Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 дек. 2008, 16:17 ч.
  • Преглеждания  9 368  Мнения  27  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 465
Това ми е въпроса:
Какви подправки слагате в каймата за сърми с кисело зеле?
Аз последния път май сложих само черен пипер и малко ориз.

Реклама
# 1
  • Montreal
  • Мнения: 1 063
Каймата овкусявам с малко сол, черен или бял пипер и кимион. На ориза слагам същите подправки плюс ситно нарязан праз, червен пипер, чубрица и джоджен. Не спестявам и мазнината, приготвени с повечко олио, сармите стават по-вкусни. Със солта обаче внимавам, киселото зеле е солено и в плънката сол обикновено не слагам.

# 2
  • във варела
  • Мнения: 69
Сол, черен пипер, кимион, ситно нарязан праз. В плунката само това. Като ги наредя отгоре поръсвам обилно с още черен пипер, чубрица. Повечко мазнинка.  Peace

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 3 127
Праз, черен и червен пипер /повечко червен пипер/, чубрица и сол, ако е необходимо. Джоджен в зелеви сарми не харесвам Confused

# 4
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Харесва ме ги с червен пипер  ,чер пипер и повечко чубрица - нашенски подправки .
Баба така ги правеше , майка , че и аз , не съм пробвала с други .
Кимиона ми е силен и според  мен си е типичен за кебапчетата , не за сърми или пълнени чушки .
Зеленчуците са ми - лук , мнооого лук и морков на ситничко - задушавам , ориза да се оцъкли , червения пипер да цвърне - това в микровълновата . Като изстине омесвам с каймата и подправките . Преброила съм си листата и правя топки колкото са те . Завивам всяка топка с листо и редя в тенджерка , затискам със специално донесено от реката обло камъче - изварено многократно . Посолявам водата , в която ще врят и ги слатам на огъня . Преди време имах печка на дърва и ги оставях цял ден да си къкрят - божествено се топят в устата . Правя заливка от кисело мляко , жълтъци и брашно .

Последна редакция: сб, 13 дек 2008, 19:44 от Кълбовидна Мълния

# 5
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Джоджен, чубрица, чер. пипер, червен пипер.

# 6
  • Сливен
  • Мнения: 890

   
Джоджен, чубрица, чер. пипер, червен пипер-повечко Simple Smile
сол не слагам,според мен е достатъчно да се осоли ястието от зелевите листа Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 1 572
Баба прави най-вкусните сърмички и съм взаимствала от нея подправките -слагам черен пипер, малко червен пипер, джоджен и много ситно накълцан праз лук.

# 8
  • Мнения: 2 869
Червен и черен пипер, джоджен, чубрица, малко сол

# 9
  • София
  • Мнения: 579
Освен изброените-черен пипер,чубрица и червен пипер,аз слагам и семена от копър.Божествено става!

# 10
  • Мнения: 465
Станаха страхотни  сърмичките. Много е важно и каймата да е хубава (аз сама си смлях само свинско месо).

# 11
  • Мнения: 2 091
черен пипер, кимион, чубрица, червен пипер
слагам само ориз, понякога и много наситно нарязана сланина без кожа, придава страхотен вкус  Peace

# 12
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
Запържвам каймата с праз, сол, черен пипер, червен пипер. Слагам ориза. Това е. Никакви други подправки
Ако сърмите са постни слагам и джоджен.

# 13
  • София
  • Мнения: 559
задължително ронена чубрица+черен пипер+мъничко ким

# 14
  • София-България, Израел - където си поискам
  • Мнения: 2 584

   
Джоджен, чубрица, чер. пипер, червен пипер-повечко Simple Smile
сол не слагам,според мен е достатъчно да се осоли ястието от зелевите листа Peace

по същия начин Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт