Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 юли 2005, 12:04 ч.

Моля,рецепта за плодова пита!!!

  • 3 209
  • 19
  •   1
Отговори
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 041
Здравейте ,момичета!Моля ви,ако някоя от вас е правила сполучлива,но класическа плодова пита да подаде рецепта!!1 PraynigПрерових кулинарните сайтове ,но Cry

# 1
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
С маслено или козуначено тесто искаш да е рецептата?
И за какъв плод?

# 2
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
С маслено или козуначено тесто искаш да е рецептата?
И за какъв плод?

Може ли и за двете теста?  Blush Ти кое би препоръчала?
А за плодове да кажем ягоди, череши, банан, ананас, киви.
С кои става най-сполучливо?
Благодарско предварително!  Hug

# 3
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Значи за ягоди е най добре да е маслено тестото и ягодите да се наредят в ванилено нишестено кремче
За черешите става и от 2 вида
За банан определено козуначено но пак с ванилено кремче
За ананас - не съм пробвала и не мога да препоръчам, но киви като ягодите
Моята рецептура е много проста
За маслено тесто - 1/2 пакет масло (от 250 гр), 1 к. ч захар, един белтък (или вода 3,4 с.л) и брашно колкото поеме да не лепи по ръцете. Оставям го повито в фолио в хладилника докато приготвя плодовете и кремчет0 - окол 30 мин.
След това го разстилам с точилка в тортена форма, изсипвам кремчето и го изпичам за около 30/40 мин. След това нареждам плодовете (за да са свежи) и ръся с пудра захар отогре.
Козуначено тесто ползвам за целта обикновено от замразените дето продават готови или си бъркам сама
1/4 пакетче мая, разбито с малко мляко, 2 яйца разбити на крем с 1 ч,ч. захар, 1/2 ч олио и брашно колкото поеме за да е меко. Меси се докато като срежеш с нож има вътре в самото тесто мехури. Оставя се малко на топло да втаса (30 мин) и след това се разстила в тавичката. Ако се прави без кремчето се нарежда направо плода - сини сливи например и се пече така, а ако се прави с кремче - се пече най напред с кремчето и след това нареждам плодовете и пак ръся с пудра захар.

Да ви е сладко!

# 4
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
Значи за ягоди е най добре да е маслено тестото и ягодите да се наредят в ванилено нишестено кремче
За черешите става и от 2 вида
За банан определено козуначено но пак с ванилено кремче
За ананас - не съм пробвала и не мога да препоръчам, но киви като ягодите
Моята рецептура е много проста
За маслено тесто - 1/2 пакет масло (от 250 гр), 1 к. ч захар, един белтък (или вода 3,4 с.л) и брашно колкото поеме да не лепи по ръцете. Оставям го повито в фолио в хладилника докато приготвя плодовете и кремчет0 - окол 30 мин.
След това го разстилам с точилка в тортена форма, изсипвам кремчето и го изпичам за около 30/40 мин. След това нареждам плодовете (за да са свежи) и ръся с пудра захар отогре.
Козуначено тесто ползвам за целта обикновено от замразените дето продават готови или си бъркам сама
1/4 пакетче мая, разбито с малко мляко, 2 яйца разбити на крем с 1 ч,ч. захар, 1/2 ч олио и брашно колкото поеме за да е меко. Меси се докато като срежеш с нож има вътре в самото тесто мехури. Оставя се малко на топло да втаса (30 мин) и след това се разстила в тавичката. Ако се прави без кремчето се нарежда направо плода - сини сливи например и се пече така, а ако се прави с кремче - се пече най напред с кремчето и след това нареждам плодовете и пак ръся с пудра захар.

Да ви е сладко!

Понеже ме няма много по кремовете (и по сладкишите като цяло) да питам за крема: за този дето се прави с мляко, брашно и жътъци ли става въпрос?

# 5
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Да за него става дума, но можеш да ползваш и готовите на прах нишестени кремчета - май пудинг ги водят,
Не знам да ти препоръчам марка, че в оня край дето си ти не съм ходила и нямам и идея  Embarassed

# 6
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
Да за него става дума, но можеш да ползваш и готовите на прах нишестени кремчета - май пудинг ги водят,
Не знам да ти препоръчам марка, че в оня край дето си ти не съм ходила и нямам и идея  Embarassed

Много, много благодаря за уточнението и особено за "пудинга"!!!! Като се зная, сигурно направо от него ще се възползвам  Grinning
Тази седмица ще запрятам ръкави и после ще се похваля.

# 7
  • На Триъгълната земя в кьошето ... бях
  • Мнения: 980
от кой пудинг?
има един на доктор Йоткер, който по принцип се приготвя беz варене, а на опаковката пиШе "става zа печене" или от съвсем обикновения крем? newsm78

# 8
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
от кой пудинг?
има един на доктор Йоткер, който по принцип се приготвя беz варене, а на опаковката пиШе "става zа печене" или от съвсем обикновения крем? newsm78
От същия Теди, от същия, ама стават и всички останали дето са на немския пазар

# 9
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
Да се похваля. Направих я с маслено тесто и ягоди. Ми то излезе нещо като това дето тум викат "tart". Много вкусно! Ето я

# 10
Аууу направила си я разкошна, направо за изложба Simple Smile Браво Simple Smile
Потекоха ми лигите  Laughing

# 11
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Да се похваля. Направих я с маслено тесто и ягоди. Ми то излезе нещо като това дето тум викат "tart". Много вкусно! Ето я
Супееееееееееееер!!!!

# 12
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
Да се похваля. Направих я с маслено тесто и ягоди. Ми то излезе нещо като това дето тум викат "tart". Много вкусно! Ето я
Супееееееееееееер!!!!

По твоя рецепта все пак! Така че похвалите са и за теб! Grinning Благодаря още веднъж! Hug

# 13
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
Ооооооооооооооооо, комшу, да вземем да скокнем до вас "по 4ехли" за по едно пар4е от плодовата красота, дето си сътворила?

# 14
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
Ооооооооооооооооо, комшу, да вземем да скокнем до вас "по 4ехли" за по едно пар4е от плодовата красота, дето си сътворила?

Ам тя свърши  Blush

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт