Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 юли 2005, 20:36 ч.

пиле с майонеза и картофи

  • 16 423
  • 13
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 397
Пиле с майонеза и картофи

1/2 кг. Пилешко филе
около 700 гр. картофи
1 пакетче майонеза
подправки по собствен вкус

В една тавичка се нареждат нарязани на кръгчета картофи с дебелина 1 см., намазват се с майонеза. Върху майонезата се подреждат пилешки пържолки - може начукани, а може и тънко нарязани, поръсени с подправки. Намазват се и пържолките с майонеза и върху тях се нарежда нов ред картофи.И последния ред картофи се намазва с майонезата, която е останала. След това се слага във фурната и се пече, става доста бързо.
Ястието е леко и е доста вкусно. От предаване на Звездев е.  Приятен апетит!

# 1
  • Мнения: 4 071
Не звучи зле, само ми е малко трудно да си представя какво ще се случи с майонезата  newsm78 Е така или иначе не готвя такива сложни работи  Laughing

# 2
  • Варна
  • Мнения: 4 312
Става много вкусно   Hug  но аз го правя това ядене с риба,а сега ще пробвам и с пиле   chef

# 3
  • Варна
  • Мнения: 159
А има ли сос след като се изпече или става сухо?

# 4
Мммммм задължително ще го пробвам .

# 5
  • Мнения: 221
А има ли сос след като се изпече или става сухо?


аз напоследък правя чесново сосче и вси4ки ми го харесват:1майонеза,но лека,5с.л.кисело мляко,1с.л. оцет,щипка черен пипер,счукан чесън 4-5 скилидки,добър апетит

# 6
  • в гората
  • Мнения: 2 979
Това е нещо подобно на запечени картофи в Уго- във фолио.

Аз слагам и малко настърган кашкавал накрая.
Става много вкусно... newsm10

# 7
  • Мнения: 4 071
Това е нещо подобно на запечени картофи в Уго- във фолио.

Аз слагам и малко настърган кашкавал накрая.
Става много вкусно... newsm10


мда, сигурно, чак ме е яд, че все още не съм се просветила в готвенето  Embarassed

# 8
Видях рецептата вчера и я сготвих за обед . Стана наистина много вкусно и много бързо. Съпружеското тяло много го хареса -   вика "Абе аз нали ще отслабвам, защо ми готвиш такива вкусни неща ?" А аз  Blush

# 9
  • София
  • Мнения: 2 026
звучи ми много лесно, а за колко време горе долу става?

че аз имам "таланта" месото винаги да го оставям сурово Embarassed

ще взема да го пробвам още тия дни

# 10
  • София
  • Мнения: 2 026
приготвям вкусната рецепта в момента, но вече 2 часа картофите ми седят сурови newsm78 аз ли нещо обърках: нарязах картофките на колелца и редя картофи, майонеза, пиле, майонеза, картофи, майонеза в кръгла йенска тенджерка с похлупак

а защо не става толкова време Tired Tired

# 11
  • Мнения: 772


че аз имам "таланта" месото винаги да го оставям сурово Embarassed

Не,ти не го оставяш сурово,ти го правиш "алангле",това също е изкуство! Wink

# 12
  • Мнения: 1 002
приготвям вкусната рецепта в момента, но вече 2 часа картофите ми седят сурови newsm78 аз ли нещо обърках: нарязах картофките на колелца и редя картофи, майонеза, пиле, майонеза, картофи, майонеза в кръгла йенска тенджерка с похлупак
а защо не става толкова време Tired Tired
аз съм я виждала рецептата от една рускиня с кайма вместо пиле ...
сега ще ти кажа защо мисля , че ти остават сурови картофите -
защото в майонезата има оцет , който ги стяга и не могат да омекнат при печенето ..единия път , като съм я виждала тая рецепта , я прави един приятел на мъжа ми и пак картофите не станаха - точно заради киселата систавка в майонезата ...може би трябва дом. майонеза или такава , в която няма оцет или лим. сок ...

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Аз правя пиле с майонеза без картофки Wink

 Пиле с майонеза

В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета, следващия ред се слагат едро нарязани гъби и най от горе едро нарязан стар лук на колелца. Всичко това се залива с една кутийка майонеза.
Захлюпва се капака и се пече в фурна.
  Без никаква мазнина, сол, подправки или вода!!!
Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал, връща се в фурната (без капака на тендерата) и се оставя да се запече кашкавала до златиста коричка.

Пробвала съм и 50:50 пилешко месо и свинско.
Ако все пак ви е безсолно, може да се сложи един сух бульон пилешки или гъбен.
Време за печене около 1.30ч. - 2ч., първоначално на слаба фурна и постепено се увеличават градусите.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт