Разопаковани каши?

  • 1 285
  • 23
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Sofia
  • Мнения: 277
Момичета стриктно ли спазвате срока от един месец след разопаковане на кашите и АМ и хвърляте.Ние ядем много по малко и сега имам отворени елда, ориз и едно АМ, които не са изразходени и половината, наистина ли трябва да ги изхвърля.Ами сега отварям и една овесена, после и разните му там глутенови, ако искам да редувам става сложно, няма как да ги изразходвам.И АМ също, от него ползвам понякога за кашите.Това си е живо разхищение предвид цените и финансовата криза Simple Smile.

# 1
  • София
  • Мнения: 2 734
Аз спазвах само в началото,после не.Определено нищо им няма и след срока.

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 729
Аз го спазвах, сега е по- голям и си изяжда една каша за няколко дни и нямам вече такъв проблем. Разнообразявах му с плодови пюрета в началото.

# 3
  • Мнения: 2 467
Винаги спазвах/спазвам сега вече за други продукти.
Ако е без проблем, нямаше да поставят тези срокове производителите.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 23 666
Спазвам срока винаги за детето. Кашите ги хапвам аз, като видя, че изтича срока. И да е изтекъл пак ги ям, аз съм устойчива Mr. Green

# 5
  • Мнения: 3 157
Само от първата каша,която яде остана известно количество и го изядох аз.Сега вече си изяжда всичко за седмица и нямам такива притеснения.Преди малко изхвърлих едно пюре,на което срока му беше изтекъл преди няколко дни,въпреки че е вакуумирано и съхранявано правилно не посмях да си правя експерименти,криза-не криза детето си е най-важното,5-6лв се прежалват.

# 6
  • Мнения: 2 132
След 1м ги изхвърлям. Ако ще и да е почти пълен пакета Peace Като ги отворя пиша от зад до коя дата трябва да се използва и след това в коша Simple Smile

# 7
  • Мнения: 8 242
Прави си домашни каши и ще ти излезе по-евтино и разнообразно  Wink

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 23 666
Прави си домашни каши и ще ти излезе по-евтино и разнообразно  Wink
С готови е толкова по-лесно. Simple Smile

# 9
  • Мнения: 789
Винаги спазвах срока след отваряне. В началото повече се хвърля, отколкото изяжда, но експерименти със здравето на детето не ми се правят.

# 10
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 20 386
Не отваряй толкова много каши наведнъж. Моят син е на 11 месеца, но не е много ящен и освен това и аз му правя разни закуски, затова отварям най-много два вида каши наведнъж. Можеш за разнообразие да правиш на детето грис, овесени ядки / когато го захраниш с глутен / или други видове ядки / ръжени, елда /, като редуваш с кашите. Тези закуски излизат доста по-евтино - за пример един пакет фини овесени ядки от 500 гр. е най-много 2 лева, а се ползва доста време. Приготвям с различни сезонни плодове или с масло и извара / сирене /. АМ също може да се добавя в тези закуски.
Иначе спазвам срока на отварянето, но една каша не се задържа повече от 1-2 седмици у дома - изяжда се.

# 11
  • Мнения: 2 111
Винаги изхвърлям кашите след като изтече указания срок на опаковката.
Често се случва да е почти пълна кутията,но не бих рискувала да я дам.

# 12
  • София
  • Мнения: 308
И аз като Mrs. Incandescent бих ти препоръчала вместо готови каши да опиташ да предлагаш варени и пасирани зърна - елда, просо, овесени и други ядки. Освен че е по-икономично (все пак сме в период на криза  Simple Smile) е и по-здравословно. Инстантните каши наистина са по-удобни за употреба, но са и по-преработени храни и съответно по-бедни на минерали и витамини.
А относно въпроса ти за трайността, аз обикновенно отварям една или две готови каши, за да имам все пак когато нямам време или пък пътуваме някъде и гледам да я изразходя ако не в срок, то поне 1-2 седмици макс след изтичането му.

# 13
  • Мнения: 1 691
С готови е толкова по-лесно. Simple Smile
Ама ти сериозно ли?  Hug
По-лесно от домашна каша мисля че няма. На мен ми отнемаше по-малко време от купешката, без майтап. А и ставаше по-вкусна, да не говорим, че е и по-здравословна.

Така че и аз бих ти препоръчала домашните каши.

Сетих се за още един плюс на домашната каша - не трябва да изхвърляш порцията половин час след като си я приготвила, ако детето примерно точно тогава не е пожелало да яде. Домашните каши не се развалят по няколко часа, а инстантните на 20-тат минута вече на нищо не приличат.

# 14
  • Мнения: 4 406
от кашите с изтичащ срок стават чудесни бисквитки за чесане на венци. 1чаша каша + 1 чаша брашно + 2 жълтъка(ако жълтък е въведен, но може и без )+ пасиран плод- банан, ябълка и малко мазнина, каквато решите. омесва се, разточва се и се реже на пръчици. пече се на 160 гр около 40 мин.
това правя аз с разопакованите каши.

# 15
  • София
  • Мнения: 308
Бумеранг, страхотна идея.!!!  Peace

# 16
  • Мнения: 2 531
 Имам един шкаф със складирани отворени каши и АМ! Срока го спазвам + 50 % . Това ще рече че като минат 4 седмици напр. си слагам още 2 от мен! Но обикновенно го разбърквам, тя отказва да го яде и отива за мен!

По-лесно от домашна каша мисля че няма. На мен ми отнемаше по-малко време от купешката, без майтап.
Е хйде де без майтам сподели рецептата   bouquet

# 17
  • Мнения: 534
Аз винаги спазвам срока  Peace и после ги хвърлям ако е останала ,но напоследък си ги изяжда  докрай ,но аз отварям 2 различни каши неповече за да може да ги изяде

# 18
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 20 386
Имам един шкаф със складирани отворени каши и АМ! Срока го спазвам + 50 % . Това ще рече че като минат 4 седмици напр. си слагам още 2 от мен! Но обикновенно го разбърквам, тя отказва да го яде и отива за мен!

По-лесно от домашна каша мисля че няма. На мен ми отнемаше по-малко време от купешката, без майтап.
Е хйде де без майтам сподели рецептата   bouquet

2-3 лъжици фини овесени ядки сваряваш / слагат се във вряща вода / за няколко минути, докато стане каша. Добавяш 1-2 лъжички АМ и пасиран плод / ябълка, круша, банан / или готово плодово пюре.  Моят син много ги харесва.
Същите овесени ядки стават чудесни и с малко масло и извара / сирене.
Елдените ядки са много полезни / съдържат желязо /, но стават хубави, след като се изкиснат за няколко часа преди варене. Добавките и към тях са по желание.
Вчера купих от Метро комбинирани 5 вида ядки - овесени, ръжени, елдени, пшеничен и царевичен флейкс. Днес ги пробвах. Свариха се за пет минути и станаха меки / нямат нужда от допълнително пасиране /. Добавих им мляко, круша и банан.

# 19
  • Мнения: 8 242
2-3 лъжици фини овесени ядки сваряваш / слагат се във вряща вода / за няколко минути, докато стане каша. Добавяш 1-2 лъжички АМ и пасиран плод / ябълка, круша, банан / или готово плодово пюре.  Моят син много ги харесва.
Същите овесени ядки стават чудесни и с малко масло и извара / сирене.
Елдените ядки са много полезни / съдържат желязо /, но стават хубави, след като се изкиснат за няколко часа преди варене. Добавките и към тях са по желание.
Вчера купих от Метро комбинирани 5 вида ядки - овесени, ръжени, елдени, пшеничен и царевичен флейкс. Днес ги пробвах. Свариха се за пет минути и станаха меки / нямат нужда от допълнително пасиране /. Добавих им мляко, круша и банан.

И аз тъй правя и Тони много ги харесва Simple Smile

# 20
  • Пловдив
  • Мнения: 23 666
Е, ама друго си е. Сутрин, великия мързел аз се завличам в кухнята. Опипом намирам купа и сипвам каша, слагам вода и бъркам.  chef  Всичко студено. После давам - и наследника яде. Ще яде, къде ще иде, гладен стои ли се.
Добре, че съм така зле сутрин само по 1-2пъти на седмица Simple Smile В други дни и аз варя овесени, ръжени и пшенични ядки. Топли сандвичи и попара Simple Smile

# 21
  • София
  • Мнения: 308
Янтра и аз сутрин обикновенно съм доста неадекватна след цяла нощ висене по циците. Та затова ядките си ги накисвам от вечерта и като стана сутрин докато си правя кафето само пускам котлона, след няколко минути го спирам и ги оставям в тенджерата да се задушат. После само добавям сирене, масло и готово.

# 22
  • Мнения: 1 691
Опипом намирам купа и сипвам каша, слагам вода и бъркам.  chef  Всичко студено.
А-а-а! Студено! Аз пък редовно се престаравах да спазвам упътването, че да преварявам вода, че да я оставям да изстине до 30-40 градуса, та чак тогава да слагам кашата... Ако всичко е на студено, може наистина да стане бързо.

Освен овесена, правех и оризово-царевична каша: смесвах си равни количества оризово (има го по диетичните щандове) и царевично брашно - например по 1-2 чаши - и го запичах във фурната на сухо за 4-5 минути, после да изстине и го прибирах в кутия (трайността му е много голама). Когато реша да варя каша, слагам водата (по-малко от чаша) на котлона + 1 лъжица от смеската, малко бъркане, докато заври и готово. После плод и мляко (АМ), ако реша.

# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 23 666
Опипом намирам купа и сипвам каша, слагам вода и бъркам.  chef  Всичко студено.
А-а-а! Студено! Аз пък редовно се престаравах да спазвам упътването, че да преварявам вода, че да я оставям да изстине до 30-40 градуса, та чак тогава да слагам кашата... Ако всичко е на студено, може наистина да стане бързо.

Освен овесена, правех и оризово-царевична каша: смесвах си равни количества оризово (има го по диетичните щандове) и царевично брашно - например по 1-2 чаши - и го запичах във фурната на сухо за 4-5 минути, после да изстине и го прибирах в кутия (трайността му е много голама). Когато реша да варя каша, слагам водата (по-малко от чаша) на котлона + 1 лъжица от смеската, малко бъркане, докато заври и готово. После плод и мляко (АМ), ако реша.
Студено разбира се. Аз едва гледам все пак, на бебето му растат зъби. Тая смеска с ориз-царевица звучи примамливо, лесно изглежда  Mr. Green Ще пробвам дали му харесва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт