Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 332 отговора


Мнения: 11 612
Пренасям последния пост от предната тема:

Много ти благодаря!
А сега очакваме рецепти за КОЛЕДНИЯ ЩОЛЕН!

Сигурно ще разбуня духовете, но не мога да се сдържа да не си напиша мнението.  Rolling Eyes

Правих 2 щолена, по "изпитаните рецепти" от форума и не ми хареса нито единия. Предполагам, че много от момичетата, които са писали, че им харесва, просто не са яли истински или пък са готови на големи компромиси с вкуса. Вкусът на купения щолен трудно се пресъздава в домашна обстановка. Добре че правих малки дози.
Купих си няколко готови и сега се наслаждавам.  Flutter Според мен не си заслужава инвестираното време, за да получиш продукт, който е далеч от оригинала. Аз съм фен на щолен, ям го в неограничени количества и не искам кексо-козуначено тесто със стафиди и ко.  Peace

Надявам се никой да не се чувства засегнат.  Peace

Цитирай

София / Bad Soden am Taunus, Deutschland

Мнения: 154


 Вкусът на купения щолен трудно се пресъздава в домашна обстановка.

Кюбит, и аз съм фен на щолените и съм напълно съгласна с теб. Между другото това се отнася и за панетонето, не бих пробвала да го правя в къщи за да не се разочаровам.  Peace
*Alma*, погледни темата за Коледа сладки изкушения, има доста подробно обяснено как се прави глазура за меденки - разбиваш 2 белтъка с около 200 гр. пресята пудра захар, тази глазура се втърдява и няма опасност от размазване, за разлика от варианта с маслото и захарта, който ти си решила. Не бих те посъветвала да експериментираш с масло, няма да се получи. Peace
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 316
Много ти благодаря!
А сега очакваме рецепти за КОЛЕДНИЯ ЩОЛЕН!

Сигурно ще разбуня духовете, но не мога да се сдържа да не си напиша мнението.  Rolling Eyes

Правих 2 щолена, по "изпитаните рецепти" от форума и не ми хареса нито единия. Предполагам, че много от момичетата, които са писали, че им харесва, просто не са яли истински или пък са готови на големи компромиси с вкуса. Вкусът на купения щолен трудно се пресъздава в домашна обстановка. Добре че правих малки дози.
Купих си няколко готови и сега се наслаждавам.  Flutter Според мен не си заслужава инвестираното време, за да получиш продукт, който е далеч от оригинала. Аз съм фен на щолен, ям го в неограничени количества и не искам кексо-козуначено тесто със стафиди и ко.  Peace

Надявам се никой да не се чувства засегнат.  Peace


Абсолютно съгласна. Не исках да го пиша, защото винаги има засегнати.

Цитирай


Мнения: 7 419
Абсолютно подкрепям всичко написано дотук. За пръв път ядох щолен преди няколко дни и бях много приятно изненадана от вкуса. Трудно мога да го опиша, но хем бяха мекички /бяха едни мини щоленчета/, хем пък пръхкави /напомниха ми донякъде тестото за домашните локумки, но не съвсем/, стафидите вътре не бяха с познатия ми на сладко изсъхнало грозде вкус. Много бях очарована. И точно защото съм почти сигурна, че ако взема да пробвам някоя рецепта и ще се разочаровам, затова се отказах да правя. Ето снимка на много симпатичните мини щоленчета:


Цитирай


Мнения: 413
И аз съм солидарна с останалите. Щолен не се хващам да правя, продават наййййй-различни видове и грамажи за евро-две, с различни пълнежи и аромати.
ето такива щолени http://www.ichkoche.at/Apfelstollen/rezepte/rezeptsuche/index/html/14143
Цитирай

на кого му пука...

Мнения: 415
Мами,дайте рецепта на сладкиш със сушени кайсии ,имам голямо количество,но не знам какво да ги правя newsm78 newsm78
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Мами,дайте рецепта на сладкиш със сушени кайсии ,имам голямо количество,но не знам какво да ги правя newsm78 newsm78

Точно със сушени кайсии рецепта нямам,но и аз имам такива и ги слагам в кексове и други сухи сладкиши,нарязани на мънички парченца.Много приятен вкус придават.
Цитирай

на кого му пука...

Мнения: 415
Ще пробвам в козунака днес,благодаря ти Hug
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Ще пробвам в козунака днес,благодаря ти Hug

Идеално ще се получи.
Цитирай

София

Мнения: 7 585
искам да попитам откъде мога да си взема нещо подходящо за настъргване на подправки? като индийско орехче, карамфил, лим. кора... виждала съм по тв едни малки ренденца с една страна само. аз пробвах скоро да стържа лимон на обикновеното дом. ренде, на най-ситното - нищо не стана и си рендосах пръстите освен всичко.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
искам да попитам откъде мога да си взема нещо подходящо за настъргване на подправки? като индийско орехче, карамфил, лим. кора... виждала съм по тв едни малки ренденца с една страна само. аз пробвах скоро да стържа лимон на обикновеното дом. ренде, на най-ситното - нищо не стана и си рендосах пръстите освен всичко.

Трябва да провериш в магазините за домашни потреби.Скоро си купих такова ренде,мъничко,за чесъна специално,но става и за други дребни неща.Много са удобни,има си нещо като кутийка,в която се слага (например) чесъна,има си и бутало,няма опасност да си рендосаш пръстите.
Цитирай


Мнения: 2 083
Хелп Very Happy
Моля ви да ми кажете за колко време една риба във фолио ще е готова във фурната и трябва ли да има вода в тавичката в която я пека newsm78
Аз вече я пека де,но ако този път стане гаф искам за следващият да знам.
Никога не бях правила риба във фолио досега.
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 316
За около 40 мин. трябва да е готова. Вода в тавичката не е необходимо да има.
Цитирай


Мнения: 2 083
Благодаря Hug
Цитирай


Мнения: 2 800
  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 332 отговора