Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора


Мнения: 465
Това ми е въпроса:
Какви подправки слагате в каймата за сърми с кисело зеле?
Аз последния път май сложих само черен пипер и малко ориз.
Цитирай

Montreal

Мнения: 1 032
Каймата овкусявам с малко сол, черен или бял пипер и кимион. На ориза слагам същите подправки плюс ситно нарязан праз, червен пипер, чубрица и джоджен. Не спестявам и мазнината, приготвени с повечко олио, сармите стават по-вкусни. Със солта обаче внимавам, киселото зеле е солено и в плънката сол обикновено не слагам.
Цитирай

във варела

Мнения: 69
Сол, черен пипер, кимион, ситно нарязан праз. В плунката само това. Като ги наредя отгоре поръсвам обилно с още черен пипер, чубрица. Повечко мазнинка.  Peace
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 942
Праз, черен и червен пипер /повечко червен пипер/, чубрица и сол, ако е необходимо. Джоджен в зелеви сарми не харесвам Confused
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Харесва ме ги с червен пипер  ,чер пипер и повечко чубрица - нашенски подправки .
Баба така ги правеше , майка , че и аз , не съм пробвала с други .
Кимиона ми е силен и според  мен си е типичен за кебапчетата , не за сърми или пълнени чушки .
Зеленчуците са ми - лук , мнооого лук и морков на ситничко - задушавам , ориза да се оцъкли , червения пипер да цвърне - това в микровълновата . Като изстине омесвам с каймата и подправките . Преброила съм си листата и правя топки колкото са те . Завивам всяка топка с листо и редя в тенджерка , затискам със специално донесено от реката обло камъче - изварено многократно . Посолявам водата , в която ще врят и ги слатам на огъня . Преди време имах печка на дърва и ги оставях цял ден да си къкрят - божествено се топят в устата . Правя заливка от кисело мляко , жълтъци и брашно .
« Последна редакция: сб, 13 дек 2008, 19:44 от Кълбовидна Мълния »
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Джоджен, чубрица, чер. пипер, червен пипер.
Цитирай

Сливен

Мнения: 889

   
Джоджен, чубрица, чер. пипер, червен пипер-повечко Smile
сол не слагам,според мен е достатъчно да се осоли ястието от зелевите листа Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 547
Баба прави най-вкусните сърмички и съм взаимствала от нея подправките -слагам черен пипер, малко червен пипер, джоджен и много ситно накълцан праз лук.
Цитирай


Мнения: 2 846
Червен и черен пипер, джоджен, чубрица, малко сол
Цитирай

София

Мнения: 578
Освен изброените-черен пипер,чубрица и червен пипер,аз слагам и семена от копър.Божествено става!
Цитирай


Мнения: 465
Станаха страхотни  сърмичките. Много е важно и каймата да е хубава (аз сама си смлях само свинско месо).
Цитирай


Мнения: 2 091
черен пипер, кимион, чубрица, червен пипер
слагам само ориз, понякога и много наситно нарязана сланина без кожа, придава страхотен вкус  Peace
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 316
Запържвам каймата с праз, сол, черен пипер, червен пипер. Слагам ориза. Това е. Никакви други подправки
Ако сърмите са постни слагам и джоджен.
Цитирай

София

Мнения: 559
задължително ронена чубрица+черен пипер+мъничко ким
Цитирай

София-България, Израел - където си поискам

Мнения: 2 563

   
Джоджен, чубрица, чер. пипер, червен пипер-повечко Smile
сол не слагам,според мен е достатъчно да се осоли ястието от зелевите листа Peace

по същия начин Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора