Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 дек. 2008, 12:44 ч.
  • Преглеждания  746  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 15
Мили майчета, предстой ми след седмица захранване на бебчето с месо. Донесоха ми пуешко дмошно месо и мисля да го сваря, пасирам и да го замразя във формички за лед.Искам да питам удачен ли е този вариант и каква трайност има така месото.
Благодаря ви за отговорите и лек ден ви пожелавам

Реклама
# 1
  • Мнения: 7 586
Да, този вариант е удачен. Миналата година така замразих домашно пилешко месо. Не съм сигурна за трайността, но щом е дълбоко замразено, май няма проблем да стои така с месеци.

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 236
И аз замразявам домашно пилешко и заешко ,без да варя  Rolling Eyesслагам го във фризер с дълбоко замразяване

# 3
  • Елин Пелин
  • Мнения: 2 401
Сварено месото може да се съхранява замразено 1-2 месеца.

# 4
  • в Рая, предложен от едно мъжко сърце и четери детски очи
  • Мнения: 316
Сварено месото може да се съхранява замразено 1-2 месеца.
Peace
Четох, че пилешкото месо може 2-3м.

# 5
  • София
  • Мнения: 308
Имай в предвид обаче че трудно се пасира чисто месо. И аз бях решила като теб да си замразя сварено и пасирано пилешко и почти не си изгорих пасатора. Затова сега само режа на кубчета и варя, а после пасирам със сварените зеленчуци.

# 6
  • жителство на место
  • Мнения: 81
бих те посъветвала да нарежеш месото на колкото са ти необходими като големина късове' да го измиеш добре' да го фолираш или ако имаш възможност за вакумиране и така да го замразиш-БЕЗ ТОПЛИННА ОБРАБОТКА
Ако фризерът ти поддържа температура до -18* можеш да съхраняваш 3 месеца, ако е -12* 1месец. Съветвам те да направиш варенето след размразяването на много висока температура, за да унищожиш ако има микрооорганизми. Ако първо вариш месото и останат микроорганизми в хладилна среда те не се унищожават и след размразяване се създава благоприятна среда за развитието им. Може да си пуснеш и еддно лабораторно изследване ако нещо те притеснява

# 7
  • Мнения: 835
И на мен ми донесоха домашно пилешко.Направих го на малки "порции", сложих го в пликчетата с ципчета и в камерата.Когато и готвя вадя по едно пликче и правя пюрето.Не съм го варила предварително, за да не се махнат веществата от бульона.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт