Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора
Здравейте мили мами. Hug  bouquet Love
Аз съм ревностна почитателка на този форум и ви чета с голямо удоволствие. Живо се интересувам от кулинарното изкуство. Peace
Но сега имам ужасен проблем. Всеки ще ми идва на гости и много ми се иска да я гостя с нещо.
Мислех да й сготвя таратор, защото тя сега пости  Rolling Eyes
Но не знам как се приготвя, знам,че ми трябва кисело мляко, сол, чесън...но ми се ще да ми дадете някоя много вкусна рецепта. Изкам да я трогна и впечатля. Дайте някакви идеи, моля ви  Praynig Praynig Praynig. Вие какво мляко ползувате, а колко процента. А лук слагаше ли се.
Чакам с нетърпение вашите предложения  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Щом пости,значи не яде кисело мляко....

Иначе таратор се прави така:
Нарязва се на ситно обелена,прясна краставица.Прибавя се нарязан пак наситно копър,счукан чесън,олио,сол.Добавя се киселото мляко,разбърква се и се разрежда с вода до желаната гъстота.
Цитирай


Мнения: 936
Използвам мляко 2%. Обиновено 1 краставица за 1 кофичка стига. Режа краставицата на куб4ета, малко сол, смлени орехи, счукан чесън, ситно нарязан копър и това е. Слагам млякото, разреждам с вода докато ми хареса гъстотата. Накрая слагам малко олио.
Чувала съм, че и с малко оцет става вкусно, но не съм пробвала.
Цитирай
Странно  Thinking, онзи ден я видях да яде активия със корн-флекс ( страда от запек тя). newsm78
А вие каква марка Кисело мялко ползвате ? Има ли значение според вас?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Щом яде кисело мляко,значи няма проблем с таратора  Laughing Laughing Laughing

Аз ползвам Герма 2 процента....
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Боже, Мас, колко си търпелива  Crazy На мен ми иде да  #2gunfire Що за питане? Освен ако не е от дете някое  Tired Very Happy

Каква много вкусна рецепта за таратор, който се приготвя само по един начин?  Peace И лук на таратор... не, чесън се слага, всеки го знае.

И каква е връзката в темата с това - онзи ден я видях да яде активия със корн-флекс ( страда от запек тя). - малко на гъбаркане май отива  Wink

Всеки ще да е свеки май  Laughing
Цитирай
И мас ли слагате ? Shocked Shocked Shocked
Аз записах вече олио, или и олио, и мас  newsm78 Съвсем се обърквам вече  Tired
Какво толкова съм казала, за да предизивкам подобна рекация, не знам...
А вие пресни раствици-Герганки ли слагате или курнишони? Имам един боркан с кисели краставички, дали ще се получи с тях се чудя. А вие белите ли ги и с какво?
Благодаря предварително за отговорите, мили мами   bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 57
Хубаво ме разсмяхте! Направо не знам какво да пиша! Без коментар! hahaha
Цитирай

Враца

Мнения: 863
прабаба ми някога като деца ни правеше таратор с вода и оцет вместо кисело мляко и също беше много вкусно (или просто сме били много гладни)...а таратор аз правя с кисело мляко, вода 1:2 (купичка мляко две вода) разбивам добавям настъргана краставица (небелена), нарязан наситно чесън и копър и няколко капки олио за лъскавина..винаги таратор правя с прясна краставица и не съм пробвала с кисела (тогава си става вид снежанка)
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
И мас ли слагате ? Shocked Shocked Shocked
Аз записах вече олио, или и олио, и мас  newsm78 Съвсем се обърквам вече  Tired
Какво толкова съм казала, за да предизивкам подобна рекация, не знам...
А вие пресни раствици-Герганки ли слагате или курнишони? Имам един боркан с кисели краставички, дали ще се получи с тях се чудя. А вие белите ли ги и с какво?
Благодаря предварително за отговорите, мили мами   bouquet

И, мас, и мас слагаме, разбира се, мила гостенке. И пръжки, ако има, че и качамак понякога  Peace
Не ги белим краставиците. Кършим ги с колците направо.
Оф, модератори няма ли  Tired
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И мас ли слагате ? Shocked Shocked Shocked
Аз записах вече олио, или и олио, и мас  newsm78 Съвсем се обърквам вече  Tired
Какво толкова съм казала, за да предизивкам подобна рекация, не знам...
А вие пресни раствици-Герганки ли слагате или курнишони? Имам един боркан с кисели краставички, дали ще се получи с тях се чудя. А вие белите ли ги и с какво?
Благодаря предварително за отговорите, мили мами   bouquet

И, мас, и мас слагаме, разбира се, мила гостенке. И пръжки, ако има, че и качамак понякога  Peace
Не ги белим краставиците. Кършим ги с колците направо.
Оф, модератори няма ли  Tired

 hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Блондич,май права ще излезеш за търпението ми и пързалката  35 35 35 35 35 35 35 35 35 35 35 35 35
Цитирай

София

Мнения: 5 000
прабаба ми някога като деца ни правеше таратор с вода и оцет вместо кисело мляко и също беше много вкусно (или просто сме били много гладни)...)
Ааа,на това му се вика жътварски таратор....Едно време на нивите по време на жътва са го правили....Баба ми ми е разказвала.
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 493
Гостенке и с кисели краставички става идеален таратор.Белят се с триона,а се режат с теслата.После взимаш малко патладжан,захаросваш го,слагаш го на една кърпа да се отцеди,добавяш малко праз и после намазаваш една тавичка със сладко от къпини(само с къпините може да добиеш съвършенния вкус)заливаш със запръжка от лук и кисело мляко,добавяш корн флейкса на баба ти и печеш на 200 градуса в предварително загрята фурна.Като се опече заливаш със 3 белтъка и 2 чаши мас,добавяш малко мед и таратора почти е готов.Да ти е сладко и не забравяй да споделиш дали се е оправил запека на свеки от моята рецепта. Peace
Цитирай
Хахахаха, ама че чувство за хумор.
Може ли да използвам темата и да попитам как се прави филия с чубрица. Дайте рецепти моля! Колкото повече- толкова по-добре. мерси предварително! bowuu
Цитирай

В. Търново

Мнения: 873
прабаба ми някога като деца ни правеше таратор с вода и оцет вместо кисело мляко и също беше много вкусно (или просто сме били много гладни)...)
Ааа,на това му се вика жътварски таратор....Едно време на нивите по време на жътва са го правили....Баба ми ми е разказвала.
това го знам като таратор по габровски Peace
иначе си е чист постен таратор това,щом е без мляко,което пък е от животински произход и следователно не се съвместява с постите Cool
на вас ви е смешно,ама това булче като не може един таратор да направи,мъжът и сигурно гладен е загинал,горкия Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора