Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 776
Здравейте мами ,вещи в готварството!Наши приятели ни подариха едно пиле (кокошка мисля ,че е,не голяма ) от тяхно село.Виждам ,че е по-различно от бройлерите ,които аз купувам от магазина и понеже никога не съм приготвяла ястие с такъв вид пиле ,реших да ви попитам за идеи как да го направя вкусно. Rolling EyesИзглежда ми по-дебела кожата и по-различно е като цяло.Ще съм благодарна на всички ,които могат да ми помогнат с рецепта.Предварително мерси!
Цитирай

София

Мнения: 578
Ако това,което ще готвиш,не е пиле,а кокошка,ще трябва първо много хубаво да го свариш-например в тенджера под налягане.След това можеш да разделиш месото на две-за супа и за месо с картофи или ориз на фурна.Половината от бульона слагаш в супата,половината в другото ястие(той и без това е много силен и мазен).
 Супа: задушаваш ситно нарязан лук в малко мазнина,добавяш насрърган морков,малко доматен сок,ситно нарязан картоф(по желание).Доливаш с горещ бульон,добавяш и вода,ако е малко и щом заври,слагаш фиде.Когато и фидето се свари,добавяш ситно накъсаното и почистено от кости месо(аз използвам дребното месце,след като отделя за другото ястие-от крилцата,шийката и фенера).Накрая застройваш с разбито яйце и кисело мляко и ръсиш с магданоз.
Цитирай


Мнения: 776
olimpiia  мерси!  HugАко не намеря нещо "по-така" ,най вероятно ще я варя  и ще я разделям за две готвения да речем.Мислех нещо в гювеч глинен ,ей такива..ама сигурно много искам Laughing
Цитирай

Бургас

Мнения: 521
оха,супер!и на мен ми се случва няколко пъти в годината Smile

и пиле да е пак го свари хубаво,защото иначе е жилаво.желателно е дори да отпенваш да прецедиш бульона след сваряване.
можеш да го готвиш както си искаш след това
Цитирай

София

Мнения: 5 000
olimpiia  мерси!  HugАко не намеря нещо "по-така" ,най вероятно ще я варя  и ще я разделям за две готвения да речем.Мислех нещо в гювеч глинен ,ей такива..ама сигурно много искам Laughing
Че какво ти пречи да си го сготвиш и в глинен гювеч? ....Супер ще стане
Ако има мазнина вътре в пилето(кокошката) я изрежи и я сложи сурова в гювеча(на дъното)слагаш малко кисело зеле(поръсваш с червен пипер) отгоре слагаш бутчетата и бялото месо,посоляваш с черен пипер.Отгоре затрупваш месото пак с нарязано кисело зеле объркано с червен пипер.Слагаш 1-2 дафинови листа,наливаш вода да покрие зелето и месото...Може да добавиш и олио ако прецениш,че не е мазна птицата.Слагаш капака и буташ във фурната.Слагаш на силна степен докато заври и после намаляваш на около 100 градуса  за цяла нощ.....

От фенера и крилата правиш една страхотна супа и си готова...
Цитирай


Мнения: 776
.Слагаш на силна степен докато заври и после намаляваш на около 100 градуса  за цяла нощ.....

От фенера и крилата правиш една страхотна супа и си готова...

верно!.. Partyзначи да не я варя предварително нали ?кокошката в суров вид ,щом ще се приготвя цяла нощ.. newsm78
мерси за идеята ..  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз съм правила цял петел  Laughing Laughing Laughing
в тава с кисело зеле.Даже нямах тогава и глинен гювеч и фолио нямах....
А стана толкова вкусно,сочно,че.....като се сетя и само преглъщам  hahaha hahaha hahaha
Даже мисля че,ще е хубаво месото да го натриеш с черен и червен пипер и така да го сложиш в гювеча... Peace

П.П.Нищо не вариш,защото всичко ще отиде в бульона  Very Happy
А така всичко ще поеме и месото и зелето....Ох,окапах се... hahaha hahaha
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
аз точно щях да предложа да я напълниш с кисело зеле в гювеч, но идеята на TheNMaster е също много добра и я подкрепям с две ръце. И аз започнах да преглъщам Crazy
Цитирай


Мнения: 90
Не ми харесва вкуса на домашното пиле или кокошка.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.