Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 126
  Може ли някой да ми даде рецепта , как мога да желирам за мезе сварена свинска глава
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Преди сваряването е трябвало да я оставиш да се осоли за 24 часа, ама нищо. След това се сварява с чубрица, дафинов лист, оцет, малко захар, бахар... Вари се докато месото започне да се отделя много лесно от костите. Изичстваш от костите, езикът отделяш и обелваш. Смилаш всичко на едро, без езика. Слагаш в тенджера всичко и доливаш от бульона от сварената глава докато покриеш сместта. Оставяш да кипне на бавен огън и да поври после половин час. От време на време разбъркваш и добавяш на тънка струйка, бъркайки, оцет, смлян черен пипер и малко настъргано индийско орехче. Изсипваш после в голяма, плоска чиния (или тава) и поставяш в средата целия език. Оставяш в хладилника за мин. 24 часа. Да ви е сладко, любимо мезе ни е и на нас  chef
 
« Последна редакция: пт, 12 дек 2008, 11:17 от Блонди »
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Блонди,защо се оставя за 24 часа да се осолява?Нали после се вари... newsm78
Сори,за глупавите въпроси,ама ме заинтригува.Искам да направя да пробваме  Blush
Цитирай


Мнения: 4 496
А тя сама ли се желира?
И аз задавам тъпи въпроси. Embarassed
Цитирай


Мнения: 533
Да - само се желира- месото
След сваряването се маха месото от костите,нарязваш си го,сол на вкус- някой слага дафинов лист,чубрица,но лично аз предпочитам натюр Very Happy
Можеш да оставиш малко бульон при месото - ще се желира!
Месото от главата е много крехко и вкусно!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Блонди,защо се оставя за 24 часа да се осолява?Нали после се вари... newsm78

Не знам, така е рецептата - слага се срязаната на две глава върху слой сол и отгоре също слой сол, като солта е примесена с малко захар. Но предполагам, че и без това ще стане  Peace
Само се желира, да, както пачата.
Цитирай


Мнения: 4 496
Благодаря за отговорите! Blush
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Мерси Блонде!   bouquet
Цитирай


Мнения: 593
 #Crazy някой може ли да ми покаже снимка на готово такова ястие? и какво е на вкус? направо се шашнах - за пръв път чувам.. аз съм малко традиционалист по хапването и разни мозъци, глави, езици винаги ми звучат странно  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 5 000
#Crazy някой може ли да ми покаже снимка на готово такова ястие? и какво е на вкус? направо се шашнах - за пръв път чувам.. аз съм малко традиционалист по хапването и разни мозъци, глави, езици винаги ми звучат странно  newsm78
Ето...Изкопах тука примерче как изглежда...
http://hamhum.net/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid= … etail&id=6331
Цитирай


Мнения: 593
#Crazy някой може ли да ми покаже снимка на готово такова ястие? и какво е на вкус? направо се шашнах - за пръв път чувам.. аз съм малко традиционалист по хапването и разни мозъци, глави, езици винаги ми звучат странно  newsm78
Ето...Изкопах тука примерче как изглежда...
http://hamhum.net/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid= … etail&id=6331

ааааа, ама то нарязано ли е? аз щото веднага си представих цялата свинска глава и  Shocked
Цитирай

София

Мнения: 5 000
 35 35 35 35 35
Да,обезкостено,нарязано и приведено в апетитен вид  Hug Hug Hug Hug
Просто месото от главата е по-нежно.Вкусно е!
Цитирай


Мнения: 593
35 35 35 35 35
Да,обезкостено,нарязано и приведено в апетитен вид  Hug Hug Hug Hug
Просто месото от главата е по-нежно.Вкусно е!

Blush вече ще знам  Blush

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.