Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 231
Ето каква симбиоза направих снощи:

Продукти:
За блата
4 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 пакет фино царевично нишесте на д-р Йоткер
1/2 ч. ч. брашно
1 равна ч. л. сода бикарбонат
лимонтозу на върха на ч. л.
1 пак. ванилия

За гарнирането
1 пакет крем-парфе - моето беше на Нутримикс - "Ванилия"
1 бурканче конфитюр от кайсии
250 гр безсолна извара

Приготвяне:
От посочените по-горе продукти се приготвя подобно на кейковото тесто, което се изсипва в предварително намазана с олио и поръсена с брашно тава или форма за торта /тестото не е малко, аз лично предпочетох по-голяма тава; ако го пека във форма за торта, бих направила половин доза тесто, защото то при печене доста набухва/. Пече се в умерена фурна - на около 170 градуса по Целзий, за 15-тина минути, докато леко покафенее. Опича се лесно и стои пухкаво, заради нишестето. Опитва се дали е готово, като се боцва с клечка за зъби.  Като е опечено, може да се остави за 10-тина минути в изключената фурна, при леко отворена вратичка. След това се изважда тавата и блатът се намазва с разбития с малко хладка вода конфитюр от кайсии. Като поизстине, върху него се намазва разбитият междувременно крем - парфе с изварата - в 300 мл студена вода се изсипва пликчето с крема, разбира се с миксер на бързи обороти за около 2 мин., после се добавя изварата, но се намаляват оборотите и се бие, докато се хомогенизира сместа. След като блатът вече е намазан, тавата или формата се слагат за час-два /или колкото издържат домашните/ в хладилника, да се стегне кремът. Реже се с остър нож на ромбчета или на малки продълговати пастички.
Много е вкусен и представителен десертът. Наздраве! Very Happy

Цитирай


Мнения: 6 142
това фино царевично нишесте на Йоткер да не е от ония пудинги или си имат продукт само нишесте (защото такова май не съм виждала)  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 231
това фино царевично нишесте на Йоткер да не е от ония пудинги или си имат продукт само нишесте (защото такова май не съм виждала)  newsm78
Само нишесте си е, поне в превода на етикетчето на български така пишеше. Не е пудинг, какъвто, впрочем, се явяват и нашите крем-нишестета. Само дето ние им викаме така, а отвъд Шенген - префърцуненото "пудинг" Mr. Green
А пропо, и аз доскоро не бях го виждала по магазините, но снощи в Билла се загледах в нишестета, кремове и пр., и го зърнах, а после то самичко си скочи в количката ми Laughing
Цитирай


Мнения: 6 142
Абе много пъргави станаха някой работи напоследък.
И на мене една кремка ми скочи в ръката тая сутрин, вчера - една кутия "Делта" с шоколадови парченца... Пък на море ще се ходи, а килата не щат да скачат от мене.
Айде стига с тия сладкиши и торти  #2gunfire
Ще стана като във вица за радио Ереван и хубавата жена още малко!!!
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Абе много пъргави станаха някой работи напоследък.
И на мене една кремка ми скочи в ръката тая сутрин, вчера - една кутия "Делта" с шоколадови парченца... Пък на море ще се ходи, а килата не щат да скачат от мене.
Айде стига с тия сладкиши и торти  #2gunfire
Ще стана като във вица за радио Ереван и хубавата жена още малко!!!
Обичам го тоз коняк Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.