Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 дек. 2008, 10:53 ч.

Желирана свинска глава

  • 6 656
  • 12
  •   1
Отговори
  • Мнения: 126
  Може ли някой да ми даде рецепта , как мога да желирам за мезе сварена свинска глава

# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Преди сваряването е трябвало да я оставиш да се осоли за 24 часа, ама нищо. След това се сварява с чубрица, дафинов лист, оцет, малко захар, бахар... Вари се докато месото започне да се отделя много лесно от костите. Изичстваш от костите, езикът отделяш и обелваш. Смилаш всичко на едро, без езика. Слагаш в тенджера всичко и доливаш от бульона от сварената глава докато покриеш сместта. Оставяш да кипне на бавен огън и да поври после половин час. От време на време разбъркваш и добавяш на тънка струйка, бъркайки, оцет, смлян черен пипер и малко настъргано индийско орехче. Изсипваш после в голяма, плоска чиния (или тава) и поставяш в средата целия език. Оставяш в хладилника за мин. 24 часа. Да ви е сладко, любимо мезе ни е и на нас  chef
 

Последна редакция: пт, 12 дек 2008, 11:17 от Блонди

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Блонди,защо се оставя за 24 часа да се осолява?Нали после се вари... newsm78
Сори,за глупавите въпроси,ама ме заинтригува.Искам да направя да пробваме  Blush

# 3
  • Мнения: 4 496
А тя сама ли се желира?
И аз задавам тъпи въпроси. Embarassed

# 4
  • Мнения: 740
Да - само се желира- месото
След сваряването се маха месото от костите,нарязваш си го,сол на вкус- някой слага дафинов лист,чубрица,но лично аз предпочитам натюр Grinning
Можеш да оставиш малко бульон при месото - ще се желира!
Месото от главата е много крехко и вкусно!

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Блонди,защо се оставя за 24 часа да се осолява?Нали после се вари... newsm78

Не знам, така е рецептата - слага се срязаната на две глава върху слой сол и отгоре също слой сол, като солта е примесена с малко захар. Но предполагам, че и без това ще стане  Peace
Само се желира, да, както пачата.

# 6
  • Мнения: 4 496
Благодаря за отговорите! Blush

# 7
  • София
  • Мнения: 5 001
Мерси Блонде!   bouquet

# 8
  • Мнения: 623
 #Crazy някой може ли да ми покаже снимка на готово такова ястие? и какво е на вкус? направо се шашнах - за пръв път чувам.. аз съм малко традиционалист по хапването и разни мозъци, глави, езици винаги ми звучат странно  newsm78

# 9
  • София
  • Мнения: 5 001
#Crazy някой може ли да ми покаже снимка на готово такова ястие? и какво е на вкус? направо се шашнах - за пръв път чувам.. аз съм малко традиционалист по хапването и разни мозъци, глави, езици винаги ми звучат странно  newsm78
Ето...Изкопах тука примерче как изглежда...
http://hamhum.net/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid= … etail&id=6331

# 10
  • Мнения: 623
#Crazy някой може ли да ми покаже снимка на готово такова ястие? и какво е на вкус? направо се шашнах - за пръв път чувам.. аз съм малко традиционалист по хапването и разни мозъци, глави, езици винаги ми звучат странно  newsm78
Ето...Изкопах тука примерче как изглежда...
http://hamhum.net/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid= … etail&id=6331

ааааа, ама то нарязано ли е? аз щото веднага си представих цялата свинска глава и  Shocked

# 11
  • София
  • Мнения: 5 001
 Joy Joy Joy Joy Joy
Да,обезкостено,нарязано и приведено в апетитен вид  Hug Hug Hug Hug
Просто месото от главата е по-нежно.Вкусно е!

# 12
  • Мнения: 623
Joy Joy Joy Joy Joy
Да,обезкостено,нарязано и приведено в апетитен вид  Hug Hug Hug Hug
Просто месото от главата е по-нежно.Вкусно е!

Blush вече ще знам  Blush



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт