«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 расива мама
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
45-58 от 58 отговора

—офи€

ћнени€: 431
ћарги, какво точно изгар€ това лекарство? ўото аз разбрах, че вените, и ...ами прозвуча ми доста абсурдно Mr. Green .ƒай малко повече инфо, то в та€ тема сме все с то€ проблем.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 3 544
÷итат
......или дори само чрез инжектиране на веносклерозиращи агенти, като този метод се препоръчва само при малки венозни съдове.

Ќ€кой знае ли в Ѕургас, съдов хирург които да прави това инжектиране с склерозиращи агенти???
÷итирай
момичета,б€х писала в горен постинг:лекарите които прав€т това тъй наречено "изгар€не" задължително тр€бва да са съдови хирурзи. ћетода не е кой знае колко нов и се практикува на много места.  акто обаче беше писано по горе в стати€та вените тр€бва да са в начален стадии. ƒоплеровата ехографи€ също е задължителна преди да се направ€т инжекциите. “ова са моите разбирани€ за процедурата след консулти с доц.  н€жев - шеф на съдова хирурги€ във ¬арна, д-р —тефанов - съдов хирург в ”ниверситетска болница ¬арна, д-р јнгелов - съдов хирург - клиника ѕроф. “емелков - ¬арна
÷итирай

Sofia

ћнени€: 977
÷итат на: tempy
ћарги, какво точно изгар€ това лекарство? ўото аз разбрах, че вените, и ...ами прозвуча ми доста абсурдно Mr. Green .ƒай малко повече инфо, то в та€ тема сме все с то€ проблем.

 
»звин€вай,че чак сега ти пиша.

ƒа,лекарството се впръсква в болните вени,стените на вените в резултат на това се слепват една за друга  .ѕървоначално остава една лека с€нка от въпросната вена, но по-късно т€ изчезва. ѕиша с мои думи,защото мъжа ми го н€ма,не ти го об€сних много научно,но въпросът е ,че този метод е много ефективен,вените наистина изчезват,зависи обаче какво лекарство се използва и разбира се,при кого ще отидете.
   ћетодът наистина е много стар,мо€т мъж е 3 поколение доктор,който го прилага-още негови€т д€до се е отказал да маха вени оперативно,тъй като е вид€л че не е много ефективно, и е започнал да ги маха по този начин-с инжекции-представете си медицината колко е "напреднала" в това отношение,щом наши€т тати  прави това,което е правил д€до му......
≈то тук копирам част от стати€ на мъжа ми по въпроса,там е об€снено по-подробно какви са вариантите за отстран€ване на вените:


Ќай- разпространено е оперативното отстран€ване на разширените вени. ¬ажно е добре да се прецени доколко това е оправдано, тъй като за съжаление рецидивите са чести, което до н€къде компрометира този метод. ћногобройните мазила и хапчета в н€кои случай могат да намал€т субективните оплаквани€, но не и да премахнат болните вени. ѕрилагането на склерозиращи (тромбозиращи) медикаменти успешно замества оперативното отстран€ване на вените. “е се инжектират в разширените вени и предизвикват реакци€ в стената им, ко€то води до т€хното облитериране т.е. до отстран€ването им.. ќсвен че се извършва амбулаторно и пациентите не губ€т работоспособноста си, този метод има и други предимства - липсват козметичните белези от операци€та и рискът от рецидиви е относително по-малък. Ќосенето на компресивни превръзки и ластични чорапи във възстановителни€ период е задължително независимо от метода на лечение. –азширените и уголемени капил€ри, пон€кога даже метловидни, на практика са без значение за здравето, но не и за самочувствието.“е също могат да се склерозират или отстран€т с лазер.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 977
вените тр€бва да са в начален стадии.

“ова не е в€рно.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 977
÷итат на: —нежка
«ащо ми се струва че правиш реклама на съпруга си във форума от колкото на ефекта от метода за премахване на раширени вени .јз също имам такъв проблем и ме интересуват как сто€т нещата .јко искош да ми отговориш на н€кой въпроси ми пиши на лични може и да опитам защото мойте станаха и болезнени.


ѕиша ви,защото този форум е за взаимопомощ и защото съм убедена,че той може да ви помогне.

—нежка,пиши ми на лични какво точно те интересува.
÷итирай
 акто б€х писала н€къде по - нагоре имам сериозен проблем с вените. —лед като се консултирах с де що има специалисти във ¬арна се спр€х на по щад€щи€т метод - инжекциите. —ъдови€ хирург ми об€сни метода, каза че не дава гаранции, но все пак е по-добре да се пробва с това преди оперативно лечение. –азбрахме се даси взема направление от лични€, а да заплат€ само самите инжекции. ƒнес сутрината се нареждам чинно пред кабинета на GP-то и като вл€зох се започна една лекци€, че това не бил много добър метод, като се започне с това, че ще изпитам адски болки (което съдови€ не ми каза), че има риск след като се би€т инжекциите и вената умре да загние вътре в крака и да стане абцес   #Crazy  (което също за първи път чувам) и крайното, че всъщност тези инжекции са н€какъв неизвестен коктейл, който хирурзите сами си приготв€ли. —лед като ми ги набръщолеви тези неща, лични€ ми лекар, който е обикновен интернист, без специалност ме прати да се пробвам и да му се обад€ после какъв е резултата. —ега сед€ с дълго очакваното направление и се чуд€ какво да направ€. ј кажете, как да не полудееш в тази държава?!
÷итирай

Varna

ћнени€: 304
јко става на въпрос за д-р јнгелов, инжекциите, доколкото знам, не си ги "забърква" сам, а ги внас€. ћой при€тел ходи миналата година при него за такова лечение и е много доволен. »маше една ужасна вена с кръвоизливи, ко€то аз съм виждала как изглеждаше преди и как е сега. Ќаистина вената умира и н€ма гаранци€, че н€ма да се по€ви такова разширение на друго м€сто, но все пак е по-добре да се вземат мерки, отколкото да стане по зле и не дай си боже да се развие тромбофлебит. ј за болезнено, доколкото знам не е. Ќеудобството е, че ти си решила да го направиш сега, когато вече е топло. Ќай-доброто време за тази манипулаци€ била есента, защото после около месец се нос€т специални чорапи, много стегнати.
»скам да отбележа, че не съм лекар и информаци€та, ко€то сподел€м е по мои лични проучвани€ Exclamation
÷итирай
Ѕлагодар€ ти за мнението, за жалост д-р јнгелов не е в Ѕългари€ и н€ма да го има близо година.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 3 544
¬чера говорих с една позната, ко€то си е правила такава манипулаци€ (инжектиране на склерозиращо в-во) при д-р јнгелов от ¬арна. ¬ нейни€ случай, една инжекци€ е била достатъчна. Ќо след това й са се по€вили спукани червени капил€ри. Ќеудобството било, че след процедурата се носили н€какви ст€гащи чоропогащници, доста време.

Ќ€кой да има инфо за манипулаци€та с лазер?
÷итирай


ћнени€: 6
момичета, освен разшир€ването на самата вена, което е загроз€ващо основни€т проблем е, че съдът пропуска лимфна течност в съединителната тъкан, това именно води до болезнените отоци. «ј—≈√ј Ќяћј открит метод за възпреп€тстване на лимфни€ дренаж. носете ластични чорапи,мажете с каквото ви помага и най-важното краката на високо
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 3 544
÷итат на: Maria
 “ова са моите разбирани€ за процедурата след консулти с доц.  н€жев - шеф на съдова хирурги€ във ¬арна, д-р —тефанов - съдов хирург в ”ниверситетска болница ¬арна, д-р јнгелов - съдов хирург - клиника ѕроф. “емелков - ¬арна

ћожеш ли да ми дадеш координати на тези лекари  Question
÷итирай
»звин€вай, че чак сега се включвам. ƒоц.  н€жев е шеф на катедра —ъдова хирурги€ във ¬арна, носител е на незнам си колко титли - 0898377404 (според много от медиците във ¬арна, той е неоспорим капацитет с малко остарели разбирани€), д-р —тефанов - съдова хирурги€ в ”Ѕ —в.јна - 0888498614, д-р јнгелов преглеждаше в клиника “емелков - 052 600 126/127, но не е в Ѕългари€ и н€ма да го има в близката година.
÷итирай
“ова е мой въпрос отправен към  лекарите от безплатни€ сайт ƒоктор Ѕ« .
Ќа 06.06 съм при съдови€ за инжекци€, но вече не знам какво да мисл€ #Crazy
 
 ¬ъпрос: »мам доста сериозен проблем с разширени вени на крака. —лед консулт със съдови хирурзи ми препоръчаха да се направ€т инжекции във вената, които евентуално ще ми помогнат, ако не тогава да се приб€гва към оперативно лечение. —лед като споделих това с лични€ си лекар, той изложи следните доводи: процедурата с инжектирането била изключително болезнена, съществувал реален риск инжектираната вена да умре, след което да загние в крака и да доведе до абцес, лекарството което се вкарва във вената било неизвестен коктейл. «а нито едно от споменатите неща съдови€ хирург не ми е говорил, единственото което каза е, че ампулите с медикамента не се продават по аптеките. ¬ тази ситуаци€ съм притесна от разликите в становищата на двамата лекари, и не на последно м€сто от това, че наистина н€ма да знам какво ми вкарват във вената. Ѕих искала да чу€ ¬ашето мнение, което високо цен€, а освен това да ме ориентирате ако прибегна до инжекции какви други изследвани€ е редно да ми се направ€т преди манипулаци€та, тъй като и тук лекарите са на противоположно мнение. —ъдови€ твърди, че н€ма нужда от никакви изследвани€, докато лични€ ми говори за доплер, кръвни изследвани€ и др. — уважение, Ѕорислава ÷екова 
 No 22780. «ададен на 10:18AM 10-May-2005. ќтговорили общо 1. 
   
<< към предишната страница / «адай въпрос на д-р Ѕ« 
 
ќтговори
 
  1 . ќтговорил - д-р Ѕур€н јлександров  иров 
 на дата 05:29PM 10-May-2005 

     «дравейте, в всички случаи ще ви помол€ да прочетете множество отговори тук, преди , на подобни въпроси.
1. има метод с инжекции, показан е, подход€щ е за около 12-15 % от всички пациенти с варици, за да има добър резултат, става дума за варици от разсипен тип, не "големи" столови , магистрални варици. «а метода е нужна много сръчност и гол€м опит. »ма местни и общи усложнени€ - като оток, оцвет€ване на кожата , възпаление, алергии, та стигне до дълбок тромбофлебит и белодробна емболи€ и смърт при един на 5 000 пациента в много опитни ръце.
2. метода не е толкоз болезнен, нмо продължителен в времето, не става за 20 мин , на един път, смисъла на метода е да се получи именно състирване на кръвта в вената, под действието на препарат, да се притисне вената за н€колко дни и да се разчита че ще слепне и така ше си остане, т.е. н€ма да има вече разширена вена. “ќ¬ј  ј “ќ » ѕ–» ќѕ≈–ј÷» Ќ≈ ¬ЋќЎј¬ј< ј ѕќƒќЅ–я¬ј —Џ—“ќяЌ»≈“ќ на карка.. “.н. ампули наистина не се продават в аптеки....а само на болници или медецински центрове на запад. им€ н€колко варианта - концентриран разтвор на жел€зо, солеви р€азтоври или даже сладки разтовори и н€кои други, не са по скъпи от н€колко десетки евро, за една инжекци€ отива по 0,5 мл.........значи изкуството на метода е това което се вкарва да си остане там на место в вената, ....в въввсички сличаи се информирайте за опита на изпълнител€, има ли снимки с резултати ит.н., колко стотин процедури е направил.
3. ƒолер е излседване което има м€сто в случа€, въпроса е за какво оборудване става дума, кой ще го гледа, и прави, и разбира.....оказва се , че е проблем., а и като ц€ло е за шик, при типичните случаи на разш. вени.
4. не е необходимо специлани изследвани€, червена кръв, кр. захар са достатъчни. както за операци€ така и за склеротерапи€.
”спех,
Ѕ  
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
45-58 от 58 отговора