Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора


Мнения: 487
Това ми е въпроса. Помагайте мили мами.  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

Попово

Мнения: 687
правя го по следния начин:
за омесването на каймата-
1 кг кайма
1 средно голяма глава лук
2 яйца
1/2 сух хляб, накиснат във вода и отцеден
млян кимион
индийско орехче
червен чер пипер
магданоз
чубрица (преди слагах, сега заради малкия не)
омесва се и се оставя да престои 1-2ч.
плънката-
кисела краставичка-нарязана на лентички
китка магданоз
сварено яйце- нарязано на 4
разстилам каймата в/у фолио, слагам в единия край плънката и завивам на руло, поставям в намазнена тава и пека, към края поръсвам с галета.


другата рецепта за руло мозайка е като към каймата се прибави грах и царевица докато се меси Peace
Цитирай

по света и у нас

Мнения: 113
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.60-СУПЕР СТАВА.ИЗПРОБВАНО.БЛОНДИ МЕРСИ.
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Аз го правя по следния начин:

Замесвам каймата като за кюфтета - с кимион, лук, яйце и сухар, накиснат във вода, сол и черен пипер. Оставям в хладилника да стегне. След това я разстилам върху фолио на правоъгълник и редя твърдо сварени яйца - цели - в центъра по дължината на каймата. Завивам каймата около яйцата и пека на 180 градуса. Сервирам с картофи под някаква форма.  Wink
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Каймата се омесва като за кюфтета с подправки,които обичате(у нас това са чубрица,черен пипер,лук,изкиснат хляб,магданоз).Оставя се да отлежи.
Разстилам на правоъгълник върху фолио.Нареждам варени цели яйца един ред,поръсвам със сварен и нарязан морков на кубчета,кисели краставички,кашкавал също на кубчета.Завивам на руло и пека.
При сервиране слагам отрязана филия от рулото Стефани,за гарнитура слагам в чинията сварени броколи,картофи.Заливам със сос бешамел при поднасянето.
Цитирай


Мнения: 4 279
подобно на това е и моето руло Peace
Цитирай


Мнения: 6 461
Каймата се омесва като за кюфтета с подправки,които обичате(у нас това са чубрица,черен пипер,лук,изкиснат хляб,магданоз).Оставя се да отлежи.
Разстилам на правоъгълник върху фолио.Нареждам варени цели яйца един ред,поръсвам със сварен и нарязан морков на кубчета,кисели краставички,кашкавал също на кубчета.Завивам на руло и пека.
Аз го приготвям по същия начин ,само ,че яйцата ги режа на половина.Разстилам върху влажна кърпа и с нейна помощ навивам на руло.
Рулото се притиска на дължина ,а в краищата се загъва за да не изпадне плънката.
Поставям в намазана с масло тава .
Намазвам рулото с белтъци,поръсвам с галета и настъргвам с кашкавал , и след това го набождам с вилица .
Готовото руло се нарязва на филийки .Приготвям  тъмен сос от печеното и го заливам при поднасяне.
Цитирай

къде ли не

Мнения: 774
Руло "Стефани" Very Happy
Цитирай


Мнения: 487
Много ви благодаря момичета!   bouquet  bouquet  bouquet  chef  chef  chef
Цитирай


Мнения: 1 716
Каймата се приготвя като за пържени кюфтета. Върху фолио се разстила на правоъгълник и се редят четвъртинки яйца, тънко нарязани кисели краставички и моркови /кисели или сварени във вода с оцет/. Преди да се изключи фурната се поръсва с кашкавал.
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
Каймата се приготвя като за пържени кюфтета. Върху фолио се разстила на правоъгълник и се редят четвъртинки яйца, тънко нарязани кисели краставички и моркови /кисели или сварени във вода с оцет/. Преди да се изключи фурната се поръсва с кашкавал.

Правя го по същия начин само преди печене намазвам със съвсем леко разбит /по-скоро разбъркан/ белтък - така не се пука при печенето.
Цитирай

кварталът на богатите

Мнения: 232
Пустото му руло,,Стефани"  неможах да го направя от първия път може би защото използвах телешка кайма.Но ще опитам пак.
Цитирай

София, Манастирски ливади

Мнения: 1 194
Каймата се приготвя като за пържени кюфтета. Върху фолио се разстила на правоъгълник и се редят четвъртинки яйца, тънко нарязани кисели краставички и моркови /кисели или сварени във вода с оцет/. Преди да се изключи фурната се поръсва с кашкавал.

И аз така го правя...разстилам, обаче, върху хартия за печене, досега не съм слагала кашалавал...нарязвам катрофки, около рулото в тавата и пека така...
Цитирай

32° 6′ N, 34° 49′ E

Мнения: 2 509
Аз не ям месо, тъй че не ползвам никаква рецепта, но родителите ми слагат и парче бекон в плънката (нарязан на ивички, както моркова напр.) - оставала съм с впечатление, че това се харесва много (от гости, от хора, които обичат въпросното руло Стефани)  Peace
Цитирай

София

Мнения: 559
1)кайма като за кюфтета и да стегне малко вхладилника
2)разстилам на найлоново фолио (незнам дали така се нарича) с дебелина 1 см и редя върху цялата област кисели краставички(или зелени маслини), сварени яйца, моркови-всичко на много ситни кубчета, а яйцата на кръгчета
3)навивам с помощта на фолиото на руло и слагам в обикновенна тава, а ако имаш правоъгълна форма за кекс екстра
4)отгоре мажа с разбит белтък
5)слагам олио може и повечко+малко вода и пека до хващане на червеникава коричка
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора