Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 321
как готвите бяло месо от пуйка и пиле и използвате ли някаква предварителна обработка или марината
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Пуешкото месо винаги го варя първо и после го правя каквото ще го правя...

Иначе ако ще панирам - и пилешкото и пуешкото първо сварявам в зеленчуков бульон(подсолена вода в която съм сложила 1 морков,1 глава лук,1 парче корен целина,няколко зърна черен пипер).

Пилешкото месо понеже е по-нежно понякога както е сурово го посолявам,поръсвам с черен и червен пипер.Оставям да отлежи и после го задушавам в тиган под капак.Става много крехко и вкусно.

Или пека в йенска с капак,като слагам мако масълце,водичка,може и гъбки.Накрая добавям малко готварска сметана да стане вкусно сосче(може да се добави и едно триъгълниче топено сирене)...
Цитирай


Мнения: 340
За бялото пилешко месо някъде бях чела, че е добре да се кисне няколко часа в прясно мляко. Изпробвано е Peace , действа. Става сочно и вкусно. Освен прясното мляко слагам и други подправки, които обичаме вкъщи, затварям в кутия и в хладилника за няколко часа, или от предната вечер за другия ден. Пуешко не съм готвила, но понеже и то е птиче, предполагам, че и за него ще важи. Така приготвено пилешкото става за всякаква обработка, но аз най-често го правя на оребрения тиган, на пържолки. Става страхотно!
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Пуешко не съм правила никога, но пилешко филе редовно.

Мариновам пилешкото с черен пипер, къри, вегета, малко мед, изцеден лимон,
прясно мляко- всичко на око и така оставам да престои една нощ в хладилника,
след това пържа в тефлоновия тиган с малко мазнина, месото става божествено крехко и вкусно  Laughing
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Обожаваме пилешките филенца, когато са престояли в смес от мед и соев сос.
Цитирай


Мнения: 321
много ви влагодаря за бързите отговори. Страхотни сте.
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Приготвям пилешко филе / и не само - може и цяло пиле или разфасовано/, като мариновам няколко часа в марината от 1-2 с.л. лимонов сок, 1 с.л. мед, 1-2 с.л. олио, сол, черен пипер и розмарин. После пека в йена като сипвам и маринатата, разредена с малко вода.
Става много крехко, сочно и ароматно Peace.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.