Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
                                                                           

Продукти:1ч.ч. кисело мляко, 1\2 ч.ч.  прясно мляко, 1ч.л. сода бикарбонат+една щипка лимонтозу,  мая за хляб колкото половин кибритена кутийка(аз сложих 1 пакет суха мая), 2 яйца, 1с.л. захар, 150гр. настъргано сирене, 1ч.л. сол, 3с.л. нстърган кашкавал, 1 с.л. краве масло, брашно  - колкото сместа поеме, 1 жълък, сусам.

   Пресявате брашното със солта и захарта.Тези които ще ползват суха мая да я пресеят заедно с брашното.За работещите с прясна мая, трябва да я разтворят в млякото.Замесва се меко тесто от маята с прясното мляко, 1с.л.разтопено  масло, содата с щипка лимонтозу сложени в киселото мляко предварително, разбитите яйца, захарта, солта, настърганите сирене и кашкавал + брашно, колкото сместа поеме.Омесва се меко тесто, което се оставя на топло да удвои обема си.След това се раделя на малки топки с диаметър около 4-5 см.Във всяка топка се слага по малко парче твърдо масло, намазва се отгоре с разбития жълтък, поръсва се със сусам и се пече в гореща фурна.Моята фурна е газова, без градуси, за това вие си знаете вашите  на колко градуса се водят силни.

 Питките са много вкусни, опитайте Love
Цитирай

Cофия

Мнения: 1 177
Ще се пробва задължително!
След твоята рецепта за Болярската питка, която вече е любима у нас, сега е ред да пробвам тези  Hug
Цитирай


Мнения: 321
Изглеждат страхотно. У нас болярската пита също е любима. Искам само да питам, колко горе долу е брашното и не мога ли да сложа вместо сода и лимонтозу, направо същото количество бакпулвер,който е това -сода с лимонтозу ,доколкото знам.Брашното е важно да ме ориентира поне в началото .
Цитирай


Мнения: 747
Биляна Hug,голям фен съм ти да знаеш.Болярската пита,доматената разядка и чесновия хайвер много се харесаха у нас.Правих ги вече няколко пъти.А довечера май ще спретна тези питки със сусам.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670


                     LaughingЕх тази Болярска питка Hug

                        Благодаря за милите думи!

   чушчица , би трябвало да стане с бакпулвер ThinkingБрашното е около килограм.Но наистина ти го казвам орентировъчно.
 
Цитирай


Мнения: 15
Болярската питка яправих няколко пъти-чудесна е,ще пробам и питките,изглеждат много вкусни.  chef
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Днес ги четох в Любимите ти, липсваше ми там участието ти  Love
Ще ги пробвам обезателно, в събота ще имаме гости и за тогава  Peace

Моята чеснова майонеза така и не стана, добавих грис  Embarassed
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
ще се пробва Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 595
Биляна, да те питам само, сухата ти мая от колко грама е ? Аз имам от 7 гр. и от 11 гр. и се чудя коя да сложа.
Ще ги направя задължително тези питки, изглеждат чудесно  Smile
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670

       Роси, зависи от указанията на маята.Аз сложих 1 пакет за 1кг. брашно.Има и за по 500гр. брашно, в такъв случай сложи 2.Единствено не ти препоръчвам сухата мая на д-р.Йоткер, никак не я харесвам.Ползвам от френската, има я във Фантастико и е за 1кг. брашно.

Моята чеснова майонеза така и не стана, добавих грис  Embarassed

 Ако пак я направиш, със сигурност ще стане перфектна Love
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Единствено не ти препоръчвам сухата мая на д-р.Йоткер, никак не я харесвам.

Пък в нашето село тя май е единствената перфектна и безгрешна  Rolling Eyes
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ако пак я направиш, със сигурност ще стане перфектна Love

Ммм, да, както с болярската - едно от три Crazy Ще опитам пак, когато изядем петмезената смес сега  Crazy 
На теб ти се отдават трудните готварски неща, това е  Crossing Arms (като под трудни нямам предвид торти, кремове, захарни рози и подобни)  Blush
Цитирай

Варна

Мнения: 595

       Роси, зависи от указанията на маята.Аз сложих 1 пакет за 1кг. брашно.Има и за по 500гр. брашно, в такъв случай сложи 2.Единствено не ти препоръчвам сухата мая на д-р.Йоткер, никак не я харесвам.Ползвам от френската, има я във Фантастико и е за 1кг. брашно
Благодаря че ми отговори. Едната ми мая е на д-р Йоткер и пише че е за 500 гр. брашно, а другата е на Yuva (11 гр. ) и пише, че е за 1 кг. брашно. Най-вероятно ще сложа на Yuva.
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
не се сдържах и още тази ве4ер ги направих-само 4е със салам,а не със сирене-невероятни са
ето  и резултата

http://img504.imageshack.us/img504/1384/img0099aeo5.jpg
Цитирай


Мнения: 1 483
Изглеждат супер.Аз станах с нагласата да направя болярската пита,а сега умувам кое от двете да направя newsm78 май ще се мята стотинка Thinking
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора