Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 182
Моля някои ако има рецепта да сподели,видях,че има в готварската книга,но нещо не ми отваря страницата точно за тази рецепта!Благодаря !
Цитирай

32° 6′ N, 34° 49′ E

Мнения: 2 509
desi054224,
в Израел на тези "палачинки" им казват лафа (което е арабска дума) или иракска пита  Peace пример (тези на картинката май са друзки пити, но да не те обърквам с имена)
Обаче тук ги правят в специални фурни или на садж: газов или на огън  Peace Вкъщи не стават същите  Thinking

Продукти:
1 кг набухващо брашно  Thinking
около 700 мл топла вода
3 лъжици сух набухвател
3 лъжички захар
1 лъжица сол
1/2 чаша зехтин
В съд се размесват брашното, маята и захарта до получаването на тесто, след което се добавя солта; меси се около 20 минути. Прекратява се месенето, тестото се намазва със зехтин и се оставя на втаса. Като започне да се издува отново се меси и така общо три пъти се меси. Разделя се на 10 топки, които да си втасват отделно, разточват се на пити и се слагат на загорещен садж (пробвай с някакъв голям тиган). През цялото време раздърпваш питите ръчно, разточването трябва да е съвсем символично. Запичането е бързо, около минута от всяка страна - докато видиш тези петна на запечено, които се появяват...

Друг вариант - тази е препоръчана в един форум  Very Happy:
1 кг брашно
1 лъжичка суха мая
2 чаши вода
1 лъжичка сол
Слагаш водата, брашното и маята в миксер за месене на тесто и след около 8 минути месене се добавя солта.
Оставя се да втаса до получаването на обем. Най-добре в намазнен голям съд.

Фурната се затопля на грил, а в нея и формата за запичане, взима се топка с размер на топка на тенис и се разточва като тънка пита, слага се във формата и се пече минута от всяка страна. Кулинарката обаче предупреждава, че се начупват често с този метод на приготвяне.

Трикът за омекване е след изпичане да слагаш питите във влажна кърпа, не мокра, и да е топла.
Има още няколко рецепти, ако не си се отказала да правиш, ще ги преведа и тях  Peace
Цитирай

Бургас

Мнения: 182
Благодаря Hug !Ще се опитам ама не обещавам да стане  Mr. Green Mr. Green
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.