Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
Здравейте ,момичета!Моля ви,ако някоя от вас е правила сполучлива,но класическа плодова пита да подаде рецепта!!1 PraynigПрерових кулинарните сайтове ,но Crying or Very sad
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
С маслено или козуначено тесто искаш да е рецептата?
И за какъв плод?
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
С маслено или козуначено тесто искаш да е рецептата?
И за какъв плод?

Може ли и за двете теста?  Blush Ти кое би препоръчала?
А за плодове да кажем ягоди, череши, банан, ананас, киви.
С кои става най-сполучливо?
Благодарско предварително!  Hug
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Значи за ягоди е най добре да е маслено тестото и ягодите да се наредят в ванилено нишестено кремче
За черешите става и от 2 вида
За банан определено козуначено но пак с ванилено кремче
За ананас - не съм пробвала и не мога да препоръчам, но киви като ягодите
Моята рецептура е много проста
За маслено тесто - 1/2 пакет масло (от 250 гр), 1 к. ч захар, един белтък (или вода 3,4 с.л) и брашно колкото поеме да не лепи по ръцете. Оставям го повито в фолио в хладилника докато приготвя плодовете и кремчет0 - окол 30 мин.
След това го разстилам с точилка в тортена форма, изсипвам кремчето и го изпичам за около 30/40 мин. След това нареждам плодовете (за да са свежи) и ръся с пудра захар отогре.
Козуначено тесто ползвам за целта обикновено от замразените дето продават готови или си бъркам сама
1/4 пакетче мая, разбито с малко мляко, 2 яйца разбити на крем с 1 ч,ч. захар, 1/2 ч олио и брашно колкото поеме за да е меко. Меси се докато като срежеш с нож има вътре в самото тесто мехури. Оставя се малко на топло да втаса (30 мин) и след това се разстила в тавичката. Ако се прави без кремчето се нарежда направо плода - сини сливи например и се пече така, а ако се прави с кремче - се пече най напред с кремчето и след това нареждам плодовете и пак ръся с пудра захар.

Да ви е сладко!
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
Значи за ягоди е най добре да е маслено тестото и ягодите да се наредят в ванилено нишестено кремче
За черешите става и от 2 вида
За банан определено козуначено но пак с ванилено кремче
За ананас - не съм пробвала и не мога да препоръчам, но киви като ягодите
Моята рецептура е много проста
За маслено тесто - 1/2 пакет масло (от 250 гр), 1 к. ч захар, един белтък (или вода 3,4 с.л) и брашно колкото поеме да не лепи по ръцете. Оставям го повито в фолио в хладилника докато приготвя плодовете и кремчет0 - окол 30 мин.
След това го разстилам с точилка в тортена форма, изсипвам кремчето и го изпичам за около 30/40 мин. След това нареждам плодовете (за да са свежи) и ръся с пудра захар отогре.
Козуначено тесто ползвам за целта обикновено от замразените дето продават готови или си бъркам сама
1/4 пакетче мая, разбито с малко мляко, 2 яйца разбити на крем с 1 ч,ч. захар, 1/2 ч олио и брашно колкото поеме за да е меко. Меси се докато като срежеш с нож има вътре в самото тесто мехури. Оставя се малко на топло да втаса (30 мин) и след това се разстила в тавичката. Ако се прави без кремчето се нарежда направо плода - сини сливи например и се пече така, а ако се прави с кремче - се пече най напред с кремчето и след това нареждам плодовете и пак ръся с пудра захар.

Да ви е сладко!

Понеже ме няма много по кремовете (и по сладкишите като цяло) да питам за крема: за този дето се прави с мляко, брашно и жътъци ли става въпрос?
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Да за него става дума, но можеш да ползваш и готовите на прах нишестени кремчета - май пудинг ги водят,
Не знам да ти препоръчам марка, че в оня край дето си ти не съм ходила и нямам и идея  Embarassed
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
Да за него става дума, но можеш да ползваш и готовите на прах нишестени кремчета - май пудинг ги водят,
Не знам да ти препоръчам марка, че в оня край дето си ти не съм ходила и нямам и идея  Embarassed

Много, много благодаря за уточнението и особено за "пудинга"!!!! Като се зная, сигурно направо от него ще се възползвам  Very Happy
Тази седмица ще запрятам ръкави и после ще се похваля.
Цитирай

На Триъгълната земя в кьошето ... бях

Мнения: 980
от кой пудинг?
има един на доктор Йоткер, който по принцип се приготвя беz варене, а на опаковката пиШе "става zа печене" или от съвсем обикновения крем? newsm78
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
от кой пудинг?
има един на доктор Йоткер, който по принцип се приготвя беz варене, а на опаковката пиШе "става zа печене" или от съвсем обикновения крем? newsm78
От същия Теди, от същия, ама стават и всички останали дето са на немския пазар
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
Да се похваля. Направих я с маслено тесто и ягоди. Ми то излезе нещо като това дето тум викат "tart". Много вкусно! Ето я
Цитирай
Аууу направила си я разкошна, направо за изложба Smile Браво Smile
Потекоха ми лигите  Laughing
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Да се похваля. Направих я с маслено тесто и ягоди. Ми то излезе нещо като това дето тум викат "tart". Много вкусно! Ето я
Супееееееееееееер!!!!
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
Да се похваля. Направих я с маслено тесто и ягоди. Ми то излезе нещо като това дето тум викат "tart". Много вкусно! Ето я
Супееееееееееееер!!!!

По твоя рецепта все пак! Така че похвалите са и за теб! Very Happy Благодаря още веднъж! Hug
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Ооооооооооооооооо, комшу, да вземем да скокнем до вас "по 4ехли" за по едно пар4е от плодовата красота, дето си сътворила?
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
Ооооооооооооооооо, комшу, да вземем да скокнем до вас "по 4ехли" за по едно пар4е от плодовата красота, дето си сътворила?

Ам тя свърши  Blush
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора