Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 9 963
Каква е разликата между тях?
Това, което свекърва ми нарича задушаване не е ли запръжка?- оставя лукът и другите зеленчуци с малко вода и повече мазнина да се зачервят и да се размирише чак във входа. Питам, щото дава и на малките, а знам че децата не е хубаво да ядат запържени манджи.
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Tова което ти описваш си е чиста запръжка.
Разликата между едното и другото е че при запръжката продуктите се слагат в нагорещена мазнина и се оставят непокрити да се запържат
А при задушаването се прави същото но с тая разлика че се поставя похлупак и така не излита водата на продуктите а остава към мазнината в тигана или тенджерата.
Аз самата не запържвам а задушавам
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Задушаване е тогава, когато освен мазнината при готвенето има и вода. В повечето случаи тя се получава от затворения капак и получилия се конденз.
 Това, което прави свекърва ти е някакъв хибрит. В началото е задушаване, защото слага и вода, но тази вода бързо извира от високата температура и зарзавата остава само на мазнина.  Затова зеленчуците получават и кафеникав цвят. При истинското задушаване трудно променя цвета си до зачервяване.
Цитирай


Мнения: 9 963
Благодаря за отговорите. Значи сввекърва ми има известно основание.
Цитирай

София

Мнения: 3 233
Запръжка се нарича и нещото, което се прави от олио и червен пипер и се добавя накрая на готвенето към някои гозби. То също е доста вредно.
Цитирай

София

Мнения: 4 680
И аз се карам със свекърва ми по този въпрос.
Не знам дали задушаването е по-полезно, обаче и от него ме боли стомах както и от запържването  newsm78 
Така че съм и забранила и двете процедури и вече слага всичко сурово в манджите  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.