, тъй като е възможно да повлияе неблагоприятно вниманието и да наруши реакциите при неочаквани ситуации.
ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ: Какви други лекарствени средства повлияват действието на Аналгин?
Едновременното прилагане на Аналгин и хлорпромазин (лекарствено средство за лечение на психични заболявания) може да доведе до тежка хипотермия (силно понижена телесна температура).
Препарата понижава активността на кумариновите антикоагуланти (лекарствени средства, които намаляват съсирваемостта на кръвта). Понижава действието на циклоспорин (лекарствено средство за лечение на туморни заболявания). Хлор-амфеникол и други миелотоксични препарати (лекарствени средства, които увреждат кръвотворенето) увеличават риска от странични ефекти от страна на кръвотворната система. Аналгин може да се комбинира с атропин и бусколизин. Трябва да информирате Вашия лекуващ лекар в случай на каквото и да било
съпътстващо лечение с други лекарствени средства, с оглед да бъде избегнато
евентуално взаимодействие между препаратите.
ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА: Прилага се парентерално интрамускулно.
Интрамускулната инжекция трябва винаги да се прави с инжекционен разтвор
с температурата на тялото.
За всички възрастови групи единичната доза е 8 до 16 мг Аналгин за кг телесно
тегло, което отговаря на следната схема:
При телесно тегло:       възможната единична    което отговаря
доза Аналгин е:   на Аналгин:
16 до 31 кг   1/2 мл   250 мг
32 до 46 кг   1 мл   500 мг
47 до 62 кг   1 до 1 1/2   500 до 750 мг
над 63 кг   1 1/2 до 2 мл   750 до 1000 мг
Тази доза може при продължаващи болки да се повтори след 6-8 часа до мак­симална дневна доза от 4,0 г Аналгин. При коликообразни болки може да се инжектира интрамускулно еднократна доза до 2,5 г Аналгин. Аналгин не трябва да се прилага по-продължително време от 1 до 3 дни! Мускулното му приложение трябва да става в легнало положение под строг лекарски контрол, поради опасност от критично спадане на кръвното налягане и появата на анафилактичен шок! НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ: Какви странични действия могат да настъпят при прилагането на Аналгин?
Странични действия могат да се наблюдават от страна на: Сърдечно-съдова система - шок; Дихателна система - провокиране на астматичен пристъп (пристъп на задух); Отделителна система - протеинурия (белтък в урината), олигурия (нама­лено количество урина), полиурия (повишено количество урина), интерстициален нефрит (възпаление на бъбреците); Кръв - агранулоцитоза (силно намаляване на определен вид бели кръвни клетки), левкопения (намаляване общия брой на белите кръвни клетки), тромбоцитопения (намаляване броя на тромбоцитите); Кожа и лигавици - сърбеж, обриви, едем на ОиюсКе (оток на ларинкса). За всички нежелани лекарствени реакции, неописани в листовката, пациентът трябва незабавно да съобщи на своя лекуващ лекар.
СПЕЦИАЛНИ УКАЗАНИЯ: Какво да се предприеме, ако Аналгин е приложен в много високи дози (умишлено или погрешно предозиране)? Признаци, които се наблюдават при свръхдозиране са: повдигане, световъртеж, болки в корема, смущения на централната нервна система като сомнолентност (отпадналост) до кома (липса на съзнание), силно намаление на кръвното налягане до шок (загуба на съзнание със спадане на кръвното налягане) и смущения в сърдечния ритъм (неравномерен пулс).
При поява на първите признаци на шоково състояние (студена пот, световъртеж, повдигане, промяна на цвета на кожата и задух), моля обърнете се незабавно за помощ към най-близкия лекар. До неговото пристигане пациента се поставя в хоризонтално положение, с високо повдигнати крака.
За лечение на свръхдозирането наред с общоприетите интензивни мерки (възстановяване на циркулаторния обем, симптоматични средства, обдишване) се прилагат хемодиализа и кръвопреливане.
ИНСТРУКЦИИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ: В оригинална опаковка на защитено от светлина място при температура до 25°С. Да не се замразява! Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
СРОК НА ГОДНОСТ: Пет години от датата на производство. ПЪЛЕН СЪСТАВ: Съдържание на една ампула Аналгин: Активно вещество: Метамизол 500 тд/т! Помощни вещества: Вода за инжекции.
ДАННИ ЗА ОПАКОВКАТА: Препаратът се пълни в ампули от тъмно стъкло 2 гп! и 5 гп!, 1-ви хидролитичен клас. Десет броя ампули се поставят в блистерна опаковка от твърдо ПВХ-фолио. Една блистерна опаковка се поставя в картонена кутия с листовка с указания за употреба. Когато има маркировка на горната част на ампулите във вид на цветна точка или пръстен, не се ползват пилички за отваряне на ампулите. Отварянето на ампулите се извършва с натискане на палеца върху маркировката (точката) над шийката на ампулите. НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ: По лекарско предписание!
ПРОИЗВОДИТЕЛ: СОФАРМА АД, ул. Илиенско шосе N 16, 1220 София, България ДАТА НА ПОСЛЕДНАТА РЕДАКЦИЯ НА ЛИСТОВКАТА: 23.11.1998 г.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт