Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 дек. 2008, 08:27 ч.

И аз да се изкажа

 • 5 059
 • 39
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 195
Става дума за брата на съпруга ми. Идва ми това проклето човече да го #2gunfire #2gunfire.
Та това мекотело живее при родителите си, не плаща никакви сметки, като ток, вода, тел и освен това родителите му го хранят.
До тук добре, мен това не би трябвало да ме интересува, НО
Миналата година, когато бях бременна поиска от нас 3000 лв. на заем и ние му дадохме, които все още чакаме да върне #Cussing out. Междувременно бабата се се разболя и майката на съпругът ми реши, че не може да я гледа и я настани в частен старчески дом и постоянно ни иска пари.
Това което преля чашата е, че наглецът ни поиска пак пари на заем за да си купи кола #Cussing out
Не зная как да кажа на съпругът ми този път да го отреже!?
ПИСНА МИ

# 1
 • Мнения: 1 943
Со кроце - со благо ще му кажеш!  Peace

Без истерии и нападки.

Нека върне първите пък ще му дадем следващите...
Сега няма как да останем без лев, нали и на твоите родители помагаме...
Е, ама той не се хване да помогне на майка си и баща си, виж ги хората как се огъват, а е решил още заеми да взема и то за кола ...

И така, с такт и малко хитрост ще остоиш на желанието на мъжа си безрезервно да помага на близките си  Peace

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 473
От опит ще ти дам един съвет - не овладееш ли гнева си и кажеш ли на мъжа си всичко, което мислиш за брат му ще си имаш неприятности и скандали с мъжа ти. Аз по принцип съм откровена, пряма, честна и открита. Обаче това моите близки тълкуват като недостатък. Дипломатичност се изисква при отношенията с другата рода. Мъжът ти няма как да не се усети, че брат му го използва. Спокойно кажи на мъжа си че всеки трябва да се справя с финансовите си проблеми и че ти не си съгласна постоянно да давате пари на брат му. А на твоите роднини давате ли пари?

# 3
 • София
 • Мнения: 195
Благодаря за съветите момичета Simple Smile
По принцип съм доста пряма и едвам си сдържах езика тази сутрин, като мъжът ми ми го сервира.Направо ми идваше да бълвам змий и гущери, то не се търпи вече Twisted Evil
Tristar77, на моите родители изобщо не даваме пари или пък им помагаме по някакъв начин.
Хората са наясно, че имаме бебе, че аз в момента не работя, че за да сме добре мъжът ми работи от 7:30 до 20 :00 и рядко почива в неделя.

# 4
 • София
 • Мнения: 80
И моят мъж обожава да помага, особено на роднините си - майка и брат, дори и те да не му искат, а само да споделят , че нещо имат нужда и той хуква, ние също имаме бебе. Аз, започнах с добро да говоря за благото на нашето семейство, и той май започва да се усеща, дадох му пример, че ако и аз започна да изнасям пари и други на моите, както той на неговите, от нашия дом какво ще остане, и какво ще оставим на детето си така, и той започна да се ограничава.
Но, това за втори заем за кола, при невърнат първи, си е наглост и аз бих го казала директно и открито. Не мога пред тях да се правя на мила, а зад гърба им змий и гущери, и те го усещат по поведението ми, дори без думи. Ако не се пресекат овреме такива набези, стават по-големи, от опит , и по-трудно се спират по-натам, така че смело.
УСПЕХ!

# 5
 • Мнения: 2 011
Аз съм като тебе.И окото няма да ми мигне да си кажа как повече ще дадем пари на куково лято.И мисля мъжа ми ще се съгласи с мен.На първо място е семейството ми,няма да лиша аз децата си,за да може някой да вози задника си в кола.На който му трябват пари да работи допълнително и да си изкара.Не боли!
Който прави разходи за собствено благоденствие да си ги покрива!С това визирам свекърите ти.Искат частен старчески дом-добре,да си го плащат.Не става дума все да се скрънзиш,но да плащаш поне част,не цялата сума.Разбирам че не им се занимава с болен и стар човек,но се налага.И при условие че сте с бебе,незнам на какво отгоре искат от вас.
Всеки да се простира според чергата си.И ние искаме нова кола,но за момента няма как да си я позволим и караме старата.Няма да тръгна да търся заеми да си начеша крастата.

# 6
 • София
 • Мнения: 3 090
Момичетата вече са ти казали , бъди дипломатична .
Вярвам че с повече разговори нещата ще се уредят . Simple Smile

# 7
 • София
 • Мнения: 195
Не мога и аз да им се начудя на наглостта #Crazy
Преди време баба ми лека и пръст, се разболя беше на легло и се наложи аз да се грижа за нея, в продължение на 5 дълги години. Тогава бях на23 години последна година в университета. Наложи ми се да прекъсна, разбира се. Та мисълта ми е как аз на тези години, когато най- много ми се излизаше и т.н. гледах баба ми, а тя / свекърва ми/  пенсионерка НЕ МОЖЕ да се грижи за собственната си майка Twisted Evil Седи и по цял ден павка цигарки пред TV и думка водчица.

# 8
 • София
 • Мнения: 4 669
Хората са различни . Няма защо да се чудиш ... но когато с техните " различия " се намесват при теб , вече трябва да вземеш отношение  Confused
Безумно е поведението на брата на съпруга ти , но не ме учудва , защото ние си го имаме същия брат  Confused Не ни е завлякъл с пари , но ме дразни поведението , мързела и самочувствието му . Ще ти разкажа накратко - на 30 г. е , не работи , вече е женен за една девойка , живеят в една стая при свекъра и свекървата . Взеха им колата , взе на свекървата GSM - а / тя обаче му го плаща / , не дават една стотинка за разходи или храна , свекървата ходи да пазарува , мъкне торби , готви им , чисти им / а живеят в къща , където най - близкият магазин е на 2 км /
Въпросните ни роднини НЕ работят . За всичко чакат на готово , и за пари разбира се . Ако ги слушаш тях - вечно се оплакват колко са онеправдани , колко са способни , а няма работа за тях /музиканти са  Crazy/ , как целият свят работи срещу тях .
Ако свекърва ми не сготви или не купи хляб , ще стоят гладни , ама няма да отидат да купят .
И накрая за капак - свеки вечно реве колко зле били "децата" , как трябвало да им се помага и т.н. Те и затова са с 2-3 кредита , които теглиха , за да дадат на мързелите ...  Sick

# 9
 • Мнения: 1 844
ох ами какво да ти кажа..прави са момичетата,трбва дипломатичност.и то не само,за да не се разсърди мъжът ти-просто ей така,за да се запази добрият тон и роднинската връзка. Laughing
иначе аз съм твърдо против такива заеми на близки-за кола,за почивки..ако наистина имат нужда от финанси за нещо важно-разбира се,бих помогнала.но за такива "екстри"да не ме търсят.все пак не съм длъжна аз да се органича от нещо за себе си,за да мога да помогна еди кой си да кара по-нова и хубава кола.предполагам,не е гърбав-да си ги изработи.
поставям се в твоята ситуация-ако моят девер поиска от нас солидна сума,за да си угоди нещо,честно казано най-вероятно бихме му отказали.първо,защото и ние си имаме планувани неща,които да купуваме,второ,защото знаем,че връщането на заема няма да е коректно.така че с най-топли чувства просто се отказва..

# 10
 • София
 • Мнения: 3 135
Трудно ми е да го разбера това със заемите от роднини... Аз си купих кола, когато можех да си позволя да я изплащам и да я поддържам. Тогава работех във фирма, в която нямаше проблем да ми отпусне и далеч по-голям заем, за да си купя нещо ново, но аз си взех кола на 13 години. Просто, защото не исках да задлъжнявам повече. Колата я изплащах изцяло със собствени пари. В този ред на мисли разглеждам колата като лукс и смятам, че човек трябва да си я купи, когато може да си я позволи. Защото нещата не приключват със закупуването й, следват ремонти, прегледи, гориво и т.н. Това означава ли, че след това трябва да финансирате и всеки по-голям ремонт, примерно?
Според мен подходи дипломатично и му представи нещата от тази гледна точка...Като достатъчно разумен човек, съпругът ти би трябвало да види, че не може да удовлетворява всеки каприз на брат си.
Относно бабата и плащането на дома за възрастни хора - аз лично не бих се обаждала за това, защото човек не знае какво го чака, това е Божа работа.

# 11
Не мога и аз да им се начудя на наглостта #Crazy
Преди време баба ми лека и пръст, се разболя беше на легло и се наложи аз да се грижа за нея, в продължение на 5 дълги години. Тогава бях на23 години последна година в университета. Наложи ми се да прекъсна, разбира се. Та мисълта ми е как аз на тези години, когато най- много ми се излизаше и т.н. гледах баба ми, а тя / свекърва ми/  пенсионерка НЕ МОЖЕ да се грижи за собственната си майка Twisted Evil Седи и по цял ден павка цигарки пред TV и думка водчица.

Ако не си искала е нямало да я гледаш. След като ри решила да я гледаш, значи си си направила сметка. Защо винаги се изтъква това нещо и се очаква да хората да се кланят на постъпката. Аз бих го направила и никога не бих се оплаквала на ляво на дясно с очакване хората да ме съжаляват и да ми се кланят.
И не прави сметка на хората. Всеки решава сам за себе си. Ти не си тази, която опрдеделя правилата.

# 12
 • София
 • Мнения: 195
Милинка, аз за бабата нямам нищо против. Жал ми е за жената.Като отида да я видя тя плаче и иска да си я приберат.
И като отвори дума за ремонти, точно за това му дадохме първия заем от 3000 лв.Човека реши да сложи от най- скъпата дограма и видиш ли не му достигнаха пари, а вече я бил поръчал Shocked.

Будрулбудура, тогава не ставаше дума до искане и не искане..., а до това, че нямах избор. Може би няма да разбереш това, защото като чета какво пишеш ми е ясно,че съдбата не те е поставяла в ситуация от която да "нямаш избор".
Относно " значи си си направила сметката": първо това е човек, а не вещ, че да си правиш сметка дали да си я купиш или не. Второ не се оплаквам а поставям на везна постъпките на хората в подобна ситуация.
Сметка на хората не правя, но те правят сметка на моя бюджет и го източват, като каца със зеле Mr. Green

# 13
 • В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце
 • Мнения: 2 099
Здравей!
Фраза от сорта "Не зная как да кажа на съпругът ми този път да го отреже!?" е неприемлива между съпрузите. Ти си единият от трите членове на вашето семейство и той трябва да се съобразява с твоето мнение толкова, колкото се съобразява с неговото. Поговорете, кажи му, че не желаеш да му давате пари и толкова! Силно се надявам да не те притеснява факта, че в момента той издържа семейството ви  Naughty Това в никакъв случайне омаловажава твоето мнение и решение!

# 14
 • София
 • Мнения: 3 135
Angela Go, според мен най-щекотливият момент е този с "моя бюджет и кацата със зеле". Там е ключа от бараката и много зависи как ще го поднесеш като информация и решение на съпруга ти. Също много зависи и какъв човек е той. Единият вариант е да те контрира, че понастоящем той бачка като луд, изкарва пари и съответно това е негов брат и той си решава. Втория вариант е да се вслуша в думите ти и да разбере това, което се опитваш да му кажеш. Защото, най-вероятно брат му няма да ви върне предния заем, в случая говорим за увеличаване на несъбираем заем, демек дарение. Да не говорим, че свиквате малкото братче да идва за постоянни финансови инжекции за някакви капризи...Опитай се да му обясниш, това, което ти бях написала и по-горе - заемът няма да се изчерпа само със закупуването на колата.... Ако той не може да си я позволи, след това следват ремонти и всякакви други неща...Но трябва да си мноооооого деликатна, защото засягаш много близък роднина, ако се обичат двамата братя, трябва да намериш най-тактичния начин, по който да споделиш (не императивно!) мнението си.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт