Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Руло стеафани как?

  • 15 дек. 2008, 03:44 ч.
  • Преглеждания  4 021  Мнения  31  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 487
Това ми е въпроса. Помагайте мили мами.  bouquet  bouquet  bouquet

Реклама
# 1
  • Попово
  • Мнения: 687
правя го по следния начин:
за омесването на каймата-
1 кг кайма
1 средно голяма глава лук
2 яйца
1/2 сух хляб, накиснат във вода и отцеден
млян кимион
индийско орехче
червен чер пипер
магданоз
чубрица (преди слагах, сега заради малкия не)
омесва се и се оставя да престои 1-2ч.
плънката-
кисела краставичка-нарязана на лентички
китка магданоз
сварено яйце- нарязано на 4
разстилам каймата в/у фолио, слагам в единия край плънката и завивам на руло, поставям в намазнена тава и пека, към края поръсвам с галета.


другата рецепта за руло мозайка е като към каймата се прибави грах и царевица докато се меси Peace

# 2
  • по света и у нас
  • Мнения: 113
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.60-СУПЕР СТАВА.ИЗПРОБВАНО.БЛОНДИ МЕРСИ.

# 3
  • София
  • Мнения: 11 077
Аз го правя по следния начин:

Замесвам каймата като за кюфтета - с кимион, лук, яйце и сухар, накиснат във вода, сол и черен пипер. Оставям в хладилника да стегне. След това я разстилам върху фолио на правоъгълник и редя твърдо сварени яйца - цели - в центъра по дължината на каймата. Завивам каймата около яйцата и пека на 180 градуса. Сервирам с картофи под някаква форма.  Wink

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Каймата се омесва като за кюфтета с подправки,които обичате(у нас това са чубрица,черен пипер,лук,изкиснат хляб,магданоз).Оставя се да отлежи.
Разстилам на правоъгълник върху фолио.Нареждам варени цели яйца един ред,поръсвам със сварен и нарязан морков на кубчета,кисели краставички,кашкавал също на кубчета.Завивам на руло и пека.
При сервиране слагам отрязана филия от рулото Стефани,за гарнитура слагам в чинията сварени броколи,картофи.Заливам със сос бешамел при поднасянето.

# 5
  • Мнения: 4 279
подобно на това е и моето руло Peace

# 6
  • Мнения: 6 461
Каймата се омесва като за кюфтета с подправки,които обичате(у нас това са чубрица,черен пипер,лук,изкиснат хляб,магданоз).Оставя се да отлежи.
Разстилам на правоъгълник върху фолио.Нареждам варени цели яйца един ред,поръсвам със сварен и нарязан морков на кубчета,кисели краставички,кашкавал също на кубчета.Завивам на руло и пека.
Аз го приготвям по същия начин ,само ,че яйцата ги режа на половина.Разстилам върху влажна кърпа и с нейна помощ навивам на руло.
Рулото се притиска на дължина ,а в краищата се загъва за да не изпадне плънката.
Поставям в намазана с масло тава .
Намазвам рулото с белтъци,поръсвам с галета и настъргвам с кашкавал , и след това го набождам с вилица .
Готовото руло се нарязва на филийки .Приготвям  тъмен сос от печеното и го заливам при поднасяне.

# 7
# 8
  • Мнения: 487
Много ви благодаря момичета!   bouquet  bouquet  bouquet  chef  chef  chef

# 9
  • Мнения: 1 897
Каймата се приготвя като за пържени кюфтета. Върху фолио се разстила на правоъгълник и се редят четвъртинки яйца, тънко нарязани кисели краставички и моркови /кисели или сварени във вода с оцет/. Преди да се изключи фурната се поръсва с кашкавал.

# 10
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 379
Каймата се приготвя като за пържени кюфтета. Върху фолио се разстила на правоъгълник и се редят четвъртинки яйца, тънко нарязани кисели краставички и моркови /кисели или сварени във вода с оцет/. Преди да се изключи фурната се поръсва с кашкавал.

Правя го по същия начин само преди печене намазвам със съвсем леко разбит /по-скоро разбъркан/ белтък - така не се пука при печенето.

# 11
  • кварталът на богатите
  • Мнения: 233
Пустото му руло,,Стефани"  неможах да го направя от първия път може би защото използвах телешка кайма.Но ще опитам пак.

# 12
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
Каймата се приготвя като за пържени кюфтета. Върху фолио се разстила на правоъгълник и се редят четвъртинки яйца, тънко нарязани кисели краставички и моркови /кисели или сварени във вода с оцет/. Преди да се изключи фурната се поръсва с кашкавал.

И аз така го правя...разстилам, обаче, върху хартия за печене, досега не съм слагала кашалавал...нарязвам катрофки, около рулото в тавата и пека така...

# 13
  • 32° 6′ N, 34° 49′ E
  • Мнения: 2 509
Аз не ям месо, тъй че не ползвам никаква рецепта, но родителите ми слагат и парче бекон в плънката (нарязан на ивички, както моркова напр.) - оставала съм с впечатление, че това се харесва много (от гости, от хора, които обичат въпросното руло Стефани)  Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 559
1)кайма като за кюфтета и да стегне малко вхладилника
2)разстилам на найлоново фолио (незнам дали така се нарича) с дебелина 1 см и редя върху цялата област кисели краставички(или зелени маслини), сварени яйца, моркови-всичко на много ситни кубчета, а яйцата на кръгчета
3)навивам с помощта на фолиото на руло и слагам в обикновенна тава, а ако имаш правоъгълна форма за кекс екстра
4)отгоре мажа с разбит белтък
5)слагам олио може и повечко+малко вода и пека до хващане на червеникава коричка

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт