Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 13
Здравейте! Синът ми ще бъде ученик следващата есен и от сега с татко му сме се замислили къде да го запишем в 1ви клас  Thinking Училищата, които са ни близо са 11то, 55то и 105то. Моля, ако някой има впечатления от тези училища, мнения за учители и т.н. да ги сподели, ще ви бъда много благодарна. Разбира се, ще посетя всяко едно от тях, но предполагам, че всяко едно ръководство ще се постарае да ме увери как тяхното училище е по-доброто... Вашите мнения ще ми бъдат изключително ценни. Благодаря предварително  Simple Smile

# 1
 • София
 • Мнения: 902
Ще следя темата, защото мен също ме интересуват точно тези три училища. 
Единственото, което мога да кажа засега е, че една приятелка не е доволна от 55то. Учителките не били много мотивирани, плащало се 90лв за занималня следобяд, а пък всъщност учителите не обръщали никакво внимание на децата, даже не стоели в занималнята при децата. Но това засега е единственото, което знам. А и не се знае дали само учителите на техния клас са такива.
Дано се включат повече родители с мнения за тези училища.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 097
Аз завърших 105 училище преди 11 години. Много от учителите тогава преподават и сега. Аз лично имам много добро мнение за училището и преподавателите.

# 3
 • някъде ... тук ...
 • Мнения: 5 722
Аз съм доволна от 11то. Обаче по-важен е класният ръководител, не толкова училището като цяло, поне за мен. Нямам никакви забележки към нашата класна, много съм доволна. Радо е 2 клас.
НО нито познавам, нито имам идея кои учители ще поемат 1 клас през следващата учебна година.
Мога да кажа, че занималнята тази година е безплатна само за 1 клас, а за 2 и 3 клас е по 60лв на месец (от частен образователен център).

# 4
Ще следя темата, защото мен също ме интересуват точно тези три училища. Аз  също  мога да кажа , че много от родителите на които деца са в 55то и ги познавам лично не са доволни  . За 11 съм чувала добри неща. Там знам че от както са сложили нов директор нещата са се променили драстично. Но моля, ако някой има впечатления от 107 в Лозенец и 38 на ул Шипка да ги сподели, ще ви бъда много благодарна.   
 

# 5
 • Мнения: 25
Братовчедка ми ходи в 55-то и техните са доволни.От друга страна една моя приятелка живее на една крачка от него, но родителите и я записаха в 105-то,защото според тях там било много зле.За 11-то да не говорим!За там единствено лоши отзиви съм чувала.Всичките двойкари от моето училище(105-то Rolling Eyes) се преместиха там.Най-добре е в 105-то се слави с добра репутация и аз лично съм много доволна.Много от мойте съученици ще продължът образуванието си там (до 12 клас Simple Smile) заради предлаганите стипендии за више образувание в Италия.Което и да избереш, препоръчвам ти да не бъде 11-то.Успех Simple Smile

# 6
 • София
 • Мнения: 1 849
Ще следя темата, защото мен също ме интересуват точно тези три училища. Аз  също  мога да кажа , че много от родителите на които деца са в 55то и ги познавам лично не са доволни  . За 11 съм чувала добри неща. Там знам че от както са сложили нов директор нещата са се променили драстично. Но моля, ако някой има впечатления от 107 в Лозенец и 38 на ул Шипка да ги сподели, ще ви бъда много благодарна.  
 
За 105-то много добри отзиви, на съседката и двете деца са там. За 11-то досега съм чувала недобри неща за по-големите, но дано новият директор промени системата там.
За 107-мо - имам 2 приятелки с деца там и двете са във възторг. Децата сега завършиха 7-ми клас, едното е в паралелка с математика и отиде без проблем в Националната математическа, а другото се класира от първите за Първа английска. Майките твърдят, че по отношение на ученето учителите имат доста големи изисквания и подготвят учениците на високо ниво. За дисциплината има какво да се желае...

# 7
 • Мнения: 9
105-то според мене е хубаво.Учи се италиански и т.н... Simple Smile
55-то ...познавам всички учители...детето ми е учило там.Доволна бях от началните й учители...Добре преподават,знаят си работата...  Simple Smile Има паралелка с изучаване на немски,английски и обикновена не знам дали има вече...
Всички ученици учат само сутрин,следобед има занимални...
 Rolling Eyes

# 8
 • Мнения: 186
Италианският език в 105-о от няколко години е трагедия, не се лъжете. След 4 години и две преподавателки, мога да го кажа с чиста съвест. При едната цяла година писаха букви и нищо друго, при другата дисциплината беше толкова потресаваща, че дъщеря ми излизаше с главоболие от всеки час. Резултатът - езикът е намразен за цял живот и знанията се свеждат до няколко думи.

За протокола - изпитвам огромно уважение към учителския труд, склонна съм да извинявам всякакви недомислия, но в случая не мога да си изкривя душата, за съжаление.

# 9
 • На черешата
 • Мнения: 8 186
 Моето детенце е  първи клас..,след дълги проучвания не избрахме нито едно то трите.
 За 55-о ми казаха,че лежи на някаква стара слава.За 11-то ми казаха,че е супер зле въобще и да не си помислям за него.За 105-о отзивите бяха противоречиви.В крайна сметка я записахме в 107 ОУ.Избрахме си  и учителка и засега  сме мнооого доволни. Peace
Малките са в отделна сграда имат си отделен двор,входните врати се заключват след началото на часа,сами навън не излизат.Лавка при тях няма,да не се заплесват по глупости.Започвта от 8:30 и са до 17:30,има много извънкласни дейности.Ако някой има конкретни въпроси насреща съм. Peace

# 10
 • София, Дървеница
 • Мнения: 662
И аз ще следя темата!
Най-близо ни е 55-то СОУ и вероятно там ще се запишем, но още събирам мнения  Peace

# 11
 • sofia
 • Мнения: 249
Ако желаете мога да ви дам инфо за 105то СОУ. В момента и двете ми деца учат там - 1ви и 4ти клас.

# 12
 • София
 • Мнения: 31 577
Можеш да попиташ и в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367851.0 (настоящи 1вокласници)
Има две майки с деца в 55то. Аз съм учила в 55то. 11то преди години беше елитно, сега не знам какво му е положението.

# 13
 • Мнения: 2
Здравейте,
и аз ще съм с първокласник тази година, но не знам откъде да започна. Може ли някой да ми помогне  с мнение за тези училища?

# 14
 • Мнения: 1
Здравейте, интересувам се от 105 училище. Подадохме там документи, но бих искала повече информация. За дисциплината, за езиковото обучение ..... въобще всичко ще ми е от полза.
Благодаря ви

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт