Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 дек. 2008, 15:37 ч.

Протест в защитa на Българската природа

  • 351
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 129
НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЕДНА ЦИНИЧНА ОЛИГАРХИЯ! ОБСАДА НА СГРАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ:
2008 12 18

НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЕДНА ЦИНИЧНА ОЛИГАРХИЯ! ОБСАДА НА СГРАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ:Гражданско присъствие в Парламента

ЗА Държава без корупция, беззаконие и унищожение на природен, човешки и интелектуален ресурс на България. СТИГА ТОЛКОВА!

ЧЕТВЪРТЪК, от 16.30 до края, ПЕТЪК от 13.00 отново, заедно със студентите, пред Парламента

Вземете си метли, всякакви почистващи препарати, свирки и инструменти. ИЗЛЕЗТЕ НА УЛИЦАТА ДА ИЗМЕТЕМ И ОСВИРКАМЕ Престъпниците от парламента! Не искаме „държавници” които унищожават и подаряват горите и природата!

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ ВЧЕРА БЕШЕ ПРИЕТО СКАНДАЛНО ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СЕЗОНА ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ ЗАМЕНКИ НА ЗЕМИ И РЕСПЕКТИВНОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА ГОРИ!!!

В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДЕПУТАТИТЕ СИ ГЛАСУВАХА КОЛЕДНИ ПРЕМИЙКИ ПО ВРЕМЕ НА ФИНАНСОВА КРИЗА!

НЯМАМЕ ПРИЧИНА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ!

ДЕПУТАТИТЕ ОТНОВО ОПОРОЧИХА ИНСТИТУЦИЯТА НАРОДНО СЪБРАНИЕ, ОСТАВЯЙКИ ВЪЗМОЖНОСТ НА ВСЕКИ МАФИОТ ДА ЗАВЪРШИ ЗАПОЧНАТОТО СЪС ЗАМЕНКИТЕ И ОЩЕТИХА ДЪРЖАВАТА С ПОРЕДНИТЕ МИЛИОНИ!

На извънредно дълго заседание Комисията по земеделие и гори успя да приеме на второ четене Закон за горите, който гласи:

∙ председателят на Държавната агенция по горите може безконтролно да продава държавните гори

∙ узаконяват се всички извършени досега престъпни заменки в най-ценните природни територии

∙ позволява се заменените и продадени гори да се превърнат в строителни площадки

∙ позволява се безплатно строителство на ски писти на мястото на девствени гори

∙ удължава се ловния сезон.

ПОРЕДНОТО ИЗПИТАНИЕ ЗА НАШЕТО ТЪРПЕНИЕ МИНА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ ЗАЕДНО С:
- безочието
- корупцията
- нежното сливане на мафията с държавата пред очите ни
- убийствата и престъпността
- липсата на действащо правосъдие
- липса на демократичност и изключване на гражданския сектор от взимането на решения
- цинизма
- спрените европейски фондове
- подменените обществени с лични приоритети
- изолацията на младите и образовани хора от ДЕМОКРАТИЧНИ ПРИНЦИПИ при взимането на решения
- липсата на дългосрочна стратегия за управление в икономиката, устойчивото развитие, социалната политика и т.н.
- унищожаването на българската природа И РАЗБИРАНЕТО НА ЕКОЛОГИЯТА ЕДИНСТВЕНО КАТО ШАНС ДА СИ ПРОДАДЕМ „НЯКОЯ ВЪГЛЕРОДНА КВОТИЧКА”
- системното подценяване на умствения капацитет на българските граждани и унижаването им
- всичко, онова, което пречи на държавата ни да се развива интелигентно и устойчиво в един динамичен глобален контекст и по време на финансова криза

До кога ще търпим тази пародия на Държава в която живеем??!!!

ГРАЖДАНСКИТЕ ДВИЖЕНИЯ „ДА СПАСИМ ИРАКЛИ”, „ГРАЖДАНИ ЗА РИЛА” И КОАЛИЦИЯТА „ЗА ДА ОСТАНЕ ПРИРОДА” СМЯТАТ, ЧЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ КЛИМАТ В ДЪРЖАВАТА Е НЕТЪРПИМ, А ЗЛОУПОТРЕБИТЕ С ЧОВЕШКИ, ПРИРОДЕН И ИНТЕЛЕКТУАЛЕН РЕСУРС ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПЛАТЕНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ С ДОБРОВОЛНО НАПУСКАНЕ НА ПОСТОВЕТЕ НА ВЛАСТТА, ПОРАДИ ЛИПСА НА КАЧЕСТВАТА НУЖНИ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА!

ЩЕ ОТСТОЯВАМЕ ПРАВОТО СИ НА ПРАВОВА ДЪРЖАВА, ЧИСТА МОРАЛНО ПОЛИТИЧЕСКА СРЕДА И ДЕВСТВЕНА ПРИРОДА ДОКРАЙ.

ВЯРВАМЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ ОТ ТОВА МАЛОУМНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЦИНИЦИ ЩЕ БЪДАТ СОЛИДАРНИ И ЩЕ ЗАСТАНЕМ ЗАЕДНО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ОТ ДНЕС НАТАТЪК, ЗА ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ НЕ СМЕ МЪРШАТА, КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА, А СЕ ОТЛИЧАВАМЕ С ДОСТОЙНСТВО И ВОЛЯ!

НИЕ ИСКАМЕ:

∙ Да няма продажба и замяна на държавни гори – с изключение на проекти за национална пътна инфраструктура, водоснабдяване, третиране на отпадни води.

∙ Ревизия на всички извършени досега заменки – искаме всички гори които са заменени досега в НАТУРА 2000 да си останат гори за минимум 20 години.

∙ За строителството на ски писти да се плащат всички такси за промяна на предназначението им от гори в застроени места

∙ Да не се удължава ловния сезон

НОВА ГОДИНА, НОВО ПРАВИТЕЛСТВО!

P.S. КАТО МЛАДИ И КРИТИЧНО МИСЛЕЩИ МЛАДИ ХОРА СМЯТАМЕ, ЧЕ СПОМЕНАТИТЕ НЕДЪЗИ СЕ ОТНАСЯТ И ЗА СТОЛИЧНА ОБЩИНА И НЕКАДЪРНОСТТА В УПРАВЛЕНИЕТО Й НИ ЛИШАВА ОТ КАКВИТО И ДА БИЛО ИЛЮЗИИ, ЧЕ АЛТЕРНАТИВА НА СЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ БОЙКО БОРИСОВ.


Моля, разпространявайте линка за акцията. На тези адреси можете да намерите листовки, които да разпространите или залепите:
http://forthenature.org/documents/442
http://forthenature.org/documents/443

Подпишете петицията: НЕ на замените и разпродажбата на българските гори!

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 17:12 от Dulce Pontes

# 1
  • Мнения: 129
Здравейте,

 

Накратко какво стана по ЗИД на закона за горите днес. Заради паниката от 3-те протеста, нямаше пленарно заседание днес и законът не мина.

 
Към обяд Манева ни вкара на среща с Калинов, председател на комисията по земеделието и горите и 5-6 други депутати от тази комисия + Юруков, председател на Държавната агенция по горите. Говорихме по проблемните текстове – ние си казахме нашето; те си говореха своето. В крайна сметка се реши, че трябва още да се мисли. Помолиха ни да пратим нашите текстове и да обсъждаме отново първата седмица на януари. Вероятно законът ще се придвижи в периода 12 – 16 януари.


Голяма благодарност към всички самоотвержени хора, които излязоха навън вчера и днес. Само заради това законът не се прие днес и ни приеха да изслушат какво имаме да казваме. Има смисъл; трябва да се излиза и да се протестира. И трябва да стоим в бойна готовност, макар и да влязохме в преговори, това не значи, че ще приемат предложенията ни. Седмицата 12 – 16 януари ще е ключова.

 
Моля, пратете тази новина по мейлинг листите и групите, нека хората знаят, че отношението и подкрепата им решиха нещата в наша полза този път.

 

Поздрави!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт