Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 дек. 2008, 18:29 ч.

Страхотен чийз кейк

  • 2 671
  • 16
  •   1
Отговори
  • Мнения: 46
Ето ви и от мен един много бърз десерт.В малка тавичка се трошат 2 пакета бисквити Роден край с масло има и с мляко.Към тях се добавя 2 с. л. маргарин за да се получи сместа като тесто.Може да се разбърка и с пръсти.Прави се като блат .Отгоре ,към него се приб.2 с.л.захар разбита с 1 кофичка заквасена сметана.Инакрая се намазва с конфитюр от боровинки около пак 2с.л.,защото ако се сложи повече става прекалено сладко. На всичките ми приятелки съм го казала и всички го харесват.Дано и на вас  ви е вкусно.

# 1
  • USA
  • Мнения: 1 777
Ето ви и от мен един много бърз десерт.В малка тавичка се трошат 2 пакета бисквити Роден край с масло има и с мляко.Към тях се добавя 2 с. л. маргарин за да се получи сместа като тесто.Може да се разбърка и с пръсти.Прави се като блат .Отгоре ,към него се приб.2 с.л.захар разбита с 1 кофичка заквасена сметана.Инакрая се намазва с конфитюр от боровинки около пак 2с.л.,защото ако се сложи повече става прекалено сладко. На всичките ми приятелки съм го казала и всички го харесват.Дано и на вас  ви е вкусно.
А къде е чийза?? Laughing

# 2
  • Berlin
  • Мнения: 8 273
може да се кръсти крийм кейк. Mr. Green Peace

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 387
пробвах го, не е лош!  Peace

# 4
  • Мнения: 34
А 2 с. л. маргарин не са ли твърде малко за два пакета бисквити? newsm78 Иначе със сметана ми се струва, че ще е по-лекичко и приятно.

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 387
да, забравих да кажа че попромених пропорциите,
сложих 1 пакетче бисквитки, повече маргарин (и малко масло)
Сметаната ми се струваше малко една опаковка, но нямах втора под ръка.
А топинга беше конфитюр от ягодки  Heart Eyes

# 6
  • Мнения: 1 746
Бисквитената смес действително ли става като блат и рони ли се на трохи, когато се реже?

# 7
  • София
  • Мнения: 274
Има подобна форумска рецепта, само че наистина за чийз-кейк, защото към сметаната се добавя и една филаделфия + малко лимонов сок.

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 387
Бисквитената смес действително ли става като блат и рони ли се на трохи, когато се реже?

aко маслото/мараринът е малко, се рони!

# 9
  • Мнения: 1 746
Има подобна форумска рецепта, само че наистина за чийз-кейк, защото към сметаната се добавя и една филаделфия + малко лимонов сок.
Другите продукти същите ли са? А начина на приготвяне?

# 10
  • София
  • Мнения: 1 685
Аз го правя така:
пакет и половина обикн. бисквити натрошвам с блендера, да станат на трохи. Размесвам ги с 100 гр. разтопено масло и щипка канела. Притискам хубаво тази смес по дъното и сантиметър нагоре по стените на форма за торта. Слагам я във фризера. С миксера разбивам 3 пакета сирене крема с 150 гр. пудра захар /може и обикн. захар/ Прибавям голяма кофичка сметана и отново разбивам. Разтопявам на водна баня един желатин в 3 с.л. вода и толкова лимонов сок. Слагам и него в крема, добавям и ванилия. Вадя формата с вече стегналия блат и изсипвам отгоре получения крем. Връщам отново във фризера да стегне. Може и в хладилника да се остави, но трябва повече време. Като стегне крема слагам отгоре сладко от къпини, но защото така го обича синът ми. Всеки може да си сложи, каквото си иска. Става супер. Бързо, вкусно и без термична обработка.  Peace

# 11
  • Мнения: 2 804
abet, а сметаната каква е - от подсладената или от заквасената?

# 12
  • София
  • Мнения: 1 685
Заквасена,  Doro . Предпочитаме я, защото е леко киселичка. Но става и с течна, подсладена. Въпрос на вкус. Аз слагам голяма кофичка. От течната може и малка опаковка. Тя става почти двойна, като се разбие.  Peace

# 13
  • Мнения: 2 804
Много ти благодаря за отговора.   bouquetНикога досега не съм правила чийз кейк и се каня да опитам. Hug

# 14
  • Мнения: 1 746
После покажете снимки  Flutter

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт