Здравейте,
Извинявам се на тези, които са видели темата и в други форуми. Копирах я и тук, защото там не получавам отговор.
Бебето ми, изключително кърмено, на 6 месеца, в последните три месеца 7-8 пъти имаше по една кръвна жилка в памперса, а на два пъти - по повече жилки и слуз /тези двата пъти 36 часа след ваксината пентаксим, не знам има ли връзка/. Данни за инфекция няма, но не е правено специално изследване за това. Доц. Ковачева ни сложи любимата диагноза АБКМ и ме постави на безмлечна диета, която изключва също риба, яйца, цитрусови плодове, ядки и т.н. Вече 25 дни сме на тази диета, за което време сме имали два пъти по една жилка и един път, след въпросната ваксина- повече жлики и слуз. По никой начин не мога да открия подобрение у детето. Ако бяха по-начесто жилките и се бяха разредили след диетата, щеше да е лесно, но сега съм ужасно скептична...
Междувременно из нета прочетох, че диагноза АБКМ се поставя доста по-често, отколкото трябва, че жилките можело да се дължат на липсата на някакъв фактор в кърмата, че безмлечна диета на майката трябва да се поставя само ако това е доказана необходимост и съвсем се настроих подозрително.
Аз, естествено ще отида на контролен преглед, но не знам ще повярвам ли на това, което ми се казва. Та, искам да ви попитам: имали ли сте такива проблеми, на какво са се дължали и как сте се справяли? Благодаря ви!